Vuokatti2011-8424

Huomio lasten rinnevälineisiin

Lasten rinnevälineiden hankinnassa on monta haastetta, joista helpoimmin selviää, kun kääntyy vuokraamojen ja myymälöiden asiantuntevan henkilökunnan puoleen.

Lasten ja nuorten välineisiin suhtaudutaan kunhan nyt jotain löytyy –asenteella. Vaikka asian pitäisi olla toisin päin, sillä sopivilla välineillä harrastaminen on turvallista ja hauskaa.

Kokokysymysten lisäksi ennen varustekauppaan marssimista on hyvä pähkäillä rehellisesti laskijan taitotaso sekä pääsääntöiset laskupaikat valmiiksi. Liiallisen laadullisen kasvuvaran hakeminen myös hidastaa lajin oppimista, oli sitten kyse laskettelusta tai lumilautailusta.Välineiden tasonnoston aika tulee, kun lapsi ja vauhdit kasvavat lastenrinteistä isompiin mäkiin tai hyppyreissä vietetään suurin osa rinneajasta. Varsinkin lumilaudan tulee olla oikean mittainen, varsinkin lasku-uran alkuvaiheilla.

Monoista kaikki lähtee

Monon oikea koko on ensiarvoisen tärkeä asia. Väljässä monossa ei jalan liikkeet välity sukseen tai lautaan tehokkaasti, jolloin myös loukkaantumisriski kasvaa. Myöskään suksen side ei välttämättä laukea kaatumistilanteessa toivotulla tavalla, mikäli jalka pyörii monossa.

Lastenkaan monoihin ei kannata tunkea yhtä laskettelusukkaa enempää tavaraa. Hyvälaatuinen laskettelusukka on lämmin ja pitää jalan lämpimänä, siinä missä parin kerroksen kotisukkaviritelmät, ellei jopa paremmin. Tärkeää on myös jättää monon varret tyhjäksi, sukkaa lukuun ottamatta, sillä tungetut housunlahkeet aiheuttavat pidemmän päälle kivuliaita tuntemuksia sääreen ja heikentävät verenkiertoa jalkoihin.

Lasten varusteisiin panostaminen kannattaa ja niihin sijoitetut eurot eivät mene hukkaan, sillä hyväkuntoisilla lasten lasketteluvarusteilla on kysyntää jälkimarkkinoilla.

Takaisin ylös