k2koko

Lapsille ja nuorille löytyy suksia laidasta laitaan

Aivan samoin kuin aikuisten malleissa löytyy lapsille ja nuorille suksia laidasta laitaan. Tarjolla on välineitä jokaiselle aloittelijasta kisalaskijaan.

Periaatteessa lasten ja nuorten välineissä pätevät samat säännöt kuin aikuisillakin. Suurimman poikkeuksen tekevät kuitenkin pienet lapset, joiden välineiden tärkeimpiä ominaisuuksia ovat helppous, turvallisuus ja mukavuus. Suorituskyky ei näissä välineissä ole ratkaisevassa roolissa! Sopivilla välineillä lapsen taidot kehittyvät ja koko porukalla on mäessä mukavampaa.

Lasten ja nuorten välineisiin ei kannata ostaa liikaa kasvuvaraa. Liian suurilla välineillä laskeminen on hankalaa ja turvallisuuskin kärsii. Nykyaikaiset pikkuvälineet kiertävät kyllä käytettynäkin.

Ennen vanhaan lähes kaikki lasten ja nuorten sukset olivat halvalla tehtyjä vaahtoydinsuksia. Nykyään tilanne on toinen. Laadukkaissa junnuvälineissäkin käytetään viimeisintä teknologiaa ja hyviä materiaaleja. Integroidut siteet ja puuytimet eivät ole tässäkään kategoriassa vieras näky.

Kun osaavalle lapselle tai nuorelle ostaa suksia, kannattaa kaupassa rehellisesti kertoa, minkälaiseen käyttöön sukset tulevat. Halvat eivät kestä eksperttitason laskijan käytössä. Etenkin twinikaupassa kannattaa olla rehellinen. Lasten ja nuorten twineissä on paljon eroja.

Teksti: Antti Laiho / Skimbaaja
Kuva: K2 Sports, Delta Sports Oy

Takaisin ylös