Pyhä 17.4.2024

Hiihtokeskukset näyttävästi esillä Skiexpossa

Hiihtokeskusten kylässä tapaat Wernerin ja muita laskukavereita.
Skiexpon ytimen muodostaa viime vuosien tapaan hiihtokeskusten kylä. Hiihtokeskusten lisäksi kylän ytimessä voi tutustua uusimpiin välineisiin ja pienimmät messuvieraat pääsevät kokeilemaan lumilautailua.

Hiihtokeskusten kylässä on 12 hiihtokeskusta: Iso-Syöte, Koli, Levi, Pyhä, Saariselkä, Ruka, Salla, Tahko, Ukkohalla-Paljakka, Vuokatti ja Ylläs. Lisäksi Suomen Hiihtokeskusyhdistyksellä on kylässä oma osasto.

Keskellä kylää on Riglet-park, missä perheen pienimmät pääsevät tutustumaan lumilautailuun Suomen lumilautaliiton ohjaajien avustuksella. Lautailun maailmaan voi perehtyä jokaisena messupäivänä ja kokeilu on ilmaista. Lasten hiihtokaveri – Suomen hauskin hiihdonopettaja – Werneri vierailee hiihtokeskusten kylässä myös päivittäin.

Riglet-parkissa pääsee kokeilemaan lumilautailua.
Lumilautaliiton Riglet-parkissa pääsee kokeilemaan lumilautailua.

Hiihtokeskusten kylästä löytyy tänä vuonna myös lasketteluvälineitä, kun välinemaahantuojien Base camp on siirtynyt keskelle Skiexpon vilkkainta ja kiinnostavinta osastoa. Messukävijät pääsevät perehtymään mm. Blizzardin, Dalbellon, Garmontin, Nordican, Völklin uusiin suksiin ja monoihin.

Hiihtokeskusten kylässä tapaat myös tunnettuja laskijoita. Levillä vierailee alppimaajoukkueen Joonas Räsänen sekä slopestyle-maajoukkueen Joona Kangas. Saariselällä taas voi kysyä kuulumisia alamäkiluistelun maailmasta, kun paikalla vierailee perjantaina alamäkiluistelun maailmanmestarit Arttu Pihlainen sekä Miikka Jouhkimainen.

Houkuttelevia tarjouksia ja hyviä arpajaispalkintoja

Hiihtokeskusten väki kertoo mielellään keskusten uutuuksista. Lisäksi hiihtokeskukset tuovat Skiexpoon houkuttelevia messutarjouksia. Tässä muutama makupala:

  • Kolille Bed&Ski paketti alk. 69 €/vrk/hlö kahden hengen huoneessa. Sisältää yöpymisen, asukas saunan, aamiaisen ja päivän hissilipun Ukko-Kolin rinteille.
  • Iso-Syötteelle majoitus ja hissilippu -messutarjous -20 %.
  • Ylläksellä tulee kuluneeksi 60 vuotta siitä, kun ensimmäinen hissi kuljetti laskettelijoita ylös Ylläksen rinnettä. Tätä juhlistetaan messutarjouksella: aikuisten kausikortti 299 euroa. Tarjous voimassa vain messujen Ylläksen osastolla. Tarjous koskee 12–64 -vuotiaiden kausilippua kaudelle 2016–17. Vain korttimaksulla.
  • Rukan ja Pyhän messutarjouksena on päivän hissilippu 25 €. Lippuja on rajoitetusti ja ne on myynnissä vain Skiexpossa.

Tarjousten lisäksi Skiexpon kävijää ilahduttaa varmasti hiihtokeskusten järjestämät messukilpailut ja arvonnat. Palkintoina on mm. majoituspaketteja ja hissilippuja Tahkolle sekä kausikortteja ja hotelliyöpymisiä Kolille. Levin järjestämässä kilpailussa palkintona on mm. World Cup VIP-lippupaketti.

Iso-Syötteellä pääsee testaamaan 360-pelin avulla Iso-Syötteen rinteet, ja tehtävän suorittaneille on luvassa palkintoja.

Tervetuloa tutustumaan hiihtokeskuksiin Skiexpoon 4.–6.11.2016!

Artikkelia muokattu:

Luitko jo nämä?

Kevät vietetään hyvässä seurassa ja rennolla otteella. Tässä nautitaan Rukan Wappulounaasta.
Apocalyptican Paavo Lötjönen ja Eicca Toppinen ovat suksimiehiä. ”Laskettelussa yhdistyy hyvällä tavalla urheilu, vauhti, ulkoilu ja luonnosta nauttiminen”, Paavo kertoo.
Aurinkoisella kelillä vauhdikasta loskasurffausta kaverin kanssa, mikä voisi olla hienompaa?
Ehdota vuoden hiihtokeskusta ja lähirinnettä. Voit voittaa kausikortin valitsemaasi hiihtokeskukseen!
Pehmeä kevätrinne innostaa laskemaan. Roope Tonteri kävi tutustumassa Swinghillin parkkiin 7.3.2024.
Monen laskettelijan ja lumilautailijan mielestä kevät on talven kruunu. Kerro mielipiteesi kevätlaskuista ja osallistu Bollén lasien arvontaan.
Nyt on aihetta hymyyn, iloon ja riemuun: Iso-Syötteen huipulle pääsee jatkossa nopealla tuolihissillä.
Sirkan kylässä sijaitsevalla Levitunturilla avattiin vuonna 1964 Eturinteen alueella pujottelurinne ja kapulahissi. Levin kehitys kansainväliseksi talvimatkailukeskukseksi oli alkanut. Kuva: Levi Ski Resort
Talvipyöräily antaa kiehtovaa näkökulmaa hiihtolomaan. Tutunkin hiihtokeskuksen ympäristö näyttää erilaiselta ohjaustangon takaa.
Rinteessä harvemmin ollaan yksi. Mitä enemmän väkeä on mäessä, sitä tärkeämpää on noudattaa yhteisiä rinnesääntöjä.

Lumilautaliiton uusimmat

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Kuin uudesti syntynyt Skiexpo – poimi messuvinkit!

Vinkit

Skiexpo on menneen talven lumia: kauden 2017–18 käynnistää GoExpo Winter

Keskusuutiset

Skiexpon ytimessä on hiihtokeskusten kylä

Keskusuutiset