Pyhä 17.4.2024

Leville jättipitkä parkki – South Park tarjoaa kilometrin laskulinjan

Kilometrin mittaisen Levi South Parkin suorituspaikat huolletaan päivittäin.
Levillä on kesän aikana valmisteltu uuden ja entistä suuremman parkin avaamista. South Park -nimeä kantavassa rinteessä on lukuisia suorituspaikkoja, tehokas valaistus ja oma lumetus. Pituutta laskulle tulee lähes kilometri.

Levin SnowPark siirtyy kaudelle 2016–17 etelärinteille. Uusi South Park on lähes kaksi kertaa entistä parkkia pidempi. Yhdellä laskulla ehtii siten laskea useamman boxin ja paljon reilejä.

South Park nousee 9,2-rinteeseen, jonka profiili on loistava parkin tekemiseen. Alun jyrkempi osuus mahdollistaa ilmavien boxien rakentamisen ja loppuosaan saadaan monipuolinen reili- ja pressivalikoima. Hissin välipoistumispaikalta voi suunnata suoraan reileille, mikäli hyppiminen ei innosta tai navakan tuulen yllättäessä ei halua nousta ylös asti. South Parkin valloittamiseen voi periaatteessa käyttää myös alueen lämmitetyillä istuimilla varustettua South-tuolihissiä.

Jokaiselle sopivat laskulinjat

Uuteen South Parkiin tulee kolmisenkymmentä erilaista obstaakkelia: reilejä, pressejä, kornereita ja erikokoisia boxeja. Kauden aikana on tarkoitus mahdollisuuksien ja tilanteiden mukaan vaihdella suorituspaikkoja, jotta laskijoilla olisi jotain uutta läpi kauden.

Parkissa on kahdesta kolmeen päälaskulinjaa, joista yksi on selkeästi helpompi. Lisäksi hissin välipoistumispaikalta pääsee myös toiselle puolelle aloittelijoille ja pienimmille laskijoille rakennettavaan parkiin. Junioriparkissa ei kuitenkaan vielä tulevalla kaudella ole lumetusta ja valaistusta, joten se avataan vasta kevätviikoilla.

Kruununa tehokas lumetus ja räätälöity valaistus

South Parkiin on ladattu peräti 18 uutta automaattitykkiä varmistamaan, että suorituspaikat saadaan mahdollisimman aikaisin käyttöön. Tavoitteena on pitää South Park auki vappuun asti.

Lumetuksen lisäksi tehoa löytyy myös valaistuksesta, joka laitettiin kerralla kuntoon. Isoimmille boxeille valot on räätälöity laskijan näkökulmasta juuri oikeille kohdille.

Myös parkin huoltoon panostetaan. South Parkin ylläpidosta huolehtii kolmen hengen tiimi, jolla on käytössään kaksi parkkikonetta. ”Jokainen obstaakkeli sheipataan koneella tai käsin huippukuntoon joka yö”, parkki-manageri Timo Koskinen lupaa.

Ratalaskijat valtaavat vanhan parkin

Vanha SnowPark on kokenut uudelleensyntymän, ja Levi Alpine Training Park -nimisenä se on pyhitetty ratalaskun harjoitteluun. Pelkästään ratalaskulle varattu alue on ainoa laatuaan Suomessa.

Alpine Training Parkia hoidetaan eri tavalla kuin normaaleja rinteitä. Se voidaan esimerkiksi jättää illalla ajamatta, jos halutaan treenata kuluneella radalla laskemista, tai jäädyttää kisaolosuhteita vastaavaksi.

Alueelle tulee kaksi harjoituslinjaa pujottelua ja yksi suurpujottelua varten. Suurpujottelulinjalla on hyödynnetty vanhoja boxien alastuloja, joissa voidaan harjoitella usein niin kinkkistä jyrkälle tuloa. Lisäksi alueen laitaan tehdään normaalilla rinnekoneella hoidettava alppihiihdon harjoittelun vaatimukset täyttävä aaltolatu.

Alueen ala-osassa on lämmittelykoppi, jossa pääsee myös katsomaan treenivideot välittömästi, eikä videoiden purkutilannetta tarvitse perinteiseen tyyliin jättää iltaan.

Alpine Training Parkilla on oma lumetuslinja. Tavoitteena on avata alue harjoitusryhmille heti alkutalvesta ja tarjota harjoitusmahdollisuudet aina viimeiseen aukioloviikonloppuun asti. Myös Levin entiset harjoittelualueet 10- ja 11-hisseillä, G2-kisarinteellä sekä Etu- ja Koillisrinteillä ovat vanhaan tapaan alppiseurojen varattavissa.

Artikkelia muokattu:

Luitko jo nämä?

Kevät vietetään hyvässä seurassa ja rennolla otteella. Tässä nautitaan Rukan Wappulounaasta.
Apocalyptican Paavo Lötjönen ja Eicca Toppinen ovat suksimiehiä. ”Laskettelussa yhdistyy hyvällä tavalla urheilu, vauhti, ulkoilu ja luonnosta nauttiminen”, Paavo kertoo.
Aurinkoisella kelillä vauhdikasta loskasurffausta kaverin kanssa, mikä voisi olla hienompaa?
Ehdota vuoden hiihtokeskusta ja lähirinnettä. Voit voittaa kausikortin valitsemaasi hiihtokeskukseen!
Pehmeä kevätrinne innostaa laskemaan. Roope Tonteri kävi tutustumassa Swinghillin parkkiin 7.3.2024.
Monen laskettelijan ja lumilautailijan mielestä kevät on talven kruunu. Kerro mielipiteesi kevätlaskuista ja osallistu Bollén lasien arvontaan.
Nyt on aihetta hymyyn, iloon ja riemuun: Iso-Syötteen huipulle pääsee jatkossa nopealla tuolihissillä.
Sirkan kylässä sijaitsevalla Levitunturilla avattiin vuonna 1964 Eturinteen alueella pujottelurinne ja kapulahissi. Levin kehitys kansainväliseksi talvimatkailukeskukseksi oli alkanut. Kuva: Levi Ski Resort
Talvipyöräily antaa kiehtovaa näkökulmaa hiihtolomaan. Tutunkin hiihtokeskuksen ympäristö näyttää erilaiselta ohjaustangon takaa.
Rinteessä harvemmin ollaan yksi. Mitä enemmän väkeä on mäessä, sitä tärkeämpää on noudattaa yhteisiä rinnesääntöjä.

Lumilautaliiton uusimmat

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Levi avaa vapaalaskualueen

Keskusuutiset

Levi laajentaa: Levi West tuo huippumodernin tuolihissin ja uuden kylän

Keskusuutiset

Levi on taas entistä parempi

Keskusuutiset