Vihti Ski Center 28.3.2024

Hiihtokeskusten pääsiäinen kirittää loppukevättä

Puhdas hanki ja huollettu rinne. Laskijan nautinto.
Vilkas maaliskuu 2010 on kuronut toimialan kumulatiivisen myynnin lähes viime vuoden ennätystasolle. Vertailuluvut ennakoivat koko kauden onnistumista, vaikka vertailtavat lomaviikot ajoittuvatkin tänä vuonna eri ajanjaksoille.

Hiihtokeskukset ovat pitäneet pintansa perheiden kotimaisina talvimatkakohteina kaudella 2009-2010. Tänä vuonna pääsiäinen ajoittui kalenterissa varsin aikaiseen ja asiakasmäärät ovat yleisestä taloustilanteesta huolimatta pysyneet erittäin hyvinä. Pääsiäisen myynti kasvoi ennakko-odotusten mukaisesti.

”Pääsiäinen on matkailukeskusten supersesonki ja jo sitä edeltävä viikko ennakoi hyvää. Vaikka säät eivät olleet parhaat mahdolliset, päästiin hiihtokeskuksissa asiakasmäärillä mitattuna viime vuoden tasolle ja myynti kasvoi keskimäärin 5 prosenttia”, kertoo Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen toiminnanjohtaja Sari Tollet.

Pääsiäinen on vuoden vilkkain lomasesonki. Pohjois-Suomen osuus toimialan liikevaihdosta nousi barometrin mukaan 77 prosenttiin ja kausi jatkuu edelleen intensiivisenä. Lumiset rinteet pidetään auki aina vappuun saakka useimmissa Keski- ja Pohjois-Suomen hiihtokeskuksissa.

”Toimialamme odottaa hissilipun myynnin nousevan 50 miljoonan euron tuntumaan. Nollakasvu on nykyisessä taloustilanteessa yrittäjille iso helpotus. Etelä-Suomen hiihtokeskukset parantavat tuloksiaan kymmeniä prosentteja, mikä on vahva indikaattori harrastajamäärän tasaisesta kasvusta. Tästä hyötyvät kaikki hiihtokeskusten verkostossa toimivat”, toteaa Tollet.

Artikkelia muokattu:

Luitko jo nämä?

Aurinkoisella kelillä vauhdikasta loskasurffausta kaverin kanssa, mikä voisi olla hienompaa?
Ehdota vuoden hiihtokeskusta ja lähirinnettä. Voit voittaa kausikortin valitsemaasi hiihtokeskukseen!
Pehmeä kevätrinne innostaa laskemaan. Roope Tonteri kävi tutustumassa Swinghillin parkkiin 7.3.2024.
Monen laskettelijan ja lumilautailijan mielestä kevät on talven kruunu. Kerro mielipiteesi kevätlaskuista ja osallistu Bollén lasien arvontaan.
Nyt on aihetta hymyyn, iloon ja riemuun: Iso-Syötteen huipulle pääsee jatkossa nopealla tuolihissillä.
Sirkan kylässä sijaitsevalla Levitunturilla avattiin vuonna 1964 Eturinteen alueella pujottelurinne ja kapulahissi. Levin kehitys kansainväliseksi talvimatkailukeskukseksi oli alkanut. Kuva: Levi Ski Resort
Talvipyöräily antaa kiehtovaa näkökulmaa hiihtolomaan. Tutunkin hiihtokeskuksen ympäristö näyttää erilaiselta ohjaustangon takaa.
Rinteessä harvemmin ollaan yksi. Mitä enemmän väkeä on mäessä, sitä tärkeämpää on noudattaa yhteisiä rinnesääntöjä.
Hiihtokoulu ei ole vain aloittelijoiden koulu, vaan jokainen laskettelija ja lautailija hyötyy tekniikkatunnista.
Suksiseppä Jani Ahvenainen kertoo rinnevinkkinsä ja samalla paljastaa, miten voit voittaa Pusun sukset.

Lumilautaliiton uusimmat

fsa-paracross-pyha

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Laskemisen suosio pitää pintansa

Keskusuutiset

Laskettelu ja hiihtokeskustutkimus 2010

Keskusuutiset

Hiihtokeskusten pääsiäinen vastasi ennakko-odotuksia

Keskusuutiset