Jouluksi rinteeseen kaikkialla Suomessa

Artikkelit / 18.12.2009 / SHKY

Hiihtokeskuksissa lumetetaan meneillään olevan pakkasjakson ajan laajamittaisesti. Tavoitteena on saada mahdollisimman paljon rinteitä käyttöön koululaisten joululoman ajaksi. Odotukset kauden alusta ovat optimistiset.

– Kipakka pakkassää osuu erittäin hyvään aikaan ja mahdollistaa energiatehokkaan lumetuksen. Pääosa rinteistä valmistuu ennen lomia ja se mahdollistaa joulurauhan myös hiihtokeskuksiin lumetuksen osalta, iloitsee Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen toiminnanjohtaja Sari Tollet.

Suomalaiset perheet ovat keskeisin hiihtokeskusten kohderyhmä. Talouden kiristyminen ei ainakaan toistaiseksi ole vaikuttanut merkittävästi ennakkomyyntiin tai lajin kiinnostavuuteen. Tilannetta seurataan kuitenkin tarkasti, ja loppiaisen jälkeen voidaan ennustaa tarkemmin käynnissä olevan kauden onnistumista.

– Joululoma on ensimmäinen supersesonki; tänä vuonna edellytykset sen onnistumiselle ovat loistavat. Hiihtokeskukset lisäävät rinnekapasiteettiaan päivittäin ja oletamme, että suurin osa hiihtokeskuksista on auki joulun ajan, kertoo Tollet.

Hiihtokeskusten reaaliaikaisia rinne- ja latutietoja voi seurata osoitteessa www.ski.fi. Osoitteesta löytyvät myös keskuskohtaiset webbikamerat. Hiihtokeskustiedot julkaistaan reaaliaikaisena myös tekstitv:n sivuilla.

Lisätiedot:
Sari Tollet, toiminnanjohtaja, Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry, puh. 0400 418 858, www.ski.fi

Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry (SHKY) on suomalaisten hiihtokeskusten katto-organisaatio, jonka päätehtäviä ovat toimialan edunvalvonta, rinneturvallisuuden edistäminen, jäsenistön koulutus, tutkimustoiminta, alan tiedotus ja yhteismarkkinointi. Keskeisiä tavoitteita ovat laskettelun harrastajamäärän ja -aktiivisuuden lisääminen sekä toimialan terveen kasvun varmistaminen. SHKY:n jäseninä on 80 hiihtokeskusta ja 55 hiihtokoulua.