Pyhä 17.4.2024

Mielakka on aktiivinen viisikymppinen

Suomalaisilla lähi- ja kaupunkikeskuksilla on pitkä ja ansiokas historia. Talvella 2015–16 juhlitaan Kouvolassa, kun ensikaarroksista Mielakan rinteillä tulee kuluneeksi 50 vuotta.

Vuonna 1966 Kouvolan Hiihtoseura (KHS) päätti etsiä paikkaa hyppyri- ja laskettelumäelle, ja tämä löytyi Mielakasta. Pioneerirykmentin komppania raivasi maaston ja Mielakkaan rakennettiin ensimmäinen hissi. Rakennusurakasta vastasivat KHS ja Kouvolan Ammattiopiston metallimieslinja.

80-luku oli myös Mielakassa kasvun aikaa. Rinnettä korotettiin 15 metrillä. Rinnekahvio avautui. Kävijämäärät lähtivät hurjaan nousuun ja hiihtokouluun osallistuvien määrä tuplaantui. Vastuu rinteestä siirtyi KHS:lta Kouvolan kaupungille ja kaupunki rakennutti uudet hissit eturinteille.

Vuosituhannen viimeisellä vuosikymmenellä toiminta vaihtui Kouvolan kaupungilta yrittäjävetoiseksi. Mielakassa keskityttiin rinnetapahtumiin ja kisojen järjestämiseen. Lumilautailu eli vahvaa nousukautta ja Kouvola Snowboarders (KOSB) aloitti toimintansa.

2000-luvun alussa oli jälleen kasvun aikaa: pohjoispuolen rinnealue ja hissi rakennettiin, ja
välinevuokraamo muutti uusiin isompiin tiloihin. Pitkä työrupeama palkittiin vuonna 2013, kun Mielakka valittiin Vuoden Lähirinteeksi.

Mielakassa treenaa aktiivisesti alppilaskijoita ja lumilautailijoita, onpa muutama huippulaskijakin ponnistanut menestyksekkäästi Kouvolan kupeesta maailmalle.

Artikkelia muokattu:

Luitko jo nämä?

Kevät vietetään hyvässä seurassa ja rennolla otteella. Tässä nautitaan Rukan Wappulounaasta.
Apocalyptican Paavo Lötjönen ja Eicca Toppinen ovat suksimiehiä. ”Laskettelussa yhdistyy hyvällä tavalla urheilu, vauhti, ulkoilu ja luonnosta nauttiminen”, Paavo kertoo.
Aurinkoisella kelillä vauhdikasta loskasurffausta kaverin kanssa, mikä voisi olla hienompaa?
Ehdota vuoden hiihtokeskusta ja lähirinnettä. Voit voittaa kausikortin valitsemaasi hiihtokeskukseen!
Pehmeä kevätrinne innostaa laskemaan. Roope Tonteri kävi tutustumassa Swinghillin parkkiin 7.3.2024.
Monen laskettelijan ja lumilautailijan mielestä kevät on talven kruunu. Kerro mielipiteesi kevätlaskuista ja osallistu Bollén lasien arvontaan.
Nyt on aihetta hymyyn, iloon ja riemuun: Iso-Syötteen huipulle pääsee jatkossa nopealla tuolihissillä.
Sirkan kylässä sijaitsevalla Levitunturilla avattiin vuonna 1964 Eturinteen alueella pujottelurinne ja kapulahissi. Levin kehitys kansainväliseksi talvimatkailukeskukseksi oli alkanut. Kuva: Levi Ski Resort
Talvipyöräily antaa kiehtovaa näkökulmaa hiihtolomaan. Tutunkin hiihtokeskuksen ympäristö näyttää erilaiselta ohjaustangon takaa.
Rinteessä harvemmin ollaan yksi. Mitä enemmän väkeä on mäessä, sitä tärkeämpää on noudattaa yhteisiä rinnesääntöjä.

Lumilautaliiton uusimmat

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Mielakka Bikepark tarjoaa näyttämön alamäkikauden huipennukselle

Bike park -uutiset

Mielakan talvi 2016–17 tarjoaa entistä isompaa ilmaa

Keskusuutiset
Mitä paremmalla ja tehokkaammalla laskutekniikalla pystyy laskemaan, sitä paremman treenin saa.

”Kurvailu rinteessä on kuluttavaa puuhaa” – tämän takia laskettelu on hyvää treeniä

Hiihtokoulu