Keski-Suomen hiihtolomaviikot keräsivät rinteisiin jälleen ennätysmäärän asiakkaita

Artikkelit / 3.3.2009 / SHKY

Keski-Suomen hiihtolomaviikot keräsivät Suomen rinteisiin jälleen ennätysmäärän asiakkaita
Talouden taantuma ei nakertanut tulosta toisellakaan hiihtolomaviikolla. Kahtena edellisvuotena asiakkaat ovat suunnanneet talvisten olosuhteiden perässä pohjoisen hiihtokeskuksiin, nyt myös Etelä- ja Keski-Suomen keskukset houkuttelivat asiakkaat rinteisiin ja sivuavat kaikkien aikojen ennätystulosta.
Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen toimialabarometrin mukaan laskettelun suosio vahvistuu. Hissilipun myynti kasvoi viime viikolla 19 prosenttia ja kävijämäärät nousivat koko maassa 14 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Barometrin 10 hiihtokeskusta edustavat toimialaa sekä kooltaan että alueelliselta sijainniltaan.

– Suomalaiset perheet ovat yhä hiihtokeskusten suurin asiakasryhmä. Eri ikäiset ja taidoiltaan eri tasoiset perheen jäsenet voivat olla yhdessä rinteessä ja kaikki viihtyvät, perustelee harrastuksen suosiota Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen toiminnanjohtaja Sari Tollet.

Vuokraamoissa, shopeissa ja hiihtokouluissa asiakkaiden lisääntynyt määrä näkyy merkittävänä kysynnän kasvuna. Myös urheiluvälinekauppa on vilkasta.

– Toimialan palveluverkostolle on tärkeää, että saamme harrastajat liikkeelle. Urheilukauppojen hiihto- ja lasketteluvälineet on myyty loppuun, samaan aikaan hiihtokeskuksissa kaikki lasten vuokravälineet ovat vilkkaassa käytössä ja hiihtokouluryhmät pyörivät maksimimiehityksellä, iloitsee Tollet.

Hiihtokeskuksista on syntynyt ympärivuotisia lomakohteita. Investoinnit uusiin hisseihin ja kattavaan lumetukseen perustuvat realistisiin kasvuodotuksiin. Pääasiassa suomalaisten asiakkaiden lisäksi noin 5 prosenttia asiakkaista tuli viikolla ulkomailta.

– Hiihtokeskuksilla on merkittävä työllistämisvaikutus. Yrittäjät pyrkivät taloudellisesti tiukkoinakin aikoina pitämään vakinaisen henkilökuntansa ympärivuotisessa työsuhteessa. Tällöin ammattikoulutettu henkilöstö pysyy alalla ja asiakkaille suunnattu palvelutuote säilyy laadukkaana, painottaa Tollet.

Lisätietoja:
Sari Tollet, toiminnanjohtaja, Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry, puh. 0400 418 858 www.ski.fi

Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry (SHKY) on suomalaisten hiihtokeskusten katto-organisaatio, jonka päätehtäviä ovat toimialan edunvalvonta, rinneturvallisuuden edistäminen, jäsenistön koulutus, tutkimustoiminta, alan tiedotus ja yhteismarkkinointi. Keskeisiä tavoitteita ovat laskettelun harrastajamäärän ja -aktiivisuuden lisääminen sekä toimialan terveen kasvun varmistaminen. SHKY:n jäseninä on 75 hiihtokeskusta ja 55 hiihtokoulua.