Vihti Ski Center 28.3.2024

Rinnesää viikolla 10: katseet kevääseen

Kolme hiihtolomaviikkoa on vietetty talvisessa ja aurinkoisessa säässä. Nyt katseet suunnataan monen mielestä parhaaseen laskukauteen: kevätkeleihin. Kuva Kouvolan Mielakasta 3. maaliskuuta 2018.
Päivät pitenevät, aurinko lämmittää ja kovimmat pakkaspäivät on todennäköisesti jo takana. Viimeinen hiihtolomaviikko on antanut esimakua keväisistä laskupäivistä.

Aika on monen laskettelijan ja lautailijan suosikin, eli keväthiihdon! Hiihtolomaviikkoina suomalaisissa hiihtokeskuksissa nautittiin aurinkoisista keleistä, vaikka pakkanen välillä paukkuikin. Kylmä alkaa olla takana ja aurinkoiset kelit edessä.

Tämän viikon rinneraportti kertaa vielä hiihtoloman tapahtumia, mutta luo myös katseen kevääseen:

Messilässä viihtyy koululaisryhmät

Huippukelit suosivat Hollolassa. Aurinkoisten hiihtolomien jälkeen Messilän upeista keleistä nauttii nyt erityisesti koululaisryhmät.

Koululaisten lepohetki streetin päällä keskiviikkona 7.3.2018.

Tahkolla nautitaan hiihtolomista loppuun asti

Tahkolla hiihtolomat ovat sujuneet upeissa keleissä auringon helliessä lomalaisia! Rinteet ovat huippukunnossa ja ohjelmaa lomalaisille riittää vielä loppuviikolle Tahkon hiihtokoulun järjestämistä tapahtumista Suomi Slalom -kilpailuun.

Tahkon Helppo kuvattuna tiistaina 6.3.2018.

Iso-Syötteen vauhti ei hidastu

Hiihtolomaviikot ovat Iso-Syötteen rinteillä täynnä tapahtumia: koko perheen rinneriehat, pujottelukisat, SnowParkin tapahtumat ja Mustin & Lystin tekemiset perheen pienimmille.

Suomi Slalomin finaalit pidetään tänä vuonna Iso-Syötteellä, ajankohta on 14.–15.4.2018. Kuvan Suomi Slalomista otti Jani Kuntonen 3.4.2018.

Rukalla laskeminen on monipuolista

Rukan erikoissuorituspaikat ovat olleet ahkerassa käytössä hiihtolomien aikaan. Saaruan Ruka Park sekä pienimmille ja aloitteleville temppuilijoille suunnattu Rosa Park Bistron rinteillä pitävät huolen, että kaikentasoisille ja -ikäisille laskijoille löytyy rinteestä sopivan kokoiset boksit ja reilit.

Jos temppuilu ei kiinnosta, voi Rukalla käydä testaamassa oma laskunopeus Maston rinteestä 33 löytyvän nopeusmittarin avulla tai treenata leikkaavaa käännöstä Maston rinteen 31 pujotteluradalla. Ohjattuja rinnehuveja Rukalta löytyy jokaiselle päivälle.

Rukan Park kuvattuna tiistaina 6.3.2018. Parkista löytyy tällä hetkellä 10 hyppyriä, korneri, wallride ja useampi erilaisin obstaakkelein varusteltu reililinja, joten valinnanvaraa riittää. Kuva: Veera Vihervaara

Ounasvaaralla viihtyy myös koululaiset

Ounasvaaralla pohjoisen hiihtolomaviikko huipentui keskiviikon peruskoululaisten ilmaislasketteluun. Iltapäivällä ohjelmassa oli lisäksi leikkimielinen HH Big Mountain Battle Ounasvaara -joukkuekilpailu.

Ounasvaaralla oli säpinää koululaisten tapahtumapäivänä 7.3.2018. Kuva: Juhani Roininen

Pyhällä kylvetään edelleen auringossa

Pyhän takamaastoissa riittää tutkittavaa, ja retkille kannattaa lähteä Pyhän hiihtokoulun oppaan kanssa. Pyhän hiihtokoulun backcountry-kursseista löydät lisätietoa täältä. Viikonloppuna 8.­–11.3. tunturissa vietetään jälleen vapaalaskuun keskittynyttä tapahtumaa, tällä kertaa estradit ovat varattu naisille Mimmi Free’kendissä.

Pyhällä Pohjois-Suomen hiihtolomaviikko alkoi aurinkoisissa merkeissä, kuten Tomi Turusen 6.3.2018 ottamasta kuvasta huomaa. Huippusesongista huolimatta hiihtokeskuksessa riittää tilaa nauttia avarista tunturimaisemista ja huippukuntoisista rinteistä.

Sallassa elämä on makiaa

Hiihtolomat pyörivät Sallassa hienosti ja kelit ovat olleet mitä mainioimmat. Aurinkoa on riittänyt ja rinteet ovat olleet huippukunnossa – ei ruuhkaa, ei hissijonoja.

Haluttu ja himoittu I love slalom -pipokin bongattiin Sallassa hiihtolomalla. Kuva: Jonne Vaahtera

Levillä kausi jatkuu pitkään

Loistavat hanget ja aurinko on valaissut Levin rinteitä. Pakkasiakin on riittänyt ja niiden avulla on tehty jo lumet ensi kauden avausta varten (lue myös: Leville kaksi lumivarastoa: kausi alkaa jo syyslomalla). Mutta onneksi tätäkin kautta on vielä jäljellä pitkästi.

Levin South Park oli hiihtolomallakin suosittu. Kuva: Minna Pelkonen

Ylläksellä juhlittiin telemark-päivää

Ylläksellä vietettiin kansainvälistä World Telemark Daytä lauantaina 3.3.2018. Mukana oli yli 30 innokasta telluilijaa. Sekä aloittelijoille että edistyneemmille kyykkääjille oli omat ryhmätunnit. Huikea päivä!

World Telemark Day keräsi telemarkin ystäviä yhteen Ylläkselle 3.3.2018.

Naiset valloittavat Saariselän

Ensi viikolla Saariselällä järjestetään naisille suunnattu Girls Go Shred -laskutapahtuma (15.–18.3.2018).

Girls Go Shred, eli tuttavallisesti GGS, järjestetään kolmatta kertaa. Pitkän viikonlopun aikana hiotaan erityisesti parkki- ja offarilaskettelua. Saariselän hiihtokoulu on aktiivisesti mukana osallistujien laskutaitojen kehittämisessä. Tapahtumaan on vielä muutama paikka vapaana, joten ehdottomasti kannustamme lähtemään mukaan taitotasosta riippumatta!

Girls Go Shred on tunnettu loistavasta fiiliksestä. Kuva on kevään 2017 tapahtumasta.
Artikkelia muokattu:

Luitko jo nämä?

Aurinkoisella kelillä vauhdikasta loskasurffausta kaverin kanssa, mikä voisi olla hienompaa?
Ehdota vuoden hiihtokeskusta ja lähirinnettä. Voit voittaa kausikortin valitsemaasi hiihtokeskukseen!
Pehmeä kevätrinne innostaa laskemaan. Roope Tonteri kävi tutustumassa Swinghillin parkkiin 7.3.2024.
Monen laskettelijan ja lumilautailijan mielestä kevät on talven kruunu. Kerro mielipiteesi kevätlaskuista ja osallistu Bollén lasien arvontaan.
Nyt on aihetta hymyyn, iloon ja riemuun: Iso-Syötteen huipulle pääsee jatkossa nopealla tuolihissillä.
Sirkan kylässä sijaitsevalla Levitunturilla avattiin vuonna 1964 Eturinteen alueella pujottelurinne ja kapulahissi. Levin kehitys kansainväliseksi talvimatkailukeskukseksi oli alkanut. Kuva: Levi Ski Resort
Talvipyöräily antaa kiehtovaa näkökulmaa hiihtolomaan. Tutunkin hiihtokeskuksen ympäristö näyttää erilaiselta ohjaustangon takaa.
Rinteessä harvemmin ollaan yksi. Mitä enemmän väkeä on mäessä, sitä tärkeämpää on noudattaa yhteisiä rinnesääntöjä.
Hiihtokoulu ei ole vain aloittelijoiden koulu, vaan jokainen laskettelija ja lautailija hyötyy tekniikkatunnista.
Suksiseppä Jani Ahvenainen kertoo rinnevinkkinsä ja samalla paljastaa, miten voit voittaa Pusun sukset.

Lumilautaliiton uusimmat

fsa-paracross-pyha

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Girls on Tour on naisten oma laskutapahtuma

Keskusuutiset

Hiihtokeskusten pääsiäinen kirittää loppukevättä

Keskusuutiset

Hiihtäjien vinkit keväthangille

Vinkit