Anne Larilahti on Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen uusi toiminnanjohtaja

Artikkelit / 14.10.2011 / SHKY

Hän hyppäsi edeltäjänsä Sari Tolletin saappaisiin toukokuun alussa. Eivätkä edeltäjän suuret saappaat Annea pelottaneet, päin vastoin.

– Suuriin saappaisiin on helppo hypätä! SHKY on kaikin puolin hyvässä kunnossa ja kaikki on dokumentoitu, joten minun on ollut helppo jatkaa Sarin tekemää työtä. Tämän kauden tavoitteena on viedä suomalaisen laskettelun ilosanomaa Suomen rajojen ulkopuolellekin, sekä viestiä monipuolisesta vastuullisesta työstä, jota hiihtokeskuksissa tehdään ympäristön sekä asiakkaiden hyväksi, Larilahti kertoo.

Larilahti tuli Hiihtokeskusyhdistykseen Nokia Siemens Networksin (NSN) yritysvastuu- ja yhteiskuntasuhdejohtajan paikalta. Nopeasti ajateltuna NSN:n kaltainen monikansallinenyritys ja elämäntapahenkinen hiihtokeskusmaailma ovat työpaikkoina liki vastakohtia toisillensa.

– Ovathan nämä täysin erilaiset teollisuuden alat, mutta perustyö on pitkälti samaa. Edunvalvontaa, koulutusta ja kehittämistä – teoriassa samoja asioita, joskin aiemmin kvartaali oli pitkä aika, nyt asioiden kehittäminen ulottuu usein viiden vuoden päähän.

Yhteistuumainen yhdistys
Anne on ollut positiivisesti yllättynyt siitä energiasta ja yhteen hiileen puhaltamisesta, joka yhdistyksen jäsenistöstä löytyy.

– Alan ihmiset näkevät pidemmälle, kuin oman keskuksensa parkkipaikalle. Esimerkiksi pohjoisen keskukset ymmärtävät kaupunkikeskusten merkityksen uusien harrastajien tuojina . SHKY:n jäsenet ymmärtävät, että suurimmat haasteet tulevat alan ulkopuolelta, muiden vapaa-ajan vaihtoehtojen myötä. Toki suuret luonteet ja oman yrityksensä läpikotaisin tuntevat yrittäjät saavat aikaan reipastakin keskkustelua, mutta kyllä päätöksiä syntyy, yhteisymmärryksessä, Anne vakuuttaa.

Välinekehitys luo lisämahdollisuuksia pienille keskuksille
Viime vuosina välinekehitys on suuntautunut nautinnon maksimoimiseen ja temppuilua suosivaan suuntaan. Toiminnanjohtaja näkee välinekehityksessä paljon mahdollisuuksia.

– Temppusuksille tai -laudalle lyhyet rinteet ovat etu, kun päivän aikana saa paljon toistoja vaikka hyppyreistä. Uusia välineitä käytetään paljon kakkosvälineinä, esim. rinnepaahtajalla voi olla twintipit hyppimistä varten tai twintip-laskijalla on lumilauta varalta. Toisilla välineillä tuttukin mäki antaa aivan uusia haasteita. Sille porukalle, joka ei ole käynyt mäessä muutamaan vuoteen, uudet välineet avaavat vanhan harrastuksen aivan eri näköisenä.