Pyhä 17.4.2024

Äidin ja isän paikka on rinteessä

Rinteiden riemut kuuluvat koko perheelle.
Äidit ja isät tyytyvät liian usein hörppimään kahvia rinnebaarissa tai juoksemaan rinnettä ylös-alas talvilenkkarit jalassa. Vanhempien mäkeen menemisen tiellä on monta turhaa uskomusta.

”En minä uskalla, vauhtia tulee liikaa.”
”Nyt on kyllä liian myöhäistä, en osaa enää.”
”Kunto ei kestä.”
”Nyt on lasten vuoro.”

Entä jos sittenkin osaisit, jaksaisit ja pystyisit? Laskettelu on parhaimmillaan porukassa ja ihan parhaimmillaan koko perheen yhteisenä harrastuksena. Laskettelu on itsensä ylittämistä, liikunnan riemua, ulkoilman punaamia poskia sekä yhteisiä hetkiä ja seikkailuja. Jos sittenkin uskaltaisit kokeilla, voisit päästä jakamaan lastesi hienoja lumi-ilotteluhetkiä.

Reidet töihin

Laskettelu on hyvää liikuntaa. Se vahvistaa etenkin jalkojen ja keskivartalon lihaksia, kehittää tasapainoa ja koordinaatiokykyä. Vietät lisäksi helposti ulkona koko pitkän päivän, mistä aivosi kiittävät.

Laskeminen ei ole niin vaikeaa kuin kuvittelet. Nykysuksilla laskeminen on paljon helpompaa kuin niillä 90-luvun suorilla puikoilla vatkaaminen. Vaikka laskettelu on vuosien saatossa muuttunut, niin alkuun pääset vanhallakin tekniikalla. Jos osasit kymmenen tai kaksikymmentä vuotta sitten pysähtyä ja kääntyä, osaat yhä. Aivosi ja lihaksesi muistavat – laskettelu on aivan kuin pyöräily, kun olet taidon kerran oppinut, osaat sen aina.

Laskettelu lisää itseluottamusta

Ihan parasta, jos laskettelu hieman jännittää. Aloittamalla jopa hieman liian helposta rinteestä ja etenemällä hissukseen kohti uusia haasteita, saat kerättyä rohkeutta ja pääset ylittämään itsesi.

Pystyvyyden kokemukset ovat parasta liikunnan antia. Pystyvyyden tunteella on ihana taipumus levitä muillekin elämänaloille. Kun uskallat laskea rinteen alas asti pysähtymättä, laskea sen keskuksen jyrkimmän rinteen tai hypätä pienestä hyppyristä, usko itseesi kasvaa.

Joka mamman ja isukin kannattaa ehdottomasti kiertää hiihtokoulun kautta. Kierrät monet karikot ja oikaiset suoraan seuraavalle osaamistasolle, kun sijoitat yhteen tai muutamaan hiihtotuntiin.

Lähimmän hiihtokoulun löydät osoitteesta Ski.fi.

Artikkelia muokattu:

Luitko jo nämä?

Kevät vietetään hyvässä seurassa ja rennolla otteella. Tässä nautitaan Rukan Wappulounaasta.
Apocalyptican Paavo Lötjönen ja Eicca Toppinen ovat suksimiehiä. ”Laskettelussa yhdistyy hyvällä tavalla urheilu, vauhti, ulkoilu ja luonnosta nauttiminen”, Paavo kertoo.
Aurinkoisella kelillä vauhdikasta loskasurffausta kaverin kanssa, mikä voisi olla hienompaa?
Ehdota vuoden hiihtokeskusta ja lähirinnettä. Voit voittaa kausikortin valitsemaasi hiihtokeskukseen!
Pehmeä kevätrinne innostaa laskemaan. Roope Tonteri kävi tutustumassa Swinghillin parkkiin 7.3.2024.
Monen laskettelijan ja lumilautailijan mielestä kevät on talven kruunu. Kerro mielipiteesi kevätlaskuista ja osallistu Bollén lasien arvontaan.
Nyt on aihetta hymyyn, iloon ja riemuun: Iso-Syötteen huipulle pääsee jatkossa nopealla tuolihissillä.
Sirkan kylässä sijaitsevalla Levitunturilla avattiin vuonna 1964 Eturinteen alueella pujottelurinne ja kapulahissi. Levin kehitys kansainväliseksi talvimatkailukeskukseksi oli alkanut. Kuva: Levi Ski Resort
Talvipyöräily antaa kiehtovaa näkökulmaa hiihtolomaan. Tutunkin hiihtokeskuksen ympäristö näyttää erilaiselta ohjaustangon takaa.
Rinteessä harvemmin ollaan yksi. Mitä enemmän väkeä on mäessä, sitä tärkeämpää on noudattaa yhteisiä rinnesääntöjä.

Lumilautaliiton uusimmat

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Hiihdonopettaja kannustaa: naiset, luottakaa taitoihinne!

Keskusuutiset

Näin saat lisää vauhtia ja iloa rinteeseen

Hiihtokoulu

10 turvallista laskuvinkkiä

Vinkit