Hiihtokeskusten alkukausi ennakoi vilkkaita lomaviikkoja

Artikkelit / 12.2.2010 / SHKY

Hiihtokeskusten alkukausi ennakoi vilkkaita lomaviikkoja

Talviset olosuhteet ovat innostaneet entistä useamman harrastajan rinteisiin. Erityisesti Etelä-Suomen hiihtokeskukset ovat lisänneet asiakasmääriään helpon saavutettavuutensa ansiosta. Myös Keski- ja Pohjois-Suomen hiihtokeskukset ovat täyttymässä. Alkukauden asiakasmäärät ennakoivat vilkkaita hiihtolomaviikkoja.

Hiihtokeskusten toimialabarometrin mukaan hissilippujen myynti tammikuun loppuun mennessä on likipitäen viime vuoden tasolla lomapyhien paukkupakkasista huolimatta. Erityisesti Etelä-Suomen hiihtokeskukset ovat saaneet kauden käyntiin keskimäärin neljänneksen viimevuotista paremmin runsaslumisen talven ansiosta.

– Hiihtolomien varaustilanne näyttää jo kohtuullisen hyvältä. Kiristyvä talous ei ole vähentänyt harrastamisen vetovoimaa, mutta on vaikuttanut varausaikoihin. Matkalle lähdetään entistä useammin vain muutaman päivän varoajalla; onneksi haja- ja peruutuspaikkoja löytyy edelleen kaikista hiihtokeskuksista, kertoo Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen toiminnanjohtaja Sari Tollet.

Aloittelevia harrastajia ja lapsiasiakkaita on ollut hiihtokeskuksissa kiitettävästi, mikä on lisännyt hiihtokoulujen ennakkomyyntiä. Palveluita ja lumetusta tehostetaan kaikissa keskuksissa. Suurten matkailukeskusten investoinnit ovat viime vuosina kohdistuneet erityisesti uudistuvaan hissikantaan sekä majoituskapasiteetin lisäämiseen.

– Kasvanut harrastajien määrä luo uskoa toimialan kasvuun myös tulevaisuudessa. Tämä rohkaisee eri yrittäjiä tuotteistamaan perheille moninaisia palveluita myös hiihtokeskusten lähiympäristöön, Tollet toteaa.

Rinteet ja ladut ovat erinomaisessa kunnossa. Kauden lumetus onnistuttiin tekemään ennätysajassa ja kaikki hiihtokeskukset toimivat käytännössä täydellä kapasiteetilla. Tällä hetkellä lomasään ennusteet näyttävät lupaavalta sääherkän toimialan kannalta.

– Ennusteet lupaavat hiihtolomalaisille kelpo ulkoilusäätä – pikku pakkasta ja valkoisen talven jatkumista, iloitsee Tollet.

Lisätietoja:
Sari Tollet, toiminnanjohtaja, Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry, puh. 0400 418 858 www.ski.fi

Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry (SHKY) on suomalaisten hiihtokeskusten katto-organisaatio, jonka päätehtäviä ovat toimialan edunvalvonta, rinneturvallisuuden edistäminen, jäsenistön koulutus, tutkimustoiminta, alan tiedotus ja yhteismarkkinointi. Keskeisiä tavoitteita ovat laskettelun harrastajamäärän ja -aktiivisuuden lisääminen sekä toimialan terveen kasvun varmistaminen. SHKY:n jäseninä toimii lähes 80 hiihtokeskusta ja 55 hiihtokoulua.