Ylläs 12.4.2024

Pakkassää hyydytti ensimmäisen hiihtolomaviikon

Puhdas hanki ja huollettu rinne. Laskijan nautinto.
Hiihtokeskukset eivät päässeet ensimmäisellä hiihtolomaviikolla hissilipunmyynnissään edellisvuosien tasolle. Kova pakkanen ja tuuli tekivät ulkoilusäästä erityisen haastavan.

Hiihtokeskusbarometrin mukaan hissilipunmyynti vuoden 2011 ensimmäisellä hiihtolomaviikolla putosi 5 prosenttiyksikköä verrattuna vuoden takaiseen. Pakkanen ja tuulinen sää verottivat kävijämääriä 11 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Etelä-Suomen hiihtolomaviikon merkitys on 10 prosenttia koko toimialan hissilipunmyynnistä.

”Hiihtokeskuksissa käynnistyi supersesonki, joka jatkuu Etelä-Suomessa maaliskuun loppuun ja muualla aina pääsiäiseen saakka. Matkailukeskuksissa arvioitiin olevan edellisvuosien tapaan runsaasti asiakkaita, mutta rinteeseen lähtemisen sijasta perheet harrastivat pakkaspäivinä sisälajeja”, kertoo Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen toiminnanjohtaja Sari Tollet.

”Selkeä sää toisaalta pelasti paljon, sillä iltapäiväaurinko lämmitti ja tiputti pakkaslukemia jopa kymmenellä asteella. Hiihtolomalaiset tulivatkin rinteeseen tavanomaista myöhemmin”, hän jatkaa.

Luminen talvi on innostanut laskijat rinteisiin. Välineet ja varusteet on käytännössä myyty loppuun ja kävijämäärät ovat kasvaneet lupaavasti. Useimmissa hiihtokeskuksissa tarjotaan laadukkaita vuokravälineitä kaiken tasoisille harrastajille, joten lajin aloittaminen on tehty helpoksi. Myös hiihtokoulut valmentavat perustekniikoissa ja Werneri-kurssit liikuttavat tuhansia lapsia viikoittain.

”Hiihtolomaviikot jatkuvat vielä kaksi viikkoa. Lisäksi maaliskuun aurinkoiset viikonloput merkitsevät kokonaismyynnissä paljon. Toivommekin ulkoilusäiden suosivan laskijoita ja asiakkaiden tulevan rinteisiin myös päiväkävijöinä. Nyt talvi on parhaimmillaan ja laskeminen on hyvälumisissa rinteissä erityisen mukavaa”, täsmentää Tollet.

Artikkelia muokattu:

Luitko jo nämä?

Kevät vietetään hyvässä seurassa ja rennolla otteella. Tässä nautitaan Rukan Wappulounaasta.
Apocalyptican Paavo Lötjönen ja Eicca Toppinen ovat suksimiehiä. ”Laskettelussa yhdistyy hyvällä tavalla urheilu, vauhti, ulkoilu ja luonnosta nauttiminen”, Paavo kertoo.
Aurinkoisella kelillä vauhdikasta loskasurffausta kaverin kanssa, mikä voisi olla hienompaa?
Ehdota vuoden hiihtokeskusta ja lähirinnettä. Voit voittaa kausikortin valitsemaasi hiihtokeskukseen!
Pehmeä kevätrinne innostaa laskemaan. Roope Tonteri kävi tutustumassa Swinghillin parkkiin 7.3.2024.
Monen laskettelijan ja lumilautailijan mielestä kevät on talven kruunu. Kerro mielipiteesi kevätlaskuista ja osallistu Bollén lasien arvontaan.
Nyt on aihetta hymyyn, iloon ja riemuun: Iso-Syötteen huipulle pääsee jatkossa nopealla tuolihissillä.
Sirkan kylässä sijaitsevalla Levitunturilla avattiin vuonna 1964 Eturinteen alueella pujottelurinne ja kapulahissi. Levin kehitys kansainväliseksi talvimatkailukeskukseksi oli alkanut. Kuva: Levi Ski Resort
Talvipyöräily antaa kiehtovaa näkökulmaa hiihtolomaan. Tutunkin hiihtokeskuksen ympäristö näyttää erilaiselta ohjaustangon takaa.
Rinteessä harvemmin ollaan yksi. Mitä enemmän väkeä on mäessä, sitä tärkeämpää on noudattaa yhteisiä rinnesääntöjä.

Lumilautaliiton uusimmat

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Ensimmäinen hiihtolomaviikko täytti hiihtokeskusten odotukset

Keskusuutiset

Hiihtokeskuksissa odotetaan vilkasta hiihtolomaa

Keskusuutiset

Hiihtokeskuksissa odotusten mukainen hiihtolomaviikko

Keskusuutiset