Pyhä 17.4.2024

Saariselällä paljon uutta perheille

Kaudelle 2016—17 Saariselän rinneprofiileja on muokattu ja aloittelijoiden rinnealuetta levennetty.
Saariselkä tunnetaan etenkin takamaastoistaan, kansallispuistosta sekä mittavasta latuverkostosta. Kaudelle 2016–17 Saariselkä Ski & Sport on tehnyt etenkin perhematkaajaa ilahduttavia uudistuksia rinnealueelle.

Laskettelijoille merkittävin uutuus on Saariselän parkin muuttaminen vanhalle paikalle Kaunispäälle. Uusi Freestyle Park rakennetaan täysimittaisena, jolloin laskulinjaa saadaan kunnioitettavasti kilometrin verran!

Rinteen yläosan loivalle alueelle tulee monipuolisesti reilejä ja pressejä. Suorituspaikkoja rakennettaessa hyödynnetään myös luonnon muotoja ja puita. Ilmaa suksien ja laudan alle saa parhaiten rinteen taittuessa alaosastaan jyrkemmäksi – siellä odottaa hyppyrilinja.

Vanha Kaunispään parkki oli tunnettu massiivisista obstaakkeleista. Paluumuuton yhteydessä laskettavaa rakennetaan kaikille. Alaosan bokseissa on tuplanokat, jolloin juniorit ja aloittelijat löytävät mieluisia suorituspaikkoja koko matkalta.

Lisää leveitä ja loivia alueita aloittelijoille

Koko rinnealueella on maansiirtotöillä useassa paikassa muokattu ja parannettu rinteiden profiileja, jolloin esimerkiksi siirtymät rinteiltä toisillle ovat entistä helpompia ja sujuvampia.

Suurimmat muutokset löytyy ehkä kuitenkin aloittelijoiden alueelta, joka on saanut reilusti lisää leveyttä. Koko alueen rinneprofiileja on muokattu, joten pienet lapset ja vasta-alkajat varmasti löytävät sopivat laskuväylät. Vasta-alkajille on erittäin loivia alueita jotka päättyvät tasaiselle, joten jokainen voi ottaa ensi tuntumat lasketteluun ilman pelkoa vauhdin kiihtymisestä turhan kovaksi.

Koko seurueelle tekemistä

Saariselän hiihtokeskuksen piha-alueelle kohoaa täysin uusi Winter Park -lumihuvipuisto. Alueelta löytyy mm. kaksi snowtubing-rataa, lumilabyrintti, pulkkamäki sekä curlingin tyylinen jääkolkkarata. Lisäksi ravintolan päätyyn jäädytetään alkukaudeksi pieni luistelukenttä. Joulun aikaan Winter Parkiin tulee myös poroaitaus.

Winter Parkin vieressä on maastohiihdon harjoitteluun oma alueensa. Täysin tasaiselle maalle rakennettu maastohiihtorata on tarkoitettu etenkin ulkomaalaisille, jotka kokeilevat suksien päällä seisomista ensimmäistä kertaa. Voi alueella toki hioa omaa tekniikkaa hiihdonopettajan ohjauksessa.

Lumessa ei tarvitse peuhata vain tasaisella maalla, sillä Saariselältä löytyy Suomen pisin pulkkamäki – joka on nyt entistäkin pidempi. Vauhdin riemuun syöksytään edelleen tuolihissin yläasemalta, mutta nyt reittejä on kaksi. Uusi pulkkareitti laskee mutkien kautta takaisin tuolihissille ja mittaa tulee huikeat 1 800 metriä! Rinne on rakennettu pelkästään pulkkailua varten, joten esimerkiksi kaarteet on kallistettu. Vuokraamosta saa alleen pitkään rinteeseen sopivan jämäkän pulkan. Ilman kypärää pulkkamäkeen ei tule suunnata, sen verran vauhdikasta kyytiä on luvassa.

Artikkelia muokattu:

Luitko jo nämä?

Kevät vietetään hyvässä seurassa ja rennolla otteella. Tässä nautitaan Rukan Wappulounaasta.
Apocalyptican Paavo Lötjönen ja Eicca Toppinen ovat suksimiehiä. ”Laskettelussa yhdistyy hyvällä tavalla urheilu, vauhti, ulkoilu ja luonnosta nauttiminen”, Paavo kertoo.
Aurinkoisella kelillä vauhdikasta loskasurffausta kaverin kanssa, mikä voisi olla hienompaa?
Ehdota vuoden hiihtokeskusta ja lähirinnettä. Voit voittaa kausikortin valitsemaasi hiihtokeskukseen!
Pehmeä kevätrinne innostaa laskemaan. Roope Tonteri kävi tutustumassa Swinghillin parkkiin 7.3.2024.
Monen laskettelijan ja lumilautailijan mielestä kevät on talven kruunu. Kerro mielipiteesi kevätlaskuista ja osallistu Bollén lasien arvontaan.
Nyt on aihetta hymyyn, iloon ja riemuun: Iso-Syötteen huipulle pääsee jatkossa nopealla tuolihissillä.
Sirkan kylässä sijaitsevalla Levitunturilla avattiin vuonna 1964 Eturinteen alueella pujottelurinne ja kapulahissi. Levin kehitys kansainväliseksi talvimatkailukeskukseksi oli alkanut. Kuva: Levi Ski Resort
Talvipyöräily antaa kiehtovaa näkökulmaa hiihtolomaan. Tutunkin hiihtokeskuksen ympäristö näyttää erilaiselta ohjaustangon takaa.
Rinteessä harvemmin ollaan yksi. Mitä enemmän väkeä on mäessä, sitä tärkeämpää on noudattaa yhteisiä rinnesääntöjä.

Lumilautaliiton uusimmat

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Etelän herrojen legendaarinen kohde Saariselkä juhlii puolen vuosisadan mittaista alamäkijuhlaa kaudella 2019–2020.

Saariselkä juhlii – 50 vuotta aitoa Lapin tunnelmaa

Keskusuutiset
Bike park Saariselän reiteillä on pyritty hyödyntämään maaston luonnollisia muotoja.

Bike park Saariselkä on Suomen pohjoisin

Bike park -uutiset
Artikkelin kirjoittaja Mikaela Räsänen (kuvassa oikealla) kirjoittaa veljensä Renen (vasemmalla) kanssa myös Junnut takamaastossa -blogia.

Lapset kertovat: vinkit onnistuneeseen hiihtolomaan

Keskusuutiset