Pyhä 17.4.2024

Lapsi viihtyy rinteessä, kun välineet ovat sopivat

Sopivilla välineillä uuden oppiminen on hauskaa.
Lasten rinnevälineiden hankinnassa on monta haastetta, joista selviää helpoiten kääntymällä vuokraamojen ja myymälöiden asiantuntevan henkilökunnan puoleen.

Lasten ja nuorten lasketteluvälineisiin suhtaudutaan usein asenteella, että kunhan nyt jotain löytyy. Asian pitäisi olla aivan toisin päin, sillä sopivilla välineillä harrastaminen on turvallista ja hauskaa.

Kokokysymysten lisäksi ennen varustekauppaan marssimista on hyvä pähkäillä rehellisesti laskijan taitotaso sekä pääsääntöiset laskupaikat valmiiksi. Liiallisen laadullisen kehitysvaran hakeminen hidastaa lajin oppimista, oli sitten kyse laskettelusta tai lumilautailusta.

Välineiden tasonnoston aika tulee, kun lapsi ja vauhdit kasvavat lastenrinteistä isompiin mäkiin tai kun hyppyreissä vietetään suurin osa rinneajasta. Varsinkin lumilaudan tulee olla oikean mittainen etenkin lasku-uran alkuvaiheilla.

Kaikki lähtee monoista

Monon oikea koko on ensiarvoisen tärkeä asia. Väljässä monossa jalan liikkeet eivät välity sukseen tai lautaan tehokkaasti, jolloin myös loukkaantumisriski kasvaa. Myöskään suksen side ei välttämättä laukea kaatumistilanteessa toivotulla tavalla, mikäli jalka pyörii monossa.

Lastenkaan monoihin ei kannata tunkea yhtä laskettelusukkaa enempää tavaraa. Hyvälaatuinen laskettelusukka on lämmin ja pitää jalan lämpimänä siinä, missä parin kerroksen kotisukkaviritelmätkin, ellei jopa paremmin. Tärkeää on myös jättää monon varret tyhjiksi sukkaa lukuun ottamatta, sillä varteen tungetut housunlahkeet aiheuttavat pidemmän päälle kivuliaita tuntemuksia sääreen ja heikentävät verenkiertoa jalkoihin.

Lasten varusteisiin panostaminen kannattaa ja niihin sijoitetut eurot eivät mene hukkaan, sillä hyväkuntoisilla lasten lasketteluvarusteilla on kysyntää jälkimarkkinoilla.

Artikkelia muokattu:

Luitko jo nämä?

Kevät vietetään hyvässä seurassa ja rennolla otteella. Tässä nautitaan Rukan Wappulounaasta.
Apocalyptican Paavo Lötjönen ja Eicca Toppinen ovat suksimiehiä. ”Laskettelussa yhdistyy hyvällä tavalla urheilu, vauhti, ulkoilu ja luonnosta nauttiminen”, Paavo kertoo.
Aurinkoisella kelillä vauhdikasta loskasurffausta kaverin kanssa, mikä voisi olla hienompaa?
Ehdota vuoden hiihtokeskusta ja lähirinnettä. Voit voittaa kausikortin valitsemaasi hiihtokeskukseen!
Pehmeä kevätrinne innostaa laskemaan. Roope Tonteri kävi tutustumassa Swinghillin parkkiin 7.3.2024.
Monen laskettelijan ja lumilautailijan mielestä kevät on talven kruunu. Kerro mielipiteesi kevätlaskuista ja osallistu Bollén lasien arvontaan.
Nyt on aihetta hymyyn, iloon ja riemuun: Iso-Syötteen huipulle pääsee jatkossa nopealla tuolihissillä.
Sirkan kylässä sijaitsevalla Levitunturilla avattiin vuonna 1964 Eturinteen alueella pujottelurinne ja kapulahissi. Levin kehitys kansainväliseksi talvimatkailukeskukseksi oli alkanut. Kuva: Levi Ski Resort
Talvipyöräily antaa kiehtovaa näkökulmaa hiihtolomaan. Tutunkin hiihtokeskuksen ympäristö näyttää erilaiselta ohjaustangon takaa.
Rinteessä harvemmin ollaan yksi. Mitä enemmän väkeä on mäessä, sitä tärkeämpää on noudattaa yhteisiä rinnesääntöjä.

Lumilautaliiton uusimmat

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Hiihdonopettajan vinkit: näin lapsi innostuu laskettelusta

Laskettelu

Lapsille ja nuorille löytyy suksia laidasta laitaan

Laskettelu
Sopivat välineet, mukava paikka ja kaverit innostavat lapsiakin laskemaan. Tässä nautitaan Iso-Syötteen rinteistä.

Laskettelun aloittaminen pienten lasten kanssa – pieni muistilista

Hiihtokoulu