Opetuskuva

Miten hiihdonopettajaksi?

Suomessa voi hankkia itselleen tasokkaan hiihdonopettajakoulutuksen aina kansainvälisen hiihdonopettajaliiton hyväksyttmää hiihdonopettajakoulutusta myöten. Suomen Hiihdonopettajat ry:n eli SHOry:n kurssien pääkoulutuspaikka on Vuokatin Urheiluopisto, mutta kursseja järjestetään laajasti eri rinnekeskuksissa.

Hiihdon- ja lumilautailunohjaajien ja opettajien koulutuksesta on Suomessa vastannut Suomen Hiihdonopettajat ry jo 50 vuoden ajan. SHOry on kansainvälisen hiihdonopettajaliiton ISIA’n jäsen ja yhdistys tekee yhteistyötä Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry:n kanssa.

Hiihdonopettajien koulutusjärjestelmä

SHOry:n koulutusjärjestelmä on kolmiportainen. Ensin suoritetaan ohjaajakurssi, joka antaa valmiudet toimia ohjaajan ja apuopettajan tehtävissä hiihtokouluissa. Ohjaajakurssi kestää yhdeksän päivää ja sille ilmoittaudutaan internetissä SHOry:n kotisivujen kautta. Hiihdonopettajakurssien alaikäraja on 18 vuotta.

Työharjoittelun jälkeen voi hakeutua opettajakurssille, jonka hyväksytysti suorittaneet saavat virallisen hiihdon- tai lumilautailunopettajan auktorisoinnin Suomessa. Edelleen työharjoittelun jälkeen voi jatkaa jatkokurssille, joka tähtää kansainväliseen ISIA-stamp statukseen. Lumiturvallisuuskurssien, taitomoduulien ja ISIA-testin hyväksytysti suoritettuaan hiihdonopettaja on oikeutettu ISIA-cardiin. ISIA pätevyys helpottaa mm. työllistymistä ulkomailla ja saa rinnekohtaisia alennuksia hissilipuista.

Ota ensin yhteyttä kotirinteesi hiihtokouluun

Ennen hakeutumista ohjaajakurssille kannattaa olla yhteydessä oman kotirinteen hiihtokouluun ja pyytää jotakuta SHOry:n jäsenopettajaa katsastamaan hakijan taitotaso ja lisäksi pyytää hiihtokoulusta mahdollinen suositus SHOry:n kurssille. Suositus helpottaa kurssipaikan saantia, jos hakijoita on enemmän kuin paikkoja.

Lisätietoja ja hakuohjeet:SHOry_tunnus_rgb

www.hiihdonopettajat.com
shory@hiihdonopettajat.com

SHOryn sihteeri Nina Schroderus
puh. 044-3854 121,
nina.schroderus@vuokattisport.fi

Puheenjohtaja Timo Welsby
puh. 0400-677 817
timo.welsby@gmail.com

Teksti: Timo Welsby
Kuvat: Patrick Forsblom

Takaisin ylös