Pyhä 17.4.2024

Hiihtokausi 2014–2015 käynnistyy SkiExposta 31.10.–2.11.2014

Suomen Hiihtokeskusyhdistys ja 15 suomalaista hiihtokeskusta esittelevät tulevan talven toimintaansa SkiExpossa yhteisosastolla Hiihtokeskuskylässä (osasto 6k89). Monipuoliseen tapahtumatarjontaan ja kokeilumahdollisuuksiin on panostettu aiempaa enemmän.

Kylän esiintymislavalla vierailevat yllätysvieraat kansainvälisiä tähtiä myöten, mukana menossa ovat mm. Tanja Poutiainen, Sami Jauhojärvi ja Mikko Leppilampi. Tasatunnein lavalla pidetään erilaisia kilpailuja, joiden palkintoina on hissilippuja, vaatteita ja jopa viikonloppu hiihtokeskuksessa. Perheen pienemmille on tarjolla Burtonin Riglet Park, jossa pääsee kokeilemaan lumilautailun alkeita. Paikalla on myös rinnekone, johon pääsee kokeilemaan, miltä tuntuu olla kuljettajan paikalla.

Säätilasta riippumatta messuilla pääsee myös suksille tai laudalle. Maxxtraxx-rinne ja Talma Cable Park tarjoavat talven ensimmäisen laskuelämyksen niille, jotka eivät vielä ole lumille tänä syksynä päässeet.

 Vie kaveri rinteeseen -kampanja alkaa

Messuilla käynnistyy Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen Vie kaveri rinteeseen -kampanja, jossa kannustetaan kaikkia laskijoita tuomaan uusia harrastajia mahtavien ulkolajien pariin. Kampanjaan kuuluvat muun muassa kaverikuvat, joita messuosastolla voi ottaa talvitunnelmissa jo ennen lumentuloa. Parhaat kuvat palkitaan kausikorteilla voittajien omaan kotirinteeseen ja muilla lasketteluaiheisilla palkinnoilla.

”Meille on tärkeää saada alamäkilajien pariin uusia harrastajia, etenkin lapsia ja nuoria. Talvilajit tarjoavat monipuolisia harrastusmahdollisuuksia eri asioista pitäville. Lastenmaissa opetellaan lajien perusteet ja snowparkit temppupaikkoineen ovat nuorien suosiossa. Laudoilla ja suksilla voi viilettää rinnettä alas tai käydä syvemmässäkin lumessa. Tärkeintä useimmille on talvinen ulkona oleminen ja ajan viettäminen perheen sekä ystävien kanssa”, sanoo Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen toiminnanjohtaja Anne Larilahti.

Artikkelia muokattu:

Luitko jo nämä?

Kevät vietetään hyvässä seurassa ja rennolla otteella. Tässä nautitaan Rukan Wappulounaasta.
Apocalyptican Paavo Lötjönen ja Eicca Toppinen ovat suksimiehiä. ”Laskettelussa yhdistyy hyvällä tavalla urheilu, vauhti, ulkoilu ja luonnosta nauttiminen”, Paavo kertoo.
Aurinkoisella kelillä vauhdikasta loskasurffausta kaverin kanssa, mikä voisi olla hienompaa?
Ehdota vuoden hiihtokeskusta ja lähirinnettä. Voit voittaa kausikortin valitsemaasi hiihtokeskukseen!
Pehmeä kevätrinne innostaa laskemaan. Roope Tonteri kävi tutustumassa Swinghillin parkkiin 7.3.2024.
Monen laskettelijan ja lumilautailijan mielestä kevät on talven kruunu. Kerro mielipiteesi kevätlaskuista ja osallistu Bollén lasien arvontaan.
Nyt on aihetta hymyyn, iloon ja riemuun: Iso-Syötteen huipulle pääsee jatkossa nopealla tuolihissillä.
Sirkan kylässä sijaitsevalla Levitunturilla avattiin vuonna 1964 Eturinteen alueella pujottelurinne ja kapulahissi. Levin kehitys kansainväliseksi talvimatkailukeskukseksi oli alkanut. Kuva: Levi Ski Resort
Talvipyöräily antaa kiehtovaa näkökulmaa hiihtolomaan. Tutunkin hiihtokeskuksen ympäristö näyttää erilaiselta ohjaustangon takaa.
Rinteessä harvemmin ollaan yksi. Mitä enemmän väkeä on mäessä, sitä tärkeämpää on noudattaa yhteisiä rinnesääntöjä.

Lumilautaliiton uusimmat

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Hiihtokeskukset näyttävästi esillä Skiexpossa

Keskusuutiset

Kuin uudesti syntynyt Skiexpo – poimi messuvinkit!

Vinkit

GoExpo Winter lupaa nostaa talvitunnelman

Keskusuutiset