downhill

Hiihtokeskusten kesässä tapahtuu!

Hiihtokeskusten ympärille on useassa tapauksessa kohonnut ympärivuotisia matkailukeskuksia, jotka palvelevat kävijöitä ympäri vuoden.

www.ski.fi/tapahtumakalenteri -osoitteesta löytyy hiihtokeskusten tapahtumakalenteri, jossa on erityistapahtumat. Tapahtumien lisäksi keskuksissa on mielenkiintoista tekemistä jatkuvasti, joista alla muutamia poimintoja.

Alamäkipyöräily

Alamäkipyöräily on kasvattanut tasaisesti suosiotaan. Yksi kasvun syy on lisääntynyt mahdollisuus harrastaa lajia ja keskukset ovat tehneet myös aloittelijoille sopivia reittejä alamäestä nauttimiseen. Alamäkipyöräilyä voi harrastaa tavallisella maastopyörällä, mutta mikäli kärpänen vähänkään enemmän puraisee, kannattaa kokeilla lajia ns. täysvaimennetulla pyörällä, joita voi vuokrata keskuksista. Alamäkipyöräilyä voi Suomessa harrastaa yli kymmenessä keskuksessa.

Cable Wakeboard

Ukkohallassa on Suomen ainoa kaapelivesihiihtorata. Yksinkertaistettuna siinä on nopeasti kulkeva hiihtohissi laitettu kiertämään kehää Syväjärven ylle, eli vesihiihtoa ilman venettä, jota on hauska katsoa, vaikkei itse lajia uskaltautuisi kokeilemaan.

Frisbeegolf

Frisbeegolfin suosio pohjautuu helppouteen. Laji sopii ihan kaikille ja onnistumisen elämyksiä on luvassa heti ensimmäisellä osallistumiskerralla. Huippusuorituksiin tosin vaaditaan vuosien määrätietoista harjoittelua. Ratamaksut ovat hyvin maltillisia, kuten myös välinevuokrat.

Golf

Golfkenttiä on usean hiihtokeskuksen läheisyydessä, Etelä-Suomesta aina Leville saakka. Pohjoisimmilla kentillä voi pelata keskikesällä vuorokauden ympäri.

Kesäteatteri

Suomalainen kesäteatteriperinne on ainutlaatuista koko maailmassa. Kesäteatterit ovat löytäneet hiihtokeskuksista hyviä toimintapaikkoja, kun infrastruktuuri, kuten kahviot, vessat ja parkkipaikat ovat valmiina. Esimerkiksi Sappeen tai Himoksen kesäteattereissa vierailee tähtiesiintyjiä ja kesän kävijämäärät ovat useita tuhansia katsojia.

Konsertit

Suurfestivaalien ränttätäntästä intiimeihin kamarimusiikkitapahtumiin ja kaikkea näiden väliltä hiihtokeskukset tarjoavat musiikinnälkäisille. Unohtaa ei tietenkään sovi erilaisia karaoketapahtumia, joissa jokainen on tähti. Yksi mieleenpainuvimmista musiikkitapahtumista on Pyhä Unplugged, jossa poptähdet soittavat Aittakurun uskomattomassa luonnonkanjonissa.

Koskenlasku

Virtaavat vedet ovat aina kiehtoneet ihmisiä. Kumilauttojen avulla kaikilla on mahdollisuus kokeilla turvallisesti veden kiehtovaa voimaa. Seikkailuhaluisimmille järjestetään koskimelontakursseja, jolloin elämysmomentti nousee huippuunsa. Koskenlaskua on ainakin Kymijoella, Levillä, Rovaniemellä ja Rukalla

Melonta

Kajakin tai kanootin vuokraaminen tai niillä safarille osallistuminen onnistuu monissa keskuksissa. Rauhaisa meloskelu järvillä ja joilla suo elämyksen, jossa todella kokee olevansa osa luontoa.

Mäkiautoilua

MCC-mäkiautoilussa hissi vie ylös ja painovoima tuo alas. Moottorittomat mikroauton oloisten autojen ajaminen on helppoa, joten se onnistuu jo teini-ikäiseltä. Kyse on siitä, kuka painaa vähiten jarrua oikeissa kohdissa. MCC-keskuksia ovat Meri-Teijo, Turun Hirvensalo, Kouvolan Mielekka, Espoon Serena, Raaseporin Påminne ja Vuokatti.

Paintball

Paintball ei värikuulasota on vauhdikas ja nopeatempoinen joukkueurheilulaji, jossa aderenaliini virtaa. Sitä voi harrastaa niin ryhmähengen kohottamiseksi kuin polttarisankarin haastamiseksi. Mittavat jälkipelit ovat olennainen osa paintballia.

Takaisin ylös