Pyhä 17.4.2024

Leville jättikokoinen seikkailupuisto

Levin seikkailupuistossa on 888 metriä vaijeriliukuratoja. Seikkailuun syöksytään gondolihisin ala-asemalta. Kuva: Levi Ski Resort/Minna Pelkonen
Kesän aikana Levillä on käynyt huiske, kun Gondoli2000-hissillä sijaitsevalle Activity Park -alueelle on rakennettu uutta suurta seikkailupuistoa. Levin uusi seikkailupuisto avataan 25.9.2017.

Superlatiivit ensin: Levin uusi seikkailupuisto on mittava. Ratoja on harjoitteluradat mukaan laskettuna yhteensä seitsemän, tehtävärasteja kymmeniä ja vaijeriliukuja peräti 888 metriä. Lopullisen adrenaliiniruiskeen antaa kaksitoista metriä korkea vapaahyppy.

Seikkailupuisto joulupukin maisemissa

Joulutarina-elokuvaan kuvattu joulupukin paja on yksi suosituimmista retkeily- ja kuvauskohteista Levin rinteillä. Seikkailupuistoon rakennetaan samanlainen mökki, ja se nostetaan tolppien varaan kymmenen metrin korkeuteen.

Joulutarina-elokuvasta tuttu joulupukin paja on Levin kuvatuimpia nähtävyyksiä. Samanlainen joulupukin mökki rakennetaan seikkailupuistoon kymmenen metrin korkeuteen.

Joulupukin mökkiin pääsee vaijeriliukua pitkin. Myös lähtö mökistä seuraavalle rastille tapahtuu ”lentämällä”. Joulupukin mökki valmistuu lokakuun aikana ja nostetaan ylös paikalleen maailmancupin kisoihin mennessä marraskuun alussa.

Suuri, näyttävä ja monipuolinen

Laaja ja monipuolinen lienevät oikeat termit kuvaamaan uutta seikkailupuistoa. Näiden lisäksi Levillä on panostettu näyttävyyteen. Erityishuomiota on kiinnitetty valaistukseen, joten kiipeily on mahdollista myös pimeinä vuoden- (ja vuorokauden-) aikoina.

Jouluteema on vahvasti läsnä seikkailupuistossa. Kuva: Levi Ski Resort/Minna Pelkonen

Helpoimmat radat sopivat myös pienille seikkailijoille, sillä radalle suuntaavan minimimitta on 110 senttiä. Ratojen korkeus on matalimmallaan puoli metriä ja korkeimmillaan liikutaan viidessä metrissä. Kahden helpoimman radan välissä on 37 metriä pitkä vaijeriliuku.

Haastavampien ratojen värikoodit ovat liila ja vaaleansininen. Näillä seikkaillaan vähintään kolmen ja puolen metrin korkeudessa, parhaimmillaan kavutaan kahdeksaan metriin. Vaijeriliukuja radoilla on kolme.

Valloittava vaijeriliukumaraton

Lennokkaat vaijerilukuradat ovat Levin seikkailupuiston erikoisuus. Vaijeriliukuja on yhteensä 888 metriä. Santa’s Zipline -nimeä kantava vaijeriliukumaraton yhdistää koko seikkailualueen.

Ensimmäiselle liukupätkälle lähdetään heti startista, Levin gondolihissin ala-asemalla kohoavan kisarakennuksen toisesta kerroksesta. Paluumatkalla liidetään Alpine Cafe  -ravintolan ikkunan ohi takaisin rakennuksen terassille.

888 metriä pitkä Santa’s Ziplain -vaijeriliukumaraton on Levin seikkailupuiston erikoisuus. Kuva: Levi Ski Resort/Minna Pelkonen

Kokonaisuus muodostuu kymmenestä vaijeriliu’usta. Näistä pisimmällä on mittaa 104 metriä. Korkeutta vaijeriliukuradoilla on seitsemästä metristä kahteentoista metriin. Välissä on korkeutta lisääviä nousutehtäviä.

Seikkailupuisto on osa ympärivuotista toimintaa

Levi kehittää ympärivuotista toimintaa vauhdilla. Gondoli2000-hissin läheisyyteen on keskitetty paljon kesäaktiviteetteja. Hissiä hyödyntävät patikoitsijoiden ja maisemien ihailijoiden lisäksi alamäki- ja enduropyöräilijät sekä frisbeegolfaajat.

Seikkailupuisto on selkeä jatkumo alueen kehitykselle. Tosin käyttö ei tule rajoittumaan vain valoisiin kesäkuukausiin. Valaistuksen ansiosta seikkailla voi pitkälle syksyyn – jopa talvikuukaudet on leviläisten suunnitelmissa. Syyskuussa 2017 avaava seikkailupuisto tulee olemaan kansainvälisille asiakkaille mielekäs ohjelmapalvelu laskettelun rinnalla.

Uskallatko? Kaksitoista metriä korkeasta tornista tiputaan ensin pari metriä vapaapudotusta, kunnes turvajärjestelmä hidastaa vauhdin ja takaa pehmeän alastulon. Kuva: Levi Ski Resort/Minna Pelkonen
Artikkelia muokattu:

Luitko jo nämä?

Kevät vietetään hyvässä seurassa ja rennolla otteella. Tässä nautitaan Rukan Wappulounaasta.
Apocalyptican Paavo Lötjönen ja Eicca Toppinen ovat suksimiehiä. ”Laskettelussa yhdistyy hyvällä tavalla urheilu, vauhti, ulkoilu ja luonnosta nauttiminen”, Paavo kertoo.
Aurinkoisella kelillä vauhdikasta loskasurffausta kaverin kanssa, mikä voisi olla hienompaa?
Ehdota vuoden hiihtokeskusta ja lähirinnettä. Voit voittaa kausikortin valitsemaasi hiihtokeskukseen!
Pehmeä kevätrinne innostaa laskemaan. Roope Tonteri kävi tutustumassa Swinghillin parkkiin 7.3.2024.
Monen laskettelijan ja lumilautailijan mielestä kevät on talven kruunu. Kerro mielipiteesi kevätlaskuista ja osallistu Bollén lasien arvontaan.
Nyt on aihetta hymyyn, iloon ja riemuun: Iso-Syötteen huipulle pääsee jatkossa nopealla tuolihissillä.
Sirkan kylässä sijaitsevalla Levitunturilla avattiin vuonna 1964 Eturinteen alueella pujottelurinne ja kapulahissi. Levin kehitys kansainväliseksi talvimatkailukeskukseksi oli alkanut. Kuva: Levi Ski Resort
Talvipyöräily antaa kiehtovaa näkökulmaa hiihtolomaan. Tutunkin hiihtokeskuksen ympäristö näyttää erilaiselta ohjaustangon takaa.
Rinteessä harvemmin ollaan yksi. Mitä enemmän väkeä on mäessä, sitä tärkeämpää on noudattaa yhteisiä rinnesääntöjä.

Lumilautaliiton uusimmat

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Alamäkiajo ja enduropyöräily sopivat mainiosti laskettelijoiden ja lautailijoiden kesään. Tahkolla mäen päälle noustaan tuolihissillä

Hiihtokeskusten kesä on virkeä

Kesäaktiviteetit

Levin kesä on aktiivinen

Bike park -uutiset

Levi on taas entistä parempi

Keskusuutiset