Pyhä 17.4.2024

Leville neljä eritasoista parkkia

Myös kaudelle 2016—17 avattua lähes kilometrin mittaista South Parkia ehostetaan entisestään.
Levillä viimeistellään paikkoja talvikauden avausta ja maailmancupin kisoja varten. Tavoitteena on avata Eturinne 5.11.2017 ja Etelärinne 7.11. Myös parkkeissa käy kuhina, sillä aivan laskettelukauden kynnyksellä Levi julkisti talven parkkisuunnitelmat.

Levin talvi 2017–18 tuo odotetut ja toivotut uudistukset Suomen suurimman hiihtokeskuksen parkkitarjontaan. Sekä Etu- että Etelärinteiden parkkeihin on luvassa muutoksia, lisäyksiä – ja mikä parasta – entistä helpompia laskulinjoja. Jatkossa Leviltä löytyy neljä erilaista ja eritasoista suorituspaikkaa rinnekikkailun ystäville.

South Park Junior monipuolistuu

Levin Etelärinteiltä löytyy kolme eri suorituspaikkaa. Kaudelle 2016–17 avatun Leevilandian Mini Parkissa pääsee aivan kaikki laskettelijat perheen pienimpiä myöten tutustumaan parkkilaskemiseen ja opettelemaan ensimmäisiä temppuja. Mini Pariksta löytyy myös jatkossa aaltolatuja ja helppoja pressejä.

Kun parkkilaskemisen alkeet on hallussa ja haluaa lisähaasteita, on aika suunnata Etelärinteen South Park Junioriin. Viime vuonna rinteestä löytyi muutama pressi ja helppo hyppyri, mutta kaudelle 2017–18 rinne saa kunnon laajennuksen. South Park Junioriin tulee mukavasti heittäviä nokkia, eli noin 2–5 metrin hyppyreitä, sekä kunnon kattaus pressejä.

”South Park Junior oli jo viime vuonna erittäin suosittu. Laajennustöiden myötä uskomme sen kasvattavan suosiotaan entisestään”, uskoo Levi Ski Reosrt Oy:n park manager Ville Hietalahti.

Lisäksi lähes kilometrin mittaisen osaavien laskijoiden South Parkin monipuolisuutta on tarkoitus lisätä entisestään. Valaistun ja tehokkaasti lumetetun South Parkin reilit ja hyppyrit löytyvät 9.2-rinteessä.

Eturinteille myös helpompia suorituspaikkoja

South Park Juniorin lisäksi suurimmat muutokset on luvassa Eturinteen Streetille. Eturinteen hyppyrivalikoimiin lisätään helpommat linjat, joten Street on vaikeustasoltaan jatkossa South Park Juniorin tasoa ja hieman siitä haastavampi.

Edellisiin talviin verrattuna Streetin obstaakkelit ovat hieman pienempiä ja helpompia. Streetille tulee myös aikaisempaa pienempi minipaippi.

Levillä on jo vuosia investoitu tehokkaaseen lumetukseen, joten myös kaikki neljä parkkia on tarkoitus avata mahdollisimman nopeasti laskettelijoiden käyttöön.

Levin – ja kaikkien muiden Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen jäsenkeskusten – rinne- ja aukiolotiedot löydät ski.fi:n sivuilta.

Videolla X-games -voittaja Kelly Sildarun laskuja Levillä keväällä 2017.

Artikkelia muokattu:

Luitko jo nämä?

Kevät vietetään hyvässä seurassa ja rennolla otteella. Tässä nautitaan Rukan Wappulounaasta.
Apocalyptican Paavo Lötjönen ja Eicca Toppinen ovat suksimiehiä. ”Laskettelussa yhdistyy hyvällä tavalla urheilu, vauhti, ulkoilu ja luonnosta nauttiminen”, Paavo kertoo.
Aurinkoisella kelillä vauhdikasta loskasurffausta kaverin kanssa, mikä voisi olla hienompaa?
Ehdota vuoden hiihtokeskusta ja lähirinnettä. Voit voittaa kausikortin valitsemaasi hiihtokeskukseen!
Pehmeä kevätrinne innostaa laskemaan. Roope Tonteri kävi tutustumassa Swinghillin parkkiin 7.3.2024.
Monen laskettelijan ja lumilautailijan mielestä kevät on talven kruunu. Kerro mielipiteesi kevätlaskuista ja osallistu Bollén lasien arvontaan.
Nyt on aihetta hymyyn, iloon ja riemuun: Iso-Syötteen huipulle pääsee jatkossa nopealla tuolihissillä.
Sirkan kylässä sijaitsevalla Levitunturilla avattiin vuonna 1964 Eturinteen alueella pujottelurinne ja kapulahissi. Levin kehitys kansainväliseksi talvimatkailukeskukseksi oli alkanut. Kuva: Levi Ski Resort
Talvipyöräily antaa kiehtovaa näkökulmaa hiihtolomaan. Tutunkin hiihtokeskuksen ympäristö näyttää erilaiselta ohjaustangon takaa.
Rinteessä harvemmin ollaan yksi. Mitä enemmän väkeä on mäessä, sitä tärkeämpää on noudattaa yhteisiä rinnesääntöjä.

Lumilautaliiton uusimmat

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Levi avaa vapaalaskualueen

Keskusuutiset

Levi laajentaa: Levi West tuo huippumodernin tuolihissin ja uuden kylän

Keskusuutiset

Levi on taas entistä parempi

Keskusuutiset