armadakoko

Twin tip -sukset eli ”twinit”

Twin tipit eivät ole yksi yhtenäinen suksiryhmä. Jos twinin kriteerinä on nostettu kanta, alkaa twinejä olla jo harrastajan rinnesuksissakin. Kohotetulla kannalla on niihin saatu aikaan uudenlaista ulkonäköä. Varsinaiset twinit voi kuitenkin jaotella käyttötarkoituksen mukaan esimerkiksi parkki-, back country – ja yleistwineiksi. Parkkisukset ovat napakoita, mutta kimmoisia, back country -twinit leveitä läpysköitä ja yleistwinit jotain tältä väliltä. Osa parkkisuksista on kärjestä ja kannasta todella notkeita, jotta niillä on parempi jibbailla.

Yleistwinit ovat viime vuosina kasvattaneet leveyttään tasaisesti. Nykyään normaali leveys yleiskäytössä olevalle twin tipille on yli 80-milliä. Leveys tuo sukseen vakautta ja tekee siitä monipuolisemman vaihtelevissa oloissa.

Twinit vetävät puoleensa nuoria laskijoita. Niinpä kaikkien merkkien lasten ja nuorten mallistostakin löytyy twinejä. Osa niistä on tavallisia lasten suksia nostetulla kannalla, osa todellisia twinejä, jotka on suunniteltu kovaan käyttöön. Halpaa lastensuksea ei junnullekaan kannata ostaa kovaan menoon. Kunnon suksi kestää ja maksaa varmasti itsensä pitkän päälle takaisin perussukseen verrattuna.

Teksti: Antti Laiho / Skimbaaja
Kuva: WhiteBalance Oy

Takaisin ylös