Vihti Ski Center 28.3.2024

Runsaat lumet ja leppeät kelit hellivät ensimmäisen hiihtolomaviikon viettäjiä

Etelä-Suomen hiihtolomaviikko käynnisti kevään 2015 hiihtosesongin. Hiihtolomien merkitys on hiihtokeskuksille suuri, koska sen osuus kauden hissilipunmyynnistä on yli 10 %. Ensimmäisen hiihtolomaviikon kävijämäärät olivat erinomaisia kaikkialla Suomessa.

Hiihtokeskusbarometrin mukaan hissilipunmyynti vuoden 2015 ensimmäisellä hiihtolomaviikolla kasvoi noin viisitoista prosenttia verrattuna viimeisten viiden kauden keskiarvoon. Pohjois-Suomessa kasvua nähtiin noin 18 %, Keski-Suomessa 9 % ja Etelä-Suomessa peräti 21 % edellisiin kausiin verrattuna. Valtaosa hiihtolomaviikon matkailijoista tuli Suomesta, ja tavalliseen tapaan ulkomaalaisten vieraiden osuus oli pienempi kuin muina viikkoina.

Lumitilanne hiihtokeskuksissa on kaikkialla Suomessa hyvä, ja kaikki keskukset ovat auki. Vaikka luonnonlumen määrä on Etelä-Suomessa on vaihdellut, on rinteisiin tehty lumettamalla vahvat pohjat, jotka kestävät pitkälle kevääseen.

”Koko maassa vallinnut, vuodenaikaan nähden varsin lämmin sää oli hyvä uutinen lomalaisille. On myös ilo huomata, että suurten kaupunkien vähälumisesta talvesta huolimatta etelän hiihtoloman viettäjät ovat lähteneet aiempia vuosia reippaammin niin lähirinteisiin kuin pohjoisen keskuksiin”, kertoo Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry:n toiminnanjohtaja Anne Larilahti.

Hiihtoloma on huippusesonki myös hiihtokouluille. Wernerin hiihtokoulu liikuttaa tuhansia lapsia kymmenissä eri hiihtokeskuksissa, Kinos puolestaan houkuttelee nuorisoa mukaansa. Myös aikuisia laskijoita löytyy niin alkeiskursseilta kuin kokeneemmille laskijoille suunnatuilta kertauskursseilta, joilla hiotaan tekniikkaa ja jaetaan uusia vinkkejä.

Hiihtolomat jatkuvat vielä kaksi viikkoa. Majoitusmyynti on ollut vilkasta, mutta jonkin verran tilaa on vielä sekä Keski-Suomen että Pohjois-Suomen lomaviikoilla. Sääennusteet lupaavat jatkossakin varsin leppoisia kelejä, mutta yöt ovat edelleen pakkasen puolella lähes koko Suomessa. Hiihtolomien jälkeen sesonki jatkuu etelässä pääsiäiseen ja pohjoisessa pitkälle toukokuuhun asti.

Hiihtokeskusbarometriin osallistuvat keskukset edustavat eri alueita kattavasti.

Artikkelia muokattu:

Luitko jo nämä?

Aurinkoisella kelillä vauhdikasta loskasurffausta kaverin kanssa, mikä voisi olla hienompaa?
Ehdota vuoden hiihtokeskusta ja lähirinnettä. Voit voittaa kausikortin valitsemaasi hiihtokeskukseen!
Pehmeä kevätrinne innostaa laskemaan. Roope Tonteri kävi tutustumassa Swinghillin parkkiin 7.3.2024.
Monen laskettelijan ja lumilautailijan mielestä kevät on talven kruunu. Kerro mielipiteesi kevätlaskuista ja osallistu Bollén lasien arvontaan.
Nyt on aihetta hymyyn, iloon ja riemuun: Iso-Syötteen huipulle pääsee jatkossa nopealla tuolihissillä.
Sirkan kylässä sijaitsevalla Levitunturilla avattiin vuonna 1964 Eturinteen alueella pujottelurinne ja kapulahissi. Levin kehitys kansainväliseksi talvimatkailukeskukseksi oli alkanut. Kuva: Levi Ski Resort
Talvipyöräily antaa kiehtovaa näkökulmaa hiihtolomaan. Tutunkin hiihtokeskuksen ympäristö näyttää erilaiselta ohjaustangon takaa.
Rinteessä harvemmin ollaan yksi. Mitä enemmän väkeä on mäessä, sitä tärkeämpää on noudattaa yhteisiä rinnesääntöjä.
Hiihtokoulu ei ole vain aloittelijoiden koulu, vaan jokainen laskettelija ja lautailija hyötyy tekniikkatunnista.
Suksiseppä Jani Ahvenainen kertoo rinnevinkkinsä ja samalla paljastaa, miten voit voittaa Pusun sukset.

Lumilautaliiton uusimmat

fsa-paracross-pyha

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Hiihtolomalle loistokuntoisiin rinteisiin!

Keskusuutiset

Hiihtolomasta enemmän irti: ota vauhtia hiihtokoulusta!

Keskusuutiset

Hiihtolomalla tarjolla ilmaista freestyle-ohjausta

Hiihtokoulu