Opettajat koulun penkiltä rinteeseen

Artikkelit / 15.1.2010 / SHKY

Suomen Hiihtokeskusyhdistys käynnistää ensi viikolla opettajille suunnatun VESO-koulutuksen. Tavoitteena on päivittää luokan- ja liikunnanopettajien tietotaitoa lasten hiihdonopetuksessa. Esiteltävä opetuskonsepti sisältää laskettelun lisäksi lumilautailun ja maastohiihdon.

Opettajille järjestetään nyt ensimmäistä kertaa mahdollisuus osallistua konseptikoulutukseen, joka vastaa hiihtokeskusten omaa hiihtokoulutoimintaa. VESO-päivä, eli virkaehtosopimuksen mukainen opettajatyöpäivä, on normaalin työajan ulkopuolella suoritettu koulutuspäivä. Jokainen opettaja osallistuu kolmeen VESO-koulutuspäivään kunkin lukuvuoden aikana.

– Opettajia kouluttamalla haluamme varmistaa, että kaikki suomalaiset lapset saisivat tilaisuuden ainakin kerran elämässään kokeilla lajia. Toivomme, että voimme auttaa opettajia järjestämään mielekkään ja sisältörikkaan liikuntapäivän rinteessä, kertoo Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen toiminnanjohtaja Sari Tollet.

Rinteet ovat nyt huippukunnossa eteläisintä Suomea myöten. Hissit pyörivät päivittäin ja helmikuun aikana aukioloaikoja pidennetään. Koululaisryhmille tarjotaan hiihtokeskusten käyttömahdollisuutta myös päivisin ja heille tarjotaan erikoishintoja.

– Uskomme, että suomalaisten lasten koululiikuntaan tulee jatkossakin sisällyttää lumilajit. Lapset nauttivat ulkona liikkumisesta ja erityisesti laskemisesta. Laskettelu on laajemmin ajateltuna mielekäs talvilaji, koska perheet voivat taitotasostaan riippumatta harrastaa sitä yhdessä, toteaa Tollet.

Hiihtokeskusten reaaliaikaisia valtakunnallisia rinne- ja latutietoja voi seurata osoitteessa www.ski.fi. Osoitteesta pääsee katsomaan myös keskuskohtaisia webbikameroita.

Lisätietoja:
Sari Tollet, toiminnanjohtaja, Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry, puh. 0400 418 858