Hiihtokeskukset valmiina joulun pyhiin

Artikkelit / 18.12.2008 / SHKY

Hiihtokeskukset ovat valmiina joulunpyhiin
Markkinoiden heilahtelu ei toistaiseksi ole näkynyt Suomen hiihtokeskuksissa. Varaustilanne on mallikelpoinen: joulunpyhien aikaan hiihtokeskuksista voi löytää vielä majoitusta, vuodenvaihteessa enää hajapaikkoja.
Alkukausi on käynnistynyt suunnitelmien mukaisesti, ja yli 30 hiihtokeskusta on tällä hetkellä auki. Joululomalle lähtevät koululaiset pääsevät rinteisiin joka puolella Suomea, vaikka sää on vuodenaikaan nähden ollut lämmin.

– Hiihtokeskukset ovat onnistuneet myynnissään erittäin hyvin. Suomalaiset perheet ovat hiihtokeskusten keskeisin kohderyhmä. Nyt näyttääkin, että lapsiperheiden asiakasmäärä olisi viime vuodesta jopa kasvamassa, kertoo Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen toiminnanjohtaja Sari Tollet.

Hiihtokeskusten varaustilanne on joulupyhiksi erittäin hyvä.

– Vaikka monet matkavaraukset on tehty jo kuukausia sitten, kannattaa viime hetken lähtijän kysyä majoitusta joko suoraan alueelta tai lähitaajamista. Aina löytyy haja- ja peruutuspaikkoja, toteaa Tollet.

Joulumyynnin onnistumiseen vaikuttaa ratkaisevasti pyhien sää. Paras ulkoilukeli on kuiva pakkasilma; sade, tuuli tai liian kova pakkanen verottavat kävijöitä. Luonnonlunta riittää rannikkoseutuja lukuun ottamatta laajalti. Hiihtokeskuksissa rinteet ja suorituspaikat on rakennettu lumettamalla.

Odotukset ulkomaalaisten asiakkaiden määristä vastaavat viime vuotta. Hiihtokeskukset julkaisevat kauden ensimmäisen toimialabarometrinsä loppiaisviikolla.

Lisätietoja:
Sari Tollet, toiminnanjohtaja, Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry, puh. 0400 418 858 www.ski.fi