Vihti Ski Center 28.3.2024

Kuin uudesti syntynyt Skiexpo – poimi messuvinkit!

Hiihtokeskukset ovat näyttävästi esillä GoExpo Winter 2018 -tapahtumassa. Vinkki: Ski.fi-kortilla GoExpon Winter -messuille saa kaksi lippua yhden hinnalla!
Viikonloppu 2.–4.11.2018 on pyhitetty alamäkikansalle. GoExpo Winter kokoaa yhteen laskettelijat, lumilautailijat, hiihtokeskukset sekä välinekauppiaat. Poimimme ensimmäisen messupäivän jälkeen vinkit tapahtumaan.

Ensimmäinen messupäivä sen osoitti: GoExpo Winter 2018 on nyt lunastanut paikkansa Skiexpon perillisenä. Esillä on entistä enemmän hiihtokeskuksia sekä välineitä. Myös tapahtumatarjonta on kiinnostava.

Ensimmäisenä päivänä kävijöitä GoExpo Winterissä oli lähes kolmannes enemmän kujin vuosi sitten. Mikä tärkeintä, tunnelma puhuttelee jälleen laskettelijoita, lautailijoita ja muita talven ystäviä.

Keräsimme ensimmäisen messupäivän perusteella vinkit tapahtumaan:

1. Tutustu Suomen hiihtokeskuksiin ja löydä uusia kohteita

Jos vuosi sitten hiihtokeskukset loistivat GoExposta poissaolollaan, niin nyt on toisin. Messuilla on mukana hiihtokeskuksia etelästä pohjoiseen: Peuramaa, Serena, Swinghill, Talma, Messilä, Kasurila, Tahko, Koli, Vuokatti, Iso-Syöte, Ruka, Salla, Pyhä, Suomutunturi ja Saariselkä.

Tule tapaamaan hiihdonopettajia sekä muuta keskusten väkeä, tutustu Rukan uusiin hisseihin ja poimi parhaat messutarjoukset!

Messuilla pääsee koeistumaan Rukan uuden godolin ja tuolihissin.

2. Vie perheen pienimmät hiihtokouluun ja moikkaamaan Werneriä

Lumilautaliiton osastolla lapset pääsevät tutustumaan lautailuun hauskassa ja turvallisessa ympäristössä.

GoExpo Winteristä löytyy myös oikea mäki oikealla lumella – Rukan Rosa ja Rudolf familypark. Rukan hiihtokoulu järjestää rinteessä kokeilutunteja. Lisäksi rinteessä on esimerkiksi freestyle-, alppi- ja lautailunäytöksiä sekä lauantaina kello 15.30 ja 18.30 Real Skifi show.

Myös maailman hauskin hiihdonopettaja – Werneri – vierailee messuilla. Käy halaamassa Werneriä tai hae hauska Werneri-tarra.

Werneri kävi perjantaina fiilistelemässä Lumilautaliiton osastolla.

3. Tapaa laskukavereita Ski.fi-bistrossa

Ehkä parasta laskemisessa on kaverit. Ski.fi-bistrossa tapaat varmasti paljon saman henkistä porukkaa. After ski -hengessä voit myös pelata pingistä tai tutustua Suomen pitkästä laskukaudesta kertovaan hiihtokuvanäyttelyyn. Yksi kuvista on otettu lokakuussa ja yksi toukokuussa, mutta arvaatko mitkä? Entä tunnistatko kuvien hiihtokeskukset?

Bistron yhteydessä on Ski.fi:n valokuvanäyttely. Tunnistatko paikat, arvaatko laskupäivien ajankohdat?

4. Fiilistele leffoja, välineitä ja hyvää seuraa vapaalaskuiltamissa

Vapaalaskuiltamat on nyt olennainen osa GoExpo Winter -tapahtumaa. Lauantai 3.11.2018 on vapaalaskuiltamien pääpäiviä. Jo päivällä vapaalaskualueella pääset tutustumaan vapaalaskuvälineisiin, -varusteisiin ja -palveluihin. Käy myös maistamassa Wurstin maukkaita hodareita!

Illalla on upea elokuvakavalkadi sekä varsinaiset iltamat. Tunnelma on silloin takuulla huipussa!

Vapaalaskuiltamissa on laskuleffoja pyörittävä Kino Pyhä elokuvateatteri sekä sekä välinetarjontaa esittelevä elämysalue.

5. Skiexpo-perinne: tee löytöjä kamapörssissä ja hyödynnä kausaritarjoukset

Lumiset ry:n pyörittämällä Kamapörssillä on pitkät perinteet. Tee löytöjä tai tuo laskukamasi myyntiin. Ainakin perjantaina välineiden kierto oli vauhdikas!

Messuilla on paljon väline- ja lasketteluvarustetarjouksia. Hiihtokeskusten osastoilla on myös kausikortti- ja matkatarjouksia. Moni keskus tarjoaa myös kiinnostavia hiihtokokulukursseja.

Tänä vuonna on entistä enemmän välineitä esillä. Elanin sukset löytyy vapaalaskupuolelta.

6. Tutustu ski patrolin toimintaan

Ski.fi-sivustoa julkaisevan Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen osasto on pyhitetty rinneturvallisuudelle. Tutustu ski patrolien toimintaan, rinnesääntöihin ja lumiturvallisuuteen. Samalla saatat saada tyylikkään elämäni on alamäessä -tarran.

Tervetuloa jututtamaan ski patroleita!

Muistathan, että Ski.fi-kortilla GoExpon Winter -messuille saa kaksi lippua yhden hinnalla! GoExpo Winter on auki lauantaina 3.11.2018 kello 10–19 ja sunnuntaina 4.11.2018 kello 10–17. Lauantaina Vapaalaskualueeseen voi tutustua lauantaina kello 19 asti. Seitsemän jälkeen alueella tarvitsee Vapaalaskuiltamien lipun tai combo-lipun.

Artikkelia muokattu:

Luitko jo nämä?

Aurinkoisella kelillä vauhdikasta loskasurffausta kaverin kanssa, mikä voisi olla hienompaa?
Ehdota vuoden hiihtokeskusta ja lähirinnettä. Voit voittaa kausikortin valitsemaasi hiihtokeskukseen!
Pehmeä kevätrinne innostaa laskemaan. Roope Tonteri kävi tutustumassa Swinghillin parkkiin 7.3.2024.
Monen laskettelijan ja lumilautailijan mielestä kevät on talven kruunu. Kerro mielipiteesi kevätlaskuista ja osallistu Bollén lasien arvontaan.
Nyt on aihetta hymyyn, iloon ja riemuun: Iso-Syötteen huipulle pääsee jatkossa nopealla tuolihissillä.
Sirkan kylässä sijaitsevalla Levitunturilla avattiin vuonna 1964 Eturinteen alueella pujottelurinne ja kapulahissi. Levin kehitys kansainväliseksi talvimatkailukeskukseksi oli alkanut. Kuva: Levi Ski Resort
Talvipyöräily antaa kiehtovaa näkökulmaa hiihtolomaan. Tutunkin hiihtokeskuksen ympäristö näyttää erilaiselta ohjaustangon takaa.
Rinteessä harvemmin ollaan yksi. Mitä enemmän väkeä on mäessä, sitä tärkeämpää on noudattaa yhteisiä rinnesääntöjä.
Hiihtokoulu ei ole vain aloittelijoiden koulu, vaan jokainen laskettelija ja lautailija hyötyy tekniikkatunnista.
Suksiseppä Jani Ahvenainen kertoo rinnevinkkinsä ja samalla paljastaa, miten voit voittaa Pusun sukset.

Lumilautaliiton uusimmat

fsa-paracross-pyha

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Hiihtokeskukset näyttävästi esillä Skiexpossa

Keskusuutiset

GoExpo Winter lupaa nostaa talvitunnelman

Keskusuutiset
Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen ja Suomen lumilautaliiton yhteisosastolla lapset pääsevät ottamaan tuntumaan lumilautailuun.

GoExpo Winter tuo hiihtokeskukset Helsinkiin

Keskusuutiset