Freestylehiihdon MM-kilpailujen lähetysajat

Artikkelit / 28.2.2009 / SHKY

Freestylen maailmanmestaruuskilpailut Japanin Inawashirossa käynnistyivät lauantaina 28. helmikuuta Ski Crossin ja hyppyjen harjoituksilla. Suomalaisittain tämä tarkoitti, että urakkansa kilpailuissa aloittivat Ski Cross-joukkueen Jouni Pellinen ja Juha Haukkala.

Japanin MM-kilpailuihin on ilmoittautunut 356 urheilijaa 32 maasta. Suurimmilla joukkueilla mitaleita viidestä eri lajista ovat hakemassa Japanin, Kanadan ja Yhdysvaltojen joukkueet. Suomen kuuden urheilijan joukkueen muodostaa Pellisen ja Haukkalan lisäksi, Half Pipeen osallistuva Antti-Jussi Kemppainen, sekä kumparelaskijat Tapio Luusua, Harri Kyllönen ja Arttu Kiramo. Eksoottisempia talviurheilumaita kilpailuissa edustaa esimerkiksi Jamaika, jonka edustaja Errol Kerr on tänä vuonna laskenut jopa Ski Crossissa kymmenen parhaan joukkoon maailmancupissa.

Kilpailut pidetään kolmessa eri hiihtokeskuksessa Inawashiron alueella. Kumpareiden paremmuus ratkaistaan Listel Ski Fantasiassa, joka on isännöinyt freestylen maailmancupia vuodesta 1988 lähtien. Half Pipen kilpailut pidetään Alts Bandaissa, joka on tullut tutuksi talviurheilua seuraaville ihmisille joka vuotisten Asian Open lumilautakilpailujen näyttämönä. Ski Crossin mitaleista taistellaan Snow Paradise Inawashirossa, jonka rinteisiin laskijat pääsivät lauantaina rataa kokeilemaan.

Ski Crossa radan alku- ja loppuosa on loivahkoa laskemista, johon on tehty useita kumpuja ja hyppyreitä. Kilpailun ratkaisuhetket käydään kuitenkin keskipätkällä, joka on erittäin vauhdikas. Jyrkälle tulon isoa hyppyriä joudutaankin pienentämään lauantain harjoitusten perusteella. Harjoituksissa kyseisellä pätkällä nähtiinkin pari näyttävää kaatumista, joista ainakin toinen johti sairaalakäyntiin ja tämän kilpailijan kisat ovat ilmeisesti ohi.

Inawashiron MM-kilpailuja voi seurata suorana lähetyksinä internetissä osoitteessa: http://freestyle.infrontams.tv/popup myös MTV3 ja MTV3 MAX televisioivat kaikki kilpailut selostajana Antti Haajanen. Kilpailuja on kommentoimassa hyppyjen osalta ”Naxu” Koponen, kumpareissa Roope Ropponen ja Half Pipessä Kalle Leinonen. Urheiljahaastatteluista kisapaikalla vastaa Antti Rautiainen.