Pyhä 17.4.2024

Rukalla lasketellaan normaalisti

Puhdas hanki ja huollettu rinne. Laskijan nautinto.
Rukan kahdeksan avattua rinnettä, välinevuokraamot sekä rinneravintolat ovat avoinna laskijoille työtaistelutoimenpiteistä huolimatta. Keskiviikkona 4.11.2009 klo 14 alkanut PAM:in työtaistelutoimenpide päättyy perjantaiaamuna, joten se ei myöskään vaikuta Rukan talvikauden avajaisiin, jota vietetään 6.–8.11.2009.

Ruka avasi jälleen ensimmäisenä laskettelukauden, jo 13.10.2009. Rukan legendaarisessa talvikauden avajaisohjelmassa on laskettelun lisäksi mm. uuden hotellin Ski-Inn RukaVillagen viralliset avajaisseremoniat sekä liuta huippuartisteja kuten Anna Abreu, Suurlähettiläät sekä Don Johnson Big Band.

Rukan talvikauden avajaisiin mennessä saadaan avatuksi kaikkiaan 10 rinnettä. “Meillä on ollut todella hyvät talviset olosuhteet jo lokakuun puolivälistä saakka. Upeat kelit ja moderni lumetustekniikka ovat avattujen rinteiden takana”, myhäilee Rukakeskuksen liiketoimintajohtaja Matti Parviainen.

Rukan noin 100 lumitykkiä jatkavat lumen työstämistä siihen saakka kunnes kaikki Rukan 31 rinnettä on saatu avatuksi. Lunta tehdään luonnon avuksi niin, että Rukan laskettelukausi jatkuu aina 10.6.2010 asti, jolloin laskettelupäiviä kertyy lähes 250.

Uutta Rukalla ja samalla Suomessa on muun muassa Kalle Palander Ruka Racing School. Kalle Palanderin nimeä kantava uusi racing school tarjoaa ammattimaista valmennusta seuroille ja junioreille sekä tasokkaita rinnetuotteita ryhmille, jotka haluavat oppia laskemisesta jotain uutta.

Uusi hotelli RukaVillage sijaitsee nimensä mukaisesti keskellä Rukan kylää. Hotelli on suunniteltu erityisesti aktiivisille, hiihtäville asiakkaille. Hotellin sijainti hissiaseman ja parkkihallin välittömässä läheisyydessä on optimaalinen laskijoille.

Myös FIS-rinteen rakentaminen on jo aloitettu. Rukalle valmistuu kaudeksi 2010–2011 uusi maailmancup-tasoinen pujottelurinne, jonka maalialue on Rukan hiihtostadionilla. Tällöin Rukalla voidaan käydä samaa katsomoa hyödyntäen neljän eri hiihtolajin (pujottelu, maastohiihto, mäkihyppy sekä yhdistetty) maailmancup-tasoiset osakilpailut. Tulevan rinteen korkeusero on yli 180 metriä ja pituutta reilut 600 metriä.

Artikkelia muokattu:

Luitko jo nämä?

Kevät vietetään hyvässä seurassa ja rennolla otteella. Tässä nautitaan Rukan Wappulounaasta.
Apocalyptican Paavo Lötjönen ja Eicca Toppinen ovat suksimiehiä. ”Laskettelussa yhdistyy hyvällä tavalla urheilu, vauhti, ulkoilu ja luonnosta nauttiminen”, Paavo kertoo.
Aurinkoisella kelillä vauhdikasta loskasurffausta kaverin kanssa, mikä voisi olla hienompaa?
Ehdota vuoden hiihtokeskusta ja lähirinnettä. Voit voittaa kausikortin valitsemaasi hiihtokeskukseen!
Pehmeä kevätrinne innostaa laskemaan. Roope Tonteri kävi tutustumassa Swinghillin parkkiin 7.3.2024.
Monen laskettelijan ja lumilautailijan mielestä kevät on talven kruunu. Kerro mielipiteesi kevätlaskuista ja osallistu Bollén lasien arvontaan.
Nyt on aihetta hymyyn, iloon ja riemuun: Iso-Syötteen huipulle pääsee jatkossa nopealla tuolihissillä.
Sirkan kylässä sijaitsevalla Levitunturilla avattiin vuonna 1964 Eturinteen alueella pujottelurinne ja kapulahissi. Levin kehitys kansainväliseksi talvimatkailukeskukseksi oli alkanut. Kuva: Levi Ski Resort
Talvipyöräily antaa kiehtovaa näkökulmaa hiihtolomaan. Tutunkin hiihtokeskuksen ympäristö näyttää erilaiselta ohjaustangon takaa.
Rinteessä harvemmin ollaan yksi. Mitä enemmän väkeä on mäessä, sitä tärkeämpää on noudattaa yhteisiä rinnesääntöjä.

Lumilautaliiton uusimmat

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Rukalla startataan laskukausi 2019–2020 jo 4. lokakuuta. Kuva on lokakuun 2018 avausviikonlopulta.

Ruka avaa taas ensimmäisenä – ja entistä ehompana

Keskusuutiset

Ruka tuo talveen lukuisia uudistuksia

Ruka

Ruka säilöi talven lumet

Keskusuutiset