Pyhä 17.4.2024

Kohti leikkaavaa käännöstä

Leikkaavalla käännöksellä jokainen mäki on hauska. Kuvassa kiidetään Vihti Skin rinnettä.
Leikkaava laskeminen tuntuu nautinnolliselta, vauhdikkaalta ja vakaalta. Mikäli tunne suksen ja käännöksen leikkaavuudesta on epäselvä, voi sitä hakea useammallakin eri harjoituksella.

Yksi hyväksi havaittu harjoitus on ongenkoukku. Siinä on ideana laskea hyvässä laskuasennossa ja tehdä rinteeseen J-kirjain. Tehdään siis vain yksi käännös: otetaan vähän vauhtia, poljetaan ulkosuksen kantti rinteeseen ja nautitaan käännöksestä. Mikäli kantti ei pureudu rinteeseen kunnolla, lisätehoja saa painamalla käsillä polvista ylämäen suuntaan.

Toisen harjoitteen nimi on tuhatjalkainen. Siinä tehdään samaista J-kirjainta rinteeseen, mutta laskun aikana nostellaan suksia vuorotellen siten kuin oltaisiin kiipeämässä rinnettä ylöspäin.

Kantin löytäminen voi olla haastavaa loivassa rinteessä, joten harjoituspaikaksi kannattaa katsoa vähän jyrkempi kohta rinteestä. Mikäli rinne on jäinen, on hyvä ennen harjoituksia varmistaa kanttien terävyys.

Kepit kouluttaa kääntymään

Ratalasku, eritoten suurpujottelu, on mainio tapa löytää leikkaavan laskemisen riemu. Kepit pakottavat tekemään käännökset tietyssä rytmissä ja tietyllä voimalla. Hyvin tehty rata on opettajana ensiluokkainen.

Ratalaskua arastellaan turhaan. Ei tarvitse olla tanjapoutiainen kokeillakseen kepin kiertoa. Välineiksi käy tavalliset rinnesukset ja kun päässä on kypärä, niin nautinto voi alkaa. Ratalasku on todella hauskaa ja aikuisten ryhmissä suurin kilpailu käydään itseään vasten.

Monissa hiihtokeskuksissa järjestetään vauhdikkaan laskemisen tai ratalaskun ystäville omia tapahtumia. Joissain ne ovat säännöllisesti tiettynä viikonpäivänä hiihtokoulun tai seuran järjestäminä. Lisäksi hiihtokoulut järjestävät tilauksesta porukan taitotasoon sovitettuja ratalaskukursseja tai -kilpailuja. Hiihtokeskusten järjestämiä tapahtumia löydät keskusten omilta sivuilta.

Artikkelia muokattu:

Luitko jo nämä?

Kevät vietetään hyvässä seurassa ja rennolla otteella. Tässä nautitaan Rukan Wappulounaasta.
Apocalyptican Paavo Lötjönen ja Eicca Toppinen ovat suksimiehiä. ”Laskettelussa yhdistyy hyvällä tavalla urheilu, vauhti, ulkoilu ja luonnosta nauttiminen”, Paavo kertoo.
Aurinkoisella kelillä vauhdikasta loskasurffausta kaverin kanssa, mikä voisi olla hienompaa?
Ehdota vuoden hiihtokeskusta ja lähirinnettä. Voit voittaa kausikortin valitsemaasi hiihtokeskukseen!
Pehmeä kevätrinne innostaa laskemaan. Roope Tonteri kävi tutustumassa Swinghillin parkkiin 7.3.2024.
Monen laskettelijan ja lumilautailijan mielestä kevät on talven kruunu. Kerro mielipiteesi kevätlaskuista ja osallistu Bollén lasien arvontaan.
Nyt on aihetta hymyyn, iloon ja riemuun: Iso-Syötteen huipulle pääsee jatkossa nopealla tuolihissillä.
Sirkan kylässä sijaitsevalla Levitunturilla avattiin vuonna 1964 Eturinteen alueella pujottelurinne ja kapulahissi. Levin kehitys kansainväliseksi talvimatkailukeskukseksi oli alkanut. Kuva: Levi Ski Resort
Talvipyöräily antaa kiehtovaa näkökulmaa hiihtolomaan. Tutunkin hiihtokeskuksen ympäristö näyttää erilaiselta ohjaustangon takaa.
Rinteessä harvemmin ollaan yksi. Mitä enemmän väkeä on mäessä, sitä tärkeämpää on noudattaa yhteisiä rinnesääntöjä.

Lumilautaliiton uusimmat

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Alppihiihdossa pärjää yhdellä suksiparilla

Laskettelu
Mitä useampi laskija, sitä hauskempi ja tehokkaampi treeni.

Kuviolasku on päivän hauskin treeni!

Hiihtokoulu

Näin saat lisää vauhtia ja iloa rinteeseen

Hiihtokoulu