Pyhä 17.4.2024

Ruka avasi laskukauden 2016

Syyslomaksi 2016 on tarjolla kunnon ohjelmaa, sillä laskettelukausi on jo avattu.

Rukalla pääsi laskemaan Saaruan rinteessä maanantaina 12. lokakuuta 2016 klo 11. Tiistaista eteenpäin hissit ovat avoinna päivittäin kello 9.30–19.00. Rinteen lisäksi Saaruassa on laskettavana myös reilejä.

Seuraavaksi Rukalla avataan Kururinne, Eturinteet, Saaruassa toinen rinne sekä Kylän lastenrinne. BatteryParkin avaustavoite on isänpäiväviikonloppuna.

Rukan rinteitä on lumetettu viikon verran pienessä pakkassäässä. Aikaisen aloituksen ja onnistuneen lumetuksen mahdollistaa Rukan tehokas lumetusjärjestelmä, jolla hyvissä lumetusoloissa uusia rinteitä saadaan auki reilun vuorokauden lumetuksella.

”Reilut 90 lumitykkiä tekevät parhaimmillaan 1 250 kuutiometriä lunta tunnissa. Automaattitykit säätelevät itse veden määrän lämpötilan mukaan ja näin saadaan paras mahdollinen lumenlaatu, joka takaa hyvät hiihtokelit toukokuulle saakka,” kertoo Rukakeskus Oy:n paikallisjohtaja Matti Parviainen.

Murtomaaladuista Rukalla avataan ensimmäisenä stadionin FIS-latu marraskuun alussa, joka saadaan hiihtokuntoon viimekeväisellä ja ladulle tykitettävällä uudella lumella.

Rukan syyslomaviikkojen ohjelmassa on laskemisen lisäksi toimintaa kaikenikäisille. Rukan Talven Avajaisia vietetään isänpäiväviikonloppuna 6.-8.11.2015, ja freestylen maailmancup kisataan 12.12.2015.

Rukan rinteiden lumetustilannetta voi seurata osoitteessa http://ski.ruka.fi/rinteet

Artikkelia muokattu:

Luitko jo nämä?

Kevät vietetään hyvässä seurassa ja rennolla otteella. Tässä nautitaan Rukan Wappulounaasta.
Apocalyptican Paavo Lötjönen ja Eicca Toppinen ovat suksimiehiä. ”Laskettelussa yhdistyy hyvällä tavalla urheilu, vauhti, ulkoilu ja luonnosta nauttiminen”, Paavo kertoo.
Aurinkoisella kelillä vauhdikasta loskasurffausta kaverin kanssa, mikä voisi olla hienompaa?
Ehdota vuoden hiihtokeskusta ja lähirinnettä. Voit voittaa kausikortin valitsemaasi hiihtokeskukseen!
Pehmeä kevätrinne innostaa laskemaan. Roope Tonteri kävi tutustumassa Swinghillin parkkiin 7.3.2024.
Monen laskettelijan ja lumilautailijan mielestä kevät on talven kruunu. Kerro mielipiteesi kevätlaskuista ja osallistu Bollén lasien arvontaan.
Nyt on aihetta hymyyn, iloon ja riemuun: Iso-Syötteen huipulle pääsee jatkossa nopealla tuolihissillä.
Sirkan kylässä sijaitsevalla Levitunturilla avattiin vuonna 1964 Eturinteen alueella pujottelurinne ja kapulahissi. Levin kehitys kansainväliseksi talvimatkailukeskukseksi oli alkanut. Kuva: Levi Ski Resort
Talvipyöräily antaa kiehtovaa näkökulmaa hiihtolomaan. Tutunkin hiihtokeskuksen ympäristö näyttää erilaiselta ohjaustangon takaa.
Rinteessä harvemmin ollaan yksi. Mitä enemmän väkeä on mäessä, sitä tärkeämpää on noudattaa yhteisiä rinnesääntöjä.

Lumilautaliiton uusimmat

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Ruka avasi ennätysaikaisin, näin se tehtiin

Keskusuutiset
Rukalla startataan laskukausi 2019–2020 jo 4. lokakuuta. Kuva on lokakuun 2018 avausviikonlopulta.

Ruka avaa taas ensimmäisenä – ja entistä ehompana

Keskusuutiset

Ruka säilöi talven lumet

Keskusuutiset