Hiihtokeskusten pääsiäinen vastasi ennakko-odotuksia

Artikkelit / 17.4.2009 / SHKY

Hiihtokeskusten pääsiäinen vastasi ennakko-odotuksia
(17.04.09)

Huonontunut taloustilanne ei toistaiseksi ole vaikuttanut rinteessä viihtyviin asiakkaisiin. Olosuhteiltaan onnistunut talvi nostaa hiihtokeskusten hissilipun myyntiä, vaikka pääsiäispyhät eivät viime vuoden ennätystasolle yltäneetkään.

Hiihtokeskukset ovat pysyneet vetovoimaisena kotimaisina talvimatkakohteina. Pääsiäissesonki ajoittui kolme viikkoa myöhäisempään ajankohtaan, jolloin osa hiihtokeskuksista oli jo kiinni. Lomakeskukset onnistuivat kuitenkin houkuttelemaan väkeä odotustensa mukaisesti. Asiakasmäärät ovat pysyneet toistaiseksi varsin hyvinä.

– Hiihtokeskuksissa voidaan olla tyytyväisiä, vaikka pääsiäispyhien myynti notkahtikin viidenneksen viime vuodesta. Ero johtuu tänä vuonna pyhien myöhäisestä ajankohdasta ja tulos oli odotusten mukainen. Kausi kuitenkin onnistuu hyvin. Toimialan odotetaan pääsevän 47 miljoonan euron hissilipun myyntiin, joka on 6 prosenttia viime vuotista parempi tulos, kertoo Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen toiminnanjohtaja Sari Tollet.

– Synkistyvät talousuutiset eivät ole lamauttaneet kotimaisia laskettelijoita. Tosin oheispalvelujen tarjoajat ovat joutuneet sopeuttamaan toimintaansa. Kysynnän väheneminen näkyy muun muassa hiihtokouluissa ja vuokraamoissa. Myös hissiyhtiöillä on epäilemättä ensi talvena haastava kausi – palveluja ja toimintaa kehitetään kaikesta huolimatta pitkällä tähtäimellä, vakuuttaa Tollet.

Lisätietoja:
Sari Tollet, toiminnanjohtaja
Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry
puh. 0400 418 858 – www.ski.fi