snowboarder

Laske ilo irti!

Liikkuminen lumella on monipuolista ja hauskaa raikkaassa ulkoilmassa. Hiihtokeskuksista löytyy jokaiselle tekemisen riemua, haastavaa toimintaa ja positiivisia kokemuksia. Olosuhteet tarjoavat myös oppimismahdollisuuksia mm. säästä, lumesta, luonnosta, eläimistä ja ympäristöstä.

Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen jäsenkeskukset tarjoavat hyvin hoidetut ja turvalliset suorituspaikat lasketteluun, mutta myös moneen muuhun lajiin. Useimmista löytyvät mm. pulkkamäki, maastohiihtoladut, luistinrata tai vaikka mahdollisuus lumikenkäkävelyyn. Eri lajit takaavat liikuntaelämyksen, joka kehittää lihasvoimaa, tasapainoa ja motoriikkaa sekä innostaa lapsia uusien haasteiden tavoitteluun.

Rinteessä liikkuminen ja rinneturvallisuus ovat keskeisiä oppimistavoitteita kääntämisen ja vauhdin hallinnan lisäksi. Kaikkein tärkeintä on kuitenkin yhdessä viihtyminen, ulkoilu, leikki ja liikkumisen riemu.

“Hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehty” pätee myös hiihtokeskusretken toteuttamisessa. Ennen lähtöä on hyvä kerrata muutamia perusasioita, vinkkejä niistä löytyy “Ohjeita opettajalle” ja “Laskettelun perusteet” painikkeiden alta. Hiihtokeskusten yhteisiin rinnesääntöihin kannattaa tutustua koko luokan kesken, aiheesta saa helposti koottua yhden oppitunnin. Mukaan sääntökertaukseen voi ottaa Werneri-open. Nämä vinkit löydät myös palvelusta edu.fi, osiosta Laatua liikunta-
kasvatukseen.

Takaisin ylös