X

14/64 Hiihtokeskusta avoinna.Katso kaikki keskukset ja rinnetiedot.

juuri nyt

Arkistot: Artikkelit

Levillä valmistaudutaan jo maailmancup-viikonloppuun

Levillä maailmancupia varten varastoitu lumi on otettu esille kätköistään ja sitä levitetään jo täydellä vauhdilla Levi Black -rinteeseen. Työtä siivittää alkuviikosta satanut ensilumi, joka on kuorruttanut maan valkoiseksi.

Kurkistus kulisseihin: Näin hiihtokeskuksessa valmistaudutaan talveen

Syksyinen hiihtokeskus voi pikaisella vilkaisulla näyttää rauhalliselta paikalta. Tarkempi silmäys kertoo kuitenkin toista, sillä hiihtokeskusväki on jo täysillä työn touhussa. Kävimme tutustumassa, miten Ylläksellä valmistaudutaan talveen.

Syysloma on uusi hiihtoloma

Hiihtokeskukset tarjoavat syyslomalaiselle aktiivisen vaihtoehdon. Lumen varastoinnin myötä syysloman aktiviteettivalikoimaan voi lisätä nyt myös laskettelun, maastohiihdon ja pulkkamäen.

Tältä näyttää laskettelu lokakuussa – Ruka avasi ennätysaikaisin

Näky on hämmästyttävä: ruskan väriloiston leikkaa hohtavan valkoinen rinne. Rukalla on purettu lumivarastot ja aloitettu uusi hiihtokausi historiallisen aikaisin. Alamäki on aina iloinen asia – etenkin lokakuussa!

Levin 4 merkittävintä uutuutta talveen

Uusi seikkailupuisto on ehkä kauden näkyvin uusi juttu Levillä, mutta keskuksessa on lisäksi tehty monta laskettelijoita ilahduttavaa uudistusta. Listasimme neljä uutuutta, joiden ansiosta laskettelijoilla on entistä paremmat oltavat Levillä.

Odotus päättyy pian: näin valmistaudut uuteen laskukauteen

Uusi laskettelukausi on jo aivan ovella, kun Rukalla rinteeseen pääsee jo perjantaina 6.10.2017. Vaikka muualla Suomessa joudutaan hissien käynnistymistä odottelemaan vielä hetki, kannattaa kauteen valmistautuminen aloittaa viimeistään nyt.

Jäsenkirje-extra: kauden tapahtumat

Perinteinen Skiexpo on taakse jäänyttä elämää. Tänä vuonna Messukeskuksessa järjestetään GoExpo Winter. Hiihtokeskuksille on myös kaksi muuta merkittävää tapahtumaviikonloppua: Kauden aloitus 10.–12.11.2017 ja FIS World Snow Day 21.1.2018.

Katso kuinka monta päivää on ensilumeen

Syksyllä laskettelijan mieli on levoton, kun päässä jyskyttää jokavuotiset kysymykset: milloin sataa ensilumi, koska pääsee mäkeen? Toiseen kysymykseen on varma vastaus olemassa. Siihen toiseen vastausta voi etsiä tilastoista.

Leville jättikokoinen seikkailupuisto

Kesän aikana Levillä on käynyt huiske, kun Gondoli2000-hissillä sijaitsevalle Activity Park -alueelle on rakennettu uutta suurta seikkailupuistoa. Levin uusi seikkailupuisto avataan 25.9.2017.

Pyhällä entistä enemmän elämyksiä 2017–18

Vuoden hiihtokeskus 2017 -tittelin pokannut Pyhä jatkaa määrätietoista seikkailutunturin kehittämistä. Talvelle 2017–18 Pyhän väki lupaa lisää tekemistä, lisää majoitusta, lisää lunta ja lisää tapahtumia. Listasimme Pyhän uutuuksista tärkeimmät.

Sappeelle uusi neljän rinteen perhealue

Sappee on tunnettu monipuolisesta rinnealueestaan, onhan erilaista laskettavaa runsaasti tarjolla kaiken ikäisille ja tasoisille laskijoille. Kaudelle 2017–18 Sappeen tarjonta monipuolistuu entisestään, kun matkailukeskus avaa uuden koko perheen rinnealueen.

Ounasvaaran lipulla neljä hiihtokeskusta

Ounasvaaran kävijät saavat kaudella 2017–18 entistä enemmän laskettavaa. Viime kauden päätteeksi Ounasvaara siirtyi Lapland Hotelsin omistukseen, ja kaupan myötä rovaniemeläiskeskus pääsee mukaan neljän hiihtokeskuksen hissilippuyhteistyöhön.