Pyhä 17.4.2024

Rinneraportti, viikko 5: lunta, lunta – ja lisää lunta!

Sappeen kaikki rinteet ja suorituspaikat ovat nyt avoinna, kuva on otettu Sappeella tiistaina 30.1.2018. Kuva: Joonas Eloranta
Pohjoisessa upea talvikeli jatkuu, ja eteläiseenkin Suomeen on luvassa taas talvista fiilistä. Hiihtokeskuksissa ympäri maata on loistavat olosuhteet, joten laskettelijoiden ja lautailijoiden juhlapäivät sen kun jatkuvat.

Helmikuu 2018 alkaa upean talvisessa säässä. Hiihtokeskuksissa on paljon lunta ja suorituspaikat on viimeistelty hienoon kuntoon. Nyt on hyvä hetki suunnata vaikka illaksi lähimäkeen. Siihen päälle koko viikonloppu rinteessä, niin iloa ja energiaa riittää rutkasti seuraavaan viikkoon.

Tällä talvella jo perinteeksi muodostunut rinneraportti näyttää muutaman esimerkin avulla hiihtokeskusten olosuhteista pohjoisesta etelään. Kaikkien hiihtokeskusten rinne- ja aukiolotiedot löydät tästä linkistä.

Ylläksellä herkutellaan aurinkoisella maisemalla

Kaikki Kolarin koululaiset kutsutaan joka vuosi Ylläkselle viettämään laskettelupäivää. Koululaiset pääsi maanantaina nauttimaan ihanasta päivästä, kun huippu oli pilvien yläpuolella ja aurinko paistoi jo kivasti. Näitä huipulta kirkkaita päiviä osui tälle viikolle muutamankin kerran.

Maisema Ylläksellä maanantaina 29.1.2018. Pilvien katselu ylhäältä päin on aina yhtä ihastuttava näky!

Levillä tehdään lisää lunta

Lumitykkien tuttu pauhu on taas tällä viikolla kuulunut Levin rinteillä, sillä nyt on aloitettu Levi World Cup -kisarinteen säilölumien valmistaminen. Lisäksi taivaalta on satanut taas lisää lunta ja vapaalaskualue on loistavassa kunnossa!

Levi Ski Clubin slopestyle -ryhmän Topi Kuivalainen kuvattiin Levillä tiistaina 30.1.2018.

Pyhällä kokoontuu Bättre Folk i Fjällen

Pyhällä on saatu nauttia auringonpaisteesta ja pehmeistä rinteistä. Loppuviikosta tunturissa nautitaan laskemisen lisäksi musiikista ja kirjallisuudesta, kun jo loppuunmyyty Bättre Folk i Fjällen -festivaali saapuu Pyhälle perjantaina.

Rinteillä sen sijaan tilaa riittää hyvin viikonloppunakin, ja nyt tunturissa on hyvät olosuhteet tutustua esimerkiksi vapaalaskumahdollisuuksiin. Hiihtokoulun maksuttomassa ”vapaalasku tutuksi” -tilaisuudessa tutustutaan aiheeseen tarkemmin lauantaina kello 15–16.

Tammikuun viimeisenä päivänä Pyhällä nautittiin auringonsäteistä. Kuva: Tomi Turunen

Ounasvaaralla varaudutaan jo seuraavaan talveen

Rovaniemellä lunta riittää, mutta lisää tehdään. Nyt Ounasvaaralla lumetetaan jo ensi kauden avausta varten varastoon.

Keskiviikkona 31.1.2018 Ounasvaaralla tykitettiin lunta kauden 2018–19 avausta varten.

Sallassa kisaattiin Pohjois-Suomi Cup

Viime viikonloppuna lapset ja nuoret valtasivat Sallatunturin, kun laskettiin Team Sportia Alppi Cup – tuttavallisemmin Pohjois-Suomi Cup.

Kisat käytiin sopivassa viidentoista asteen pakkasessa ja aurinkokin näyttäytyi aina välillä. Rinteet ja kelit olivat priimaa niin kilpailijoille, kuin myös tavan kurvailijoille.

Jonne Vaahtera kuvasi Pohjois-Suomi Cupin laskuja lauantaina 27.1.2018.

Rukalla pääsee tutustumaan ratalaskuun

Rukalla vietetään tällä viikolla Polar Night Light Festivalin viimeistä viikkoa, ja värivalojen alla pääsee laskemaan Rukan kylän puolella vielä sunnuntaihin kello 19 saakka. Rinteet ovat huippukunnossa, joten nyt on mainio tilaisuus nauttia ruuhkattomista rinteistä ja hienoista laskukeleistä ennen hiihtolomien hulinoita.

Viikonloppuna kannattaa suunnata vaikka Maston rinteille, jossa vietetään lauantaisin rentoja Suomi Slalomin etkoja. Etkoilla valmentaja antaa tekniikkavinkkejä ratalaskuun, ja tavoite on kohottaa kunkin laskijan omaa vauhtilaskutaitoa, oppia uutta ja pitää hauskaa rinteessä. Maston rinteestä 33 löytyy myös nopeusmittari, joka kertoo kuinka kovaa suksi tai lauta luistaa.

Treenilaskujen jälkeen voikin laittaa hiotut taidot tositoimiin Suomi Slalomin kisassa. Lisätiedot Rukan hiihtokoulusta.

Rudolfin seikkailureitin varrella Vuosselissa pääsee tervehtimään poroja ja huskyjä. Tiistaina 30.1.2018 seikkailureitille lähdettiin satumiasen talvisessa maisemassa. Kuva: Veera Vihervaara

Iso-Syötteellä vapaalaskutapahtuma Freeride Open

Tunturissa on valtavasti lunta, ja myös vapaalaskupaikat on loistavassa kunnossa.
Viime viikonloppuna Iso-Syötteellä kisattiin SuomiTourin slope ja freeride. SnowParkin kolmesta erikokoisesta hyppyrilinjasta löytyy sopivat jokaiselle innokkaalle parkkilaskijalle, pienempiä hyppyreitä pääsee laskemaan MiniStreetin puolelle.

Vapaalaskutapahtuma Freeride Open järjestetään toista kertaa ensi viikonloppuna 3.–4.2.2018. Lauantaina on perinteinen freeride-kisa sekä hauska wild race, jossa lasketaan tunturin huipulta alas mahdollisimman nopeasti, kuitenkin kiertäen viisi rinnealueelle asennettua porttia! Sunnuntaina on luvassa vapaalaskuun liittyviä työpajoja.

Fiiliksiä sunnuntailta 28.1.2018: Suomitour freeride. Kuva: Niko Häggman

Vuokatin superpaippi on avattu

Vuokatissa kaikki 13 rinnettä on avoinna ja 9 hissiä käytössä. Viikonloppuna avatut Slopestyle ja Superpipe ovat loistokunnossa.

Vuokatissa on tarjolla harvinaista herkkua: superpaippi. Kuva: Iiro Laakkonen

Swinghillissä on maksuton freestyle-koulu

Keskiviikkoisin Espoon Nuuksiossa on maksuton freestyle-koulu kello 18.30–19.30. Lisätietoja löytyy Facebookista.

Lauantaina 3.2.2018 Suomen talviluonnon päivä vietetään Swinghillin naapurissa, eli luontokeskus Haltiassa.

Myös Etelä-Suomen hiihtokeskuksissa on talviset kelit! Swinghillin väriloistoa tiistaina 30.1.2018.

Mielakassa mäkeen opiskelija-alennuksella

Mielakassa alkaa 1.2.2018 opiskelijatorstait, eli aina torstaisin voimassa olevalla opiskelijakortilla liput opiskelijoita ilahduttavalla alennuksella: -50 %.

Perjantaina 2.2.2018 Mielakassa on vuorossa yömäki. Sunnuntaina 4.2.2018 rinteillä iloitaan Wernerin talviriehassa.

Talvinen Mielakka kutsuu opiskelijoita.
Artikkelia muokattu:

Luitko jo nämä?

Kevät vietetään hyvässä seurassa ja rennolla otteella. Tässä nautitaan Rukan Wappulounaasta.
Apocalyptican Paavo Lötjönen ja Eicca Toppinen ovat suksimiehiä. ”Laskettelussa yhdistyy hyvällä tavalla urheilu, vauhti, ulkoilu ja luonnosta nauttiminen”, Paavo kertoo.
Aurinkoisella kelillä vauhdikasta loskasurffausta kaverin kanssa, mikä voisi olla hienompaa?
Ehdota vuoden hiihtokeskusta ja lähirinnettä. Voit voittaa kausikortin valitsemaasi hiihtokeskukseen!
Pehmeä kevätrinne innostaa laskemaan. Roope Tonteri kävi tutustumassa Swinghillin parkkiin 7.3.2024.
Monen laskettelijan ja lumilautailijan mielestä kevät on talven kruunu. Kerro mielipiteesi kevätlaskuista ja osallistu Bollén lasien arvontaan.
Nyt on aihetta hymyyn, iloon ja riemuun: Iso-Syötteen huipulle pääsee jatkossa nopealla tuolihissillä.
Sirkan kylässä sijaitsevalla Levitunturilla avattiin vuonna 1964 Eturinteen alueella pujottelurinne ja kapulahissi. Levin kehitys kansainväliseksi talvimatkailukeskukseksi oli alkanut. Kuva: Levi Ski Resort
Talvipyöräily antaa kiehtovaa näkökulmaa hiihtolomaan. Tutunkin hiihtokeskuksen ympäristö näyttää erilaiselta ohjaustangon takaa.
Rinteessä harvemmin ollaan yksi. Mitä enemmän väkeä on mäessä, sitä tärkeämpää on noudattaa yhteisiä rinnesääntöjä.

Lumilautaliiton uusimmat

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Iltamäki on tehokkainta laskuaikaa

Keskusuutiset

Tykkilumi mahdollistaa pitkän talven – mutta vaatii aikaa

Keskusuutiset

Rinneraportti viikko 4: lumiset kelit jatkuvat koko maassa

Keskusuutiset