Vihti Ski Center 28.3.2024

Messilä valittiin vuoden hiihtokeskukseksi – Solvalla-Swinghill ja Sotkan hiihtokoulu sarjojensa parhaat

Hiihtokauden päätteeksi Finpro ry – Visit Finlandin johtama valintaraati palkitsi vuoden huiput Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen kevätkokouksessa Rukalla tänään. Vuoden 2015 hiihtokeskus on Messilä, vuoden lähikeskus Solvalla-Swinghill ja vuoden hiihtokoulu Sotkan hiihtokoulu.

Messilässä yhdistyvät historiallinen miljöö, mainiot rinteet, laadukas palvelu ja modernit toimintatavat. Messilä taitaa esimerkiksi sosiaalisen median hyödyntämisen, minkä merkitys alalla kasvaa jatkuvasti. Hollolassa sijaitseva keskus kerää laskijoita laajalta alueelta. Se on eteläisen Suomen keskuksista suurin:
150 000 laskettelijaa tekee kymmenessä rinteessä vuosittain noin kaksi miljoonaa hissinousua.

Solvalla-Swinghill sijaitsee Nuuksion upeissa maisemissa Espoossa. Se on aktiivinen ja monipuolinen lähikeskus, joka sijaitsee alle 40 kilometrin päässä Helsingin keskustasta. Rinteiden vaihtelevat profiilit sopivat monen tasoisille laskijoille sekä parkissa ja hyppyreissä viihtyville. Keskuksen kausi onnistui hyvin, vaikka etelän lumitilanne oli heikko. Lähiseudun laskijat tavoitettiin osuvalla markkinoinnilla lumen riittävyydestä sekä erilaisilla tapahtumilla.

Sotkan hiihtokoulu Kauhajoella näyttää että pienikin hiihtokoulu voi saada suuria aikaan. Se on aktiivinen ympärivuotinen toimija alueellaan. Aktiivisesta yhteistyöstä paikallisten yritysten kanssa on esimerkki maaliskuinen työhyvinvointitapahtuma. Se osoitti, että sosiaalisena liikuntamuotona laskettelulla on myönteinen vaikutus työssä jaksamiseen. Hiihtokoulu tekee läheistä yhteistyötä myös koulujen kanssa. Se työskentelee suurella sydämellä, että lapset saavat oppia laskettelutaitoja.

”Tämä vuotuinen kilpailu on toimialalle merkittävä. Palkitut hiihtokeskukset saavat ansaitun tunnustuksen hyvin tehdystä työstä. Tämä motivoi myös muita keskuksia kehittämään toimintaansa jatkuvasti ja pitkäjänteisesti, mikä on alan kehityksen kannalta erittäin tärkeää”, sanoo Finpro ry – Visit Finlandin matkailujohtaja Jaakko Lehtonen, joka toimi valintaraadin puheenjohtajana. ”Tänäkin vuonna voittajat valikoituivat laadukkaasta ja tasaväkisestä joukosta. On ilo todeta, että vuosi vuodelta yhä useammat maamme hiihtokeskukset ovat tasoltaan kansainvälisten huippukeskusten veroisia.”

Valintaraadissa olivat tänä vuonna mukana puheenjohtaja Jaakko Lehtosen lisäksi Mikael Söderholm Työ- ja elinkeinoministeriöstä, Edge-lehden päätoimittaja Antti Zetterberg, Mika Anderson Suomen Lumilautaliitto ry:stä, Marko Mustonen Ski Sport Finland ry:stä, Timo Welsby Suomen Hiihdonopettajat ry:stä sekä Anne Larilahti Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry:stä.

Artikkelia muokattu:

Luitko jo nämä?

Aurinkoisella kelillä vauhdikasta loskasurffausta kaverin kanssa, mikä voisi olla hienompaa?
Ehdota vuoden hiihtokeskusta ja lähirinnettä. Voit voittaa kausikortin valitsemaasi hiihtokeskukseen!
Pehmeä kevätrinne innostaa laskemaan. Roope Tonteri kävi tutustumassa Swinghillin parkkiin 7.3.2024.
Monen laskettelijan ja lumilautailijan mielestä kevät on talven kruunu. Kerro mielipiteesi kevätlaskuista ja osallistu Bollén lasien arvontaan.
Nyt on aihetta hymyyn, iloon ja riemuun: Iso-Syötteen huipulle pääsee jatkossa nopealla tuolihissillä.
Sirkan kylässä sijaitsevalla Levitunturilla avattiin vuonna 1964 Eturinteen alueella pujottelurinne ja kapulahissi. Levin kehitys kansainväliseksi talvimatkailukeskukseksi oli alkanut. Kuva: Levi Ski Resort
Talvipyöräily antaa kiehtovaa näkökulmaa hiihtolomaan. Tutunkin hiihtokeskuksen ympäristö näyttää erilaiselta ohjaustangon takaa.
Rinteessä harvemmin ollaan yksi. Mitä enemmän väkeä on mäessä, sitä tärkeämpää on noudattaa yhteisiä rinnesääntöjä.
Hiihtokoulu ei ole vain aloittelijoiden koulu, vaan jokainen laskettelija ja lautailija hyötyy tekniikkatunnista.
Suksiseppä Jani Ahvenainen kertoo rinnevinkkinsä ja samalla paljastaa, miten voit voittaa Pusun sukset.

Lumilautaliiton uusimmat

fsa-paracross-pyha

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Vuoden 2018 hiihtokeskukseksi valittiin Sappee ja lähirinteeksi Ruskotunturi. Ketkä pokkaavat himoitut tittelit keväällä 2019? Lähetä oma ehdotuksesi ja voit voittaa kausikortin!

Ehdota vuoden hiihtokeskusta ja voita kausikortti!

Keskusuutiset

Sappeesta vuoden 2010 hiihtokeskus

Hirvensalo

Vuoden 2011 hiihtokeskusvalinnat julkistettiin Sappeella

Hirvensalo