Hiihtohissit pyörivät eteläisintä suomea myöten

Artikkelit / 14.1.2009 / SHKY

Hiihtokeskusten lumetus on onnistunut erinomaisesti ja rinteet ovat paksussa lumipeitteessä kautta maan. Laskukelit ovat erinomaiset jopa Etelä-Suomen rinteissä, vaikka lumiraja maastossa onkin noussut Keski-Suomen tasalle. Tykkilumi kestää paremmin sään vaihtelua; hyvin jopa lämpöasteita tai satunnaista sadetta. Etelä-Suomen vilkkain sesonki on vielä edessä.

Loppiaiseen saakka jatkuneet pakkassäät tarjosivat edellytykset kattavalle lumetukselle kaikkialla Suomessa. Rinteet on saatu laskukuntoon ja ajankohtaan nähden hiihtokeskuksissa on ollut vilkasta.

– Vaikka luonnonlumi on sulanut teiltä ja takapihoilta, ovat Etelä-Suomen lähirinteet yhä huippukunnossa. Keski- ja Pohjois-Suomessa matkailukeskuksissa on jo vilkasta, ja ulkomaalaisten asiakkaiden määrä on odotusten mukaisesti säilynyt viime vuoden tasolla, kertoo Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen toiminnanjohtaja Sari Tollet.

Taajamien lähellä sijaitsevissa rinteissä lasketaan aivan eteläisintä Suomea myöten, ja alkukausi onkin ollut vilkas. Hissit pyörivät päivittäin ja helmikuun aikana aukioloaikoja pidennetään.

– Suurimpien taajamien lähituntumassa on ollut ennätysmäärä asiakkaita. Laskettelu on siitä esimerkillinen talvilaji, että perheen jäsenet voivat taitotasostaan riippumatta harrastaa sitä yhdessä, ja kaikki viihtyvät, toteaa Tollet.

Hiihtokeskusten valtakunnallisia rinne- ja latutietoja voi seurata reaaliaikaisesti osoitteessa www.ski.fi. Osoitteesta pääsee katsomaan myös keskuskohtaisia webbikameroita.

Lisätietoja:
Sari Tollet, toiminnanjohtaja
Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry
puh. 0400 418 858 – www.ski.fi