Vihti Ski Center 28.3.2024

Pyhän kesä on vilkas – opas kiinnostavimpiin tapahtumiin

Hiihtokauden jälkeen Pyhällä oli hetki rauhallista, mutta kesän edetessä tunturi on jälleen herännyt toimintaan. Etenkin kansallispuisto houkuttelee ulkoilijat liikkeelle. Kesän suosituimmat tapahtumat sijoittuvat loppukesälle.

Pyhän kesä rakentuu vahvasti Suomen vanhimman kansallispuiston ympärille. Vaeltaminen upeissa maisemissa, Pyhä-Luoston maastopyöräreitit, melonta lähistön vesialueilla ja monet muut aktiviteetit houkuttavat tunturiin. Tapahtumiakin Pyhällä riittää, kuten viikottaiset frisbeegolfkisat.  Kesän päätapahtumat ovat elo-kesäkuussa, tässä niistä neljä kiinnostavinta.

Pyhä Unplugged 2.–5.8.2018

Jo 20 vuotta on Pyhällä soitettu puoliakustisesti Aittakurussa, Tajukankaalla ja hotellilla. Juhlavuoden kunniaksi on tapahtuman taiteellinen johtaja Mato Valtonen houkutellut tunturiin mielenkiintoisen artistikaartin. Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna Pyhällä esiintyy mm. Ismo Alanko, Von Hertzen Brothers, Atomirotta, Lenni-Kalle Taipale & SVY, Marzi Nyman, Scandinavian Music Group, Mato Valtonen & Jore Marjaranta Band, Diandra, Dave Lindholm ja Kari Peitsamo. Luvassa on takuulla tunnelmallinen ja ikimuistoinen musiikkielämys.

Lue koko artistikattaus ja ohjelma Pyhä Unpluggedin tapahtumasivuilta.

Pyhä Unplugged on tunnelmallinen rock-festari luonnon keskellä. Kuva: Teemu Kuisma

Pyhä Tunturimaraton 10.–12.8.2018

Suomen vanhimmassa kansallispuistossa juostaan elokuun toisena viikonloppuna Pyhän tunturimaraton. Varsinaisen maratonin (43 km) lisäksi tunturin poluista ja rinteistä voi nauttia lyhyemmälläkin reitillä, sillä mukana on edellisten vuosien tapaan tunturipuolikas ja tunturikymppi.

Lisätietoja polkujuoksukisasta löydät Pyhän sivuilta.

Pyhä-Luosto MTB 18.8.2018

Pyhän ja Luoston maastopyöräreitistöllä kilpaillaan tosissaan, puolivakavasti tai leppoisasti. Reittivaihtoehtoja on taatusti jokaiseen makuun:

Kilpasarjan Pyhä-Luosto-Pyhä -ajo, eli 81 kilometriä rääkkiä, fatbikellä leppoisa Pyhäjärven ympäriajo (15 km) tai elämyssarjan Pyhä-Latvavaara-Pyhä (46 km). Lisäksi tarjolla on koko perheen Pyhäjärven ympäriajo, jossa vieraillaan myös Lucky Ranchin hevostilalla.

Pyöräilyn ja saunan jälkeen on vuorossa iltamat Callessa kello 22.00 alkaen.

Ruska Race 15.9.2018

Ruskan kunniaksi syyskuussa ohjelmassa on koko perheen Ruska Race. Seikkailutapahtumassa edetään Pyhätunturin ympäristössä pyörällä, kanootilla sekä patikoiden.

Perinteinen Ruska Race on mitaltaan 31 kilometriä. Uutta on entistä pidempi reitti, eli pyöräilyä 25 km, melontaa 20 km ja patikointi 10 km – yhteensä siis hulppeat 55 kilometriä.

Seikkailutapahtuman lähtö on luontokeskus Naavalta ja maali Tajukankaalla.

Lisätietoja Ruska Race -seikkailutapahtumasta löydät Pyhän sivuilta.

Tunturi ja kansallispuisto ovat upea näyttämö tapahtumille. Tunturimaratonin matkan voi valita oman kunnon mukaan. Kuva: Teemu Kuisma
Artikkelia muokattu:

Luitko jo nämä?

Aurinkoisella kelillä vauhdikasta loskasurffausta kaverin kanssa, mikä voisi olla hienompaa?
Ehdota vuoden hiihtokeskusta ja lähirinnettä. Voit voittaa kausikortin valitsemaasi hiihtokeskukseen!
Pehmeä kevätrinne innostaa laskemaan. Roope Tonteri kävi tutustumassa Swinghillin parkkiin 7.3.2024.
Monen laskettelijan ja lumilautailijan mielestä kevät on talven kruunu. Kerro mielipiteesi kevätlaskuista ja osallistu Bollén lasien arvontaan.
Nyt on aihetta hymyyn, iloon ja riemuun: Iso-Syötteen huipulle pääsee jatkossa nopealla tuolihissillä.
Sirkan kylässä sijaitsevalla Levitunturilla avattiin vuonna 1964 Eturinteen alueella pujottelurinne ja kapulahissi. Levin kehitys kansainväliseksi talvimatkailukeskukseksi oli alkanut. Kuva: Levi Ski Resort
Talvipyöräily antaa kiehtovaa näkökulmaa hiihtolomaan. Tutunkin hiihtokeskuksen ympäristö näyttää erilaiselta ohjaustangon takaa.
Rinteessä harvemmin ollaan yksi. Mitä enemmän väkeä on mäessä, sitä tärkeämpää on noudattaa yhteisiä rinnesääntöjä.
Hiihtokoulu ei ole vain aloittelijoiden koulu, vaan jokainen laskettelija ja lautailija hyötyy tekniikkatunnista.
Suksiseppä Jani Ahvenainen kertoo rinnevinkkinsä ja samalla paljastaa, miten voit voittaa Pusun sukset.

Lumilautaliiton uusimmat

fsa-paracross-pyha

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Alamäki kutsuu Sappeen kesään

Bike park -uutiset
Bike park Saariselän reiteillä on pyritty hyödyntämään maaston luonnollisia muotoja.

Bike park Saariselkä on Suomen pohjoisin

Bike park -uutiset
Alamäkiajo ja enduropyöräily sopivat mainiosti laskettelijoiden ja lautailijoiden kesään. Tahkolla mäen päälle noustaan tuolihissillä

Hiihtokeskusten kesä on virkeä

Kesäaktiviteetit