Ylläs 12.4.2024

Lämpöä! Lunta! Aurinkoa! – rinneraportti viikko 14

Lunta riitti pitkälle kevääseen. Tässä kurvaillaan Ellivuoren rinteillä 3.4.2018.
Aurinkoinen pääsiäinen toi hymyn laskettelijoiden huulille. Mikä parasta, ei laskut pääsiäiseen pääty. Rinteet on huippukunnossa ja kausi jatkuu melkein kaikissa hiihtokeskuksissa.

Keväthankien riemuista pääsee nauttimaan edelleen lähes kaikissa hiihtokeskuksissa. Vaikka keväinen lämpö vähitellen on löytänyt Suomeen asti, pysyy lumi rinteissä vielä pitkään. Eteläisessä Suomessa lasketaan ainakin huhtikuun puoliväliin asti, Lapissa meno jatkuu sitten jopa toukokuulle asti.

Talma

Talmassa aukiolotavoite on ainakin 15.4.2018 asti. Kuvassa Talman rinteet tiistaina 3.4.2018.

Messilä

Messilän rinteillä vietetään hienon kauden viimeistä viikonloppua 7.–8.4.2018. Kaikki rinteet on auki lauantaina ja sunnuntaina 10–18. Lauantaina Messilässä on Telemarkin SM-paripuikka, Youtravelin kevättapaaminen sekä lumilautaseuran kevätsessarit.

Sappee

Sappeella lunta riittää ja meno jatkuu vielä pitkälle huhtikuuhun. Kuvassa viiletetään Sappeen rinteillä keskiviikkona 6.4.2018.

Tahko

Tahkon kausi jatkuu keväisessä säässä. Sunnuntaista 8.4.2018 alkaen rinteet on auki kello 9.00–17.00. Hissiliput sunnuntaista torstaihin -30 %. Kuvassa Lännen Helppo aamuauringossa 4.4.2018.

Vuokatti

Kiinan lumilautamaajoukkue on harjoitellut Vuokatissa maaliskuun puolivälistä saakka. 1.4.2018 maajoukkuetreenit kuvattiin Vuokatin Superpaipissa. Kuva: Antti Harju

Iso-Syöte

Iso-Syötteen pääsiäinen oli täynnä aurinkoa ja iloisia ihmisiä. Upea laskettelukausi Iso-Syötteellä jatkuu aina vappuun asti.

Ruka

Tällä viikolla Rukalle kokoontuvat Suomen huippulaskijat, sillä viikonloppuna on sekä lumilautailun että freestylen SM-kisat. Kisojen takia osa suorituspaikoista, kuten half pipe, Ruka Park ja kumpareikko, voivat olla osan ajasta varattuna kokonaan kilpailijoiden käyttöön. Kuvassa Rukan maisemaa aprillipäivänä. Kuva: Veera Vihervaara

Ounasvaara

Ounasvaaralla on saatu nauttia auringosta ja yöpakkasten kovettamista huippukuntoisista rinteistä. Pääsiäisen jälkeenkin hissit pyörivät pitkillä aukioloajoilla kello 10.00–19.00 (sunnuntaisin 10.00–17.00). Rovaniemen lähikeskuksen kausi jatkuu 22. huhtikuuta 2018 asti. Kuvassa Ounasvaaran rinteet 4.4.2018. Kuva: Juhani Roininen

Pyhä

Pyhän keväthangilla alkaa lauantaina 7.4. ainutlaatuinen pakohuonekokemus Pyhä Escape – The Lost Spell. Kahden viikon mittainen Escape Pyhä -tapahtuma tekee Pyhän hiihtokeskuksesta ison pakohuoneen, missä arvoitukset kuljettavat laskijaa pitkin tunturia. Liikkuminen pelialueella vaatii voimassaolevan hissilipun ja seikkailu maksaa 10 euroa/henkilö. Pelaajat lähtevät liikkeelle 15 minuutin välein ja yhteen lähtöön voi kerrallaan osallistua 2–7 henkilöä. Seikkailu kestää noin 2–3 tuntia. Lisätietoja tapahtumasta löydät Pyhän sivuilta. Kuva Pyhän rinteiltä 31.3.2018. Kuva: Tomi Turunen

Levi

Levin kevät on lähtenyt hyvin käyntiin! Paljon on nähty auringonpaistetta, iloisia ilmeitä ja lomafiilistä. Pakkaset on jatkuneet ja rinteet pysyneet loistavassa kunnossa. Kuvassa Levi kylpee kevätauringossa 2.4.2018. Kuva Minna Pelkonen

Ylläs

Ylläksen pääsiäinen sujui aurinkoisissa merkeissä. DNA Ski Tour saapui Sport Resort Ylläkselle sunnuntaina ja sai kymmenet laskijat mukaan kisailuihin. Myös suksia pääsi testailemaan huippusäässä. Kuvassa Ylläksen tapahtumatunnelmaa aprillipäivänä.

Saariselkä

Saariselällä järjestetään tiistaina 10.4.2018 skicross-kilpailu, keskiviikkona 11.4.2018 offarisessarit, torstaina 12.4.2018 Suomi Slalom ja perjantaina 13.4.2018 pulkkakisa. Kaikki kilpailut järjestetään kello 16.00. Rinteet ovat auki päivittäin 10.00–17.00. Kuva on viime viikon offarisessareilta.
Artikkelia muokattu:

Luitko jo nämä?

Kevät vietetään hyvässä seurassa ja rennolla otteella. Tässä nautitaan Rukan Wappulounaasta.
Apocalyptican Paavo Lötjönen ja Eicca Toppinen ovat suksimiehiä. ”Laskettelussa yhdistyy hyvällä tavalla urheilu, vauhti, ulkoilu ja luonnosta nauttiminen”, Paavo kertoo.
Aurinkoisella kelillä vauhdikasta loskasurffausta kaverin kanssa, mikä voisi olla hienompaa?
Ehdota vuoden hiihtokeskusta ja lähirinnettä. Voit voittaa kausikortin valitsemaasi hiihtokeskukseen!
Pehmeä kevätrinne innostaa laskemaan. Roope Tonteri kävi tutustumassa Swinghillin parkkiin 7.3.2024.
Monen laskettelijan ja lumilautailijan mielestä kevät on talven kruunu. Kerro mielipiteesi kevätlaskuista ja osallistu Bollén lasien arvontaan.
Nyt on aihetta hymyyn, iloon ja riemuun: Iso-Syötteen huipulle pääsee jatkossa nopealla tuolihissillä.
Sirkan kylässä sijaitsevalla Levitunturilla avattiin vuonna 1964 Eturinteen alueella pujottelurinne ja kapulahissi. Levin kehitys kansainväliseksi talvimatkailukeskukseksi oli alkanut. Kuva: Levi Ski Resort
Talvipyöräily antaa kiehtovaa näkökulmaa hiihtolomaan. Tutunkin hiihtokeskuksen ympäristö näyttää erilaiselta ohjaustangon takaa.
Rinteessä harvemmin ollaan yksi. Mitä enemmän väkeä on mäessä, sitä tärkeämpää on noudattaa yhteisiä rinnesääntöjä.

Lumilautaliiton uusimmat

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Kevät hellii ja laskukausi jatkuu! Rinneraportti viikko 15

Keskusuutiset

Laskukansa ei sula! Rinneraportti viikolta 16

Keskusuutiset

Pääsiäisenä tapahtuu – rinneraportti viikko 13

Keskusuutiset