Hiihdonopettajaksi

Mediateko mainos
Hiihdonopettajaksi

Miten hiihdonopettajaksi?

Suomessa voi hankkia itselleen tasokkaan hiihdonopettajakoulutuksen aina kansainvälisesti hyväksyttyä hiihdonopettajatutkintoa myöten. Suomen Hiihdonopettajat ry:n eli SHOry:n peruskursseja järjestetään Vuokatin Urheiluopistossa, Rukalla ja Levillä.

Hiihdon- ja lumilautailunohjaajien ja opettajien koulutuksesta on Suomessa vastannut Suomen Hiihdonopettajat ry jo 40 vuoden ajan. SHOry on kansainvälisen hiihdonopettajaliiton ISIA’n jäsen ja ainoa taho, jonka Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry tunnustaa viralliseksi hiihdon- ja lumilautailunopettajien kouluttajaksi.

Hiihdonopettajien koulutusjärjestelmä

SHOry:n koulutusjärjestelmä on kolmiportainen. Ensin suoritetaan ns. ykköskurssi, joka antaa valmiudet toimia ohjaajan ja apuopettajan tehtävissä hiihtokouluissa. Ykköskurssi kestää yhdeksän päivää ja sille ilmoittaudutaan internetissä SHOry:n kotisivuilla. Hiihdonopettajakurssien alaikäraja on 18 vuotta.

Työharjoittelun jälkeen voi hakeutua kakkoskurssille, jonka hyväksytysti suorittaneet saavat virallisen hiihdon- tai lumilaitailunopettajan auktorisoinnin Suomessa. Edelleen työharjoittelun jälkeen voi jatkaa kolmoskurssille, joka tähtää kansainväliseen opettajatutkintoon. Lopullinen kansainvälinen pätevyys edellyttää vielä kolmen ns. taitomoduulin suorittamista. Suomessa hankittu kansainvälinen pätevyys tunnustetaan kaikissa ISIA’n jäsenmaissa.

Ota ensin yhteyttä kotirinteesi hiihtokouluun

Ennen hakeutumista ykköskurssille kannattaa olla yhteydessä oman kotirinteen hiihtokouluun ja pyytää jotakuta SHOry:n jäsenopettajaa katsastamaan hakijan taitotaso ja lisäksi pyytää hiihtokoulusta mahdollinen suositus SHOry:n kurssille. Suositus helpottaa kurssipaikan saantia jos hakijoita on enemmän kuin paikkoja.

Lisätietoja ja hakuohjeet löydät internetistä osoitteesta:
www.hiihdonopettajat.com

Tai sähköpostilla / soittamalla:
SHOryn sihteeri Nina Schroderus, puh. 044-3854 121,
e-mail: nina.schroderus(at)vuokattisport.fi
tai shory(at)hiihdonopettajat.com
Puheenjohtaja Timo Welsby, puh. 0400-677 817, e-mail: timo.welsby(at)vuokattisport.fi


Teksti: Juksu Olkkola
Kuvat: Juha Laine ja Juksu Olkkola

Takaisin ylös