Pyhä 17.4.2024

Marraskuun ei tarvitse olla musta: hiihtokeskuksissa on lunta

Tällä viikolla Facebookissa ja Instagramissa on jaettu paljon näyttäviä kuvia Lapista. Ylläksellä laskettiin puuteria viikonloppuna 25. ja 26. marraskuuta. Kuva: Eetu Leikas
Ahdistaako ainaiset vesisateet ja mustan pitkät päivät? Eteläisen Suomen sääankeuteen ei tarvitse tyytyä, sillä pohjoinen Suomin jo verhoutunut valaisevaan valkoiseen. Marraskuussa voi nauttia lumesta, sinisen upeista sävyistä ja vauhdikkaista laskuista. Jopa puuteripäiviä on ollut tarjolla.

Marraskuu 2017 on luminen, vaikka eteläisessä Suomessa sitä on ollut vaikea uskoa. Lapissa on saatu nauttia kaikista talven herkuista: lumisateista, pakkasista, auringosta ja puuterilumesta. Tässä Ski.fi:n tuore katsaus maamme marraskuun viimeisen viikon hiihtosäähän:

Ylläksellä nautitaan tuoreesta lumesta

Ylläksellä on nautittu talvikauden avajaisviikonlopun jälkeen tuoreesta lumesta, jota on satanut muutamaan otteeseen kerralla jopa parikymmentä senttiä. Luonnonlunta onkin jo puolisen metriä. Kelit ovat olleet vaihtelevat aurinkoisesta halo-ilmiöstä sumuun ja tuuleen.

Ylläksellä rinteet on hyvässä kunnossa ja laskettavaa on jo hyvin – huipulta alas asti on avoinna jo esimerkiksi Maailman Cup, Täyspitkä sekä Harrinrinne.

Tuoreen lumen lisäksi Ylläksellä on saatu ihailla halo-ilmiöitä ja aurinkoisia pakkashetkiä.

Levillä testattiin talvista seikkailupuistoa

Unohtumattoman maailmancup-viikonlopun jälkeen Levin talvikausi jatkuu vauhdikkaasti. Laskettelun ja lautailun lisäksi Levillä on tällä viikolla testattu syksyllä avattua Activity Park -seikkailupuistoa talviolosuhteissa.

Viikolla keli on vaihdellut lumisateesta uskomattoman kauniiseen aurinkoon. Leviltä kiirineiden tietojen mukaan seikkailupuisto toimi myös talvella kuin unelma!

Levi Activity Park -seikkailupuistoa testattiin talviolosuhteissa 28.11.2017. Hauskaa oli!

Sallassa on täysi talvi

Lapissa on talvi, kuten kuva Sallasta hyvin osoittaa. Maanantain ja tiistain välisenä yönä satoi kymmenisen senttiä tuoretta lunta. Sallassa on käytössä jo neljä rinnettä ja lisää rinteitä kunnostetaan koko ajan. Lisäksi valaistuja latuja on auki jo mittavat 42 kilometriä!

Itsenäisyyspäivänä 6.12.2017 Sallan eturinne valaistaan roihuilla. Valoa rinteeseen tuo myös klassikko, eli soihtulasku.

Tiistaina 28.11.2017 Sallassa nautittiin kymmenen senttiä tiputtaneen lumisateen antimista.

Pyhällä kisataan paracrossin maailmancup

Pyhällä järjestetään 1.–2.12.2017 paracrossin maailmancupin osakilpailu. Suomalaisittain toiveet ovat korkeella, sillä mukana on lajin hallitseva maailmanmestari Matti Suur-Hamari. Ensimmäistä kertaa Suomessa järjestettävä paracrossin maailmancup lasketaan uudessa Polar Madness -rinteessä.

Lumiset rinteet luovat hienot puitteet paracrossin maailmancupille. Kuvattu Polar-rinteellä 29.11.2017.

Iso-Syöte avasi kauden

Iso-Syötteen kausi avattiin lauantaina 25.11.2017 lumisateessa. Kuvan Eddie (kolme vuotta) ja Ellen (kaksi vuotta) näyttivät mallia rinnefiilistelylle. Laskijat olivatkin innoissaan rinteistä ja parkista.

Syötteen talvikauden avajaisia vietetään 9.12.2017. Luvassa on paljon ohjelmaa koko perheelle, kuten parkkijamit, Mustin ja Lystin pujottelukisa sekä näyttävä soihtulasku. Lue lisää Iso-Syötteen tapahtumakalenterista.

Eddie (3 v.) ja Ellen (2 v.) Iso-Syötteen kauden avauksessa lauantaina 25.11.2017.

Rukalla on suorituspaikat kunnossa

Jo lokakuussa kautensa avanneelle Rukalle on rakennettu ehditty rakentaa monipuoliset erikoissuorituspaikat. Avoinna on jo Ruka Park hyppyreineen ja reileineen, aerials-hyppypaikka, kumparelaskun hyppypaikka Eturinne Ykkösessä ja BatteryRun kumpareikko.

Freestylekeskuksen hyppypaikalla kisataan Aerialsin Eurooppa-cup 1.–2.12.2017. Seuraavana viikonloppuna on vuorossa kumparelaskun maailmancup.

Rukalla on suorituspaikat kunnossa freestylen Eurooppa-cupia ja maailmancupia varten. Kumpareikossa treenattiin keskiviikkona 29.11.2017. Kuva: Jussi Väätäinen

Kasurilassa otettiin tuntumaa parkkiin

Kuopion kupeessa Kasurilassa laskettelukausi alkoi perjantaina 24. marraskuuta 2017, kun mattohissin ja sompahissin alue saatiin lumetettua savolaisessa pikkupakkasessa. Viikonloppuna mattohissille rakennettu parkki täyttyi jo innokkaimmista laskijoista.

Kasurilassa jatketaan lumetusta seuraavan pakkasjakson saapuessa, jolloin ankkurihissitkin saadaan melko nopeasti käyttöön. tässä olisi kuvia tiistai-illalta (28.11.2018) Kasurilasta.

Kasurilan parkissa oli vilinää tiistaina 28.11.2017.

Tahkolla valmistaudutaan laskettelukauden avajaisiin

Tahko on tarjonnut jo syyslomasta lähtien lunta ensilumen ladulla. Viime aikoina Savossa on tykit laulaneet ja tampparikuskit tehneet pitkää päivää. Tahkon laskettelukausi alkaa perjantaina 1.12.2017. Lisää tietoa osoitteesta www.tahkonrinteet.fi

Tahkolla on tällä viikolla viimeistelty rinteitä avajaiskuntoon.

Laajiksessa nautitaan laduista

Jyväskylässä maa on musta, mutta Laajis on loihtinut talven ystäville ensilumenladun. Innokkaille hiihtäjille on Laajiksessa latua tarjolla 1,6 kilometriä.

Marraskuisessa Laajiksessa lunta löytää ladulta.

Seuraa talven etenemistä sekä hiihtokeskusten rinnetietoja Ski.fi:n sivuilla.

Artikkelia muokattu:

Luitko jo nämä?

Kevät vietetään hyvässä seurassa ja rennolla otteella. Tässä nautitaan Rukan Wappulounaasta.
Apocalyptican Paavo Lötjönen ja Eicca Toppinen ovat suksimiehiä. ”Laskettelussa yhdistyy hyvällä tavalla urheilu, vauhti, ulkoilu ja luonnosta nauttiminen”, Paavo kertoo.
Aurinkoisella kelillä vauhdikasta loskasurffausta kaverin kanssa, mikä voisi olla hienompaa?
Ehdota vuoden hiihtokeskusta ja lähirinnettä. Voit voittaa kausikortin valitsemaasi hiihtokeskukseen!
Pehmeä kevätrinne innostaa laskemaan. Roope Tonteri kävi tutustumassa Swinghillin parkkiin 7.3.2024.
Monen laskettelijan ja lumilautailijan mielestä kevät on talven kruunu. Kerro mielipiteesi kevätlaskuista ja osallistu Bollén lasien arvontaan.
Nyt on aihetta hymyyn, iloon ja riemuun: Iso-Syötteen huipulle pääsee jatkossa nopealla tuolihissillä.
Sirkan kylässä sijaitsevalla Levitunturilla avattiin vuonna 1964 Eturinteen alueella pujottelurinne ja kapulahissi. Levin kehitys kansainväliseksi talvimatkailukeskukseksi oli alkanut. Kuva: Levi Ski Resort
Talvipyöräily antaa kiehtovaa näkökulmaa hiihtolomaan. Tutunkin hiihtokeskuksen ympäristö näyttää erilaiselta ohjaustangon takaa.
Rinteessä harvemmin ollaan yksi. Mitä enemmän väkeä on mäessä, sitä tärkeämpää on noudattaa yhteisiä rinnesääntöjä.

Lumilautaliiton uusimmat

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Leville jättikokoinen seikkailupuisto

Kesäaktiviteetit

7 vinkkiä: näin kehität laskutaitoasi

Vinkit

Laskukauden kolme trendiä

Laskettelu