Vihti Ski Center 28.3.2024

Sallan kausi on pitkä

Sallassa hiihtokeskus on auki kuutena kuukautena vuodessa, eli marraskuusta huhtikuun loppuun.
Laskettelukausi Suomessa on pitkä, useimmiten marraskuusta huhtikuuhun – vaikka lunta riittäisi pitkälle toukokuuhun. Salla on hyvä esimerkki pitkän kauden tarjoavasta hiihtokeskuksesta.

Sallan laskettelukausi on pitkä, alkaen marraskuussa ja päättyen vasta myöhään huhtikuussa. Talven aikana tunturissa valo, tunnelma ja sää muuttuu monta kertaa, mutta lumessa peuhaaminen tuntuu aina mukavalta. Kurkistimme Sallan talveen.

Ratalaskijoiden marraskuu

Vaikka Sallan hiihtokeskus avataan kaudelle 2018–2109 vasta aivan marraskuun lopussa, niin ensimmäiset laskijat Sallan rinteillä nähtiin jo ennen Levin maailmancupin kisoja. Tällöin Sallassa leireili suomalaislaskijoiden lisäksi muun muassa Kanadan, USA:n, Saksan, Norjan ja Ranskan alppimaajoukkueiden laskijoita.

Treenireyhmiä Sallassa käy tasaisesti läpi koko kauden, tarjoaahan keskuksen rinneprofiilit mainiot harjoitusolosuhteet.

Useat maajoukkueet harjoittelivat Sallassa marraskuussa 2018 ennen Levin maailmancupia. Kuva: Jonne Vaahtera

Joulun taikaa

Joulukuussa tekemistä riittää, kun rinteiden lisäksi avautuu talvikävelyreitit sekä polut fatbike- pyöräilijöille. Myös hiihtolatuverkoston reiteistä suurin osa avataan joulukuussa.

Joulukuun luonto on rauhallinen ja kaunis. Sinisen lukuisat sävyt, revontulet ja paksu lumipeite houkuttelee Sallaan runsaasti myös ulkomaisia turisteja nauttimaan joulun tunnelmasta.

Sallan joulussa on tunnelmaa. Kuva: Kristof Göttling

Tammikuu on värikäs

Lapissa kaamos ei tarkoita synkkää pimeyttä, vaan upeita kaamoksen värejä. Tammikuussa myös revontulikausi on usein parhaimmillaan.

Uuden vuoden puolella Sallan rinteillä tapahtumien määrä kasvaa. Pohjois-Suomen Alppi Cup kerää ratalaskijat Sallaan 12.–13. tammikuuta 2019.

Revontulikausi alkaa jo syksyllä, mutta tammikuussa se on usein parhaimmillaan. Kuva: Jonne Vaahtera

Helmikuu on hiihtoloma- ja kisakuukausi

Tammikuussa Sallan rinteillä on aistittavissa urheilujuhlaa sekä kansainvälistä tunnelmaa. 9.–10.2.2019 on vuorossa FIS-pujottelu ja heti sen perään kisataan nopeuslaskun maailmancup (11.–14. helmikuuta 2019).

Helmikuu on luonnollisesti hiihtolomakuukausi, joten myös Sallassa on extravipinää viikoilla 8, 9 ja 10.

Sallassa lasketaan nopeuslaskun maailmancup 11.–14.2.2019. Kuva: Jonne Vaahtera

Maaliskuu tarkoittaa lunta ja valoa

Maaliskuussa kevät on jo pitkällä, eli vaikka pakkasta ja lunta riittää, niin valon määrä kasvaa vauhdilla. Päivän piteneminen onkin helppo aistia.

Maaliskuu on yksi vuoden parhaita lumikuukausia. Alla on jo vankka hanki, mutta runsaitakin lumisateita voi vielä maaliskuussa tulla. Sallan metsälaskualueilta voikin löytää todellista herkkua.

Maaliskuu tarjoaa lunta ja aurinkoa. Kuva: Kari Koskimaa

Pääsiäinen kruunaa huhtikuun

Huhtikuussa auringon valossa voi laskea jo aamusta iltaan. Huhtikuussa on myös tunturien kuumin sesonki, eli pääsiäinen. Keväinen hankikanto houkuttaa hiihtäjät tunturiin vuosi toisensa jälkeen.

Huhtikuussakin Sallassa kilpaillaan, kuin 14- ja 16-vuotiaiden pujottelun ja paripujottelun SM-kisat järjestään 13.–14.4.2019.

Onko huhtikuu sittenkin talven kuukausista se leppoisin? Auringolla kun on ihmeellinen vaikutus hiihtäjänkin mieleen.

Lunta riittäisi vielä pitkälle toukokuuhun, mutta laskijat usein katoavat pääsiäisen jälkeen. Alkaa siis valmistautuminen Sallan kesään.

Seuraa Sallan ja muiden hiihtokeskusten rinnetietoja Ski.fi:n hiihtokeskukset-sivulta.

Artikkelia muokattu:

Luitko jo nämä?

Aurinkoisella kelillä vauhdikasta loskasurffausta kaverin kanssa, mikä voisi olla hienompaa?
Ehdota vuoden hiihtokeskusta ja lähirinnettä. Voit voittaa kausikortin valitsemaasi hiihtokeskukseen!
Pehmeä kevätrinne innostaa laskemaan. Roope Tonteri kävi tutustumassa Swinghillin parkkiin 7.3.2024.
Monen laskettelijan ja lumilautailijan mielestä kevät on talven kruunu. Kerro mielipiteesi kevätlaskuista ja osallistu Bollén lasien arvontaan.
Nyt on aihetta hymyyn, iloon ja riemuun: Iso-Syötteen huipulle pääsee jatkossa nopealla tuolihissillä.
Sirkan kylässä sijaitsevalla Levitunturilla avattiin vuonna 1964 Eturinteen alueella pujottelurinne ja kapulahissi. Levin kehitys kansainväliseksi talvimatkailukeskukseksi oli alkanut. Kuva: Levi Ski Resort
Talvipyöräily antaa kiehtovaa näkökulmaa hiihtolomaan. Tutunkin hiihtokeskuksen ympäristö näyttää erilaiselta ohjaustangon takaa.
Rinteessä harvemmin ollaan yksi. Mitä enemmän väkeä on mäessä, sitä tärkeämpää on noudattaa yhteisiä rinnesääntöjä.
Hiihtokoulu ei ole vain aloittelijoiden koulu, vaan jokainen laskettelija ja lautailija hyötyy tekniikkatunnista.
Suksiseppä Jani Ahvenainen kertoo rinnevinkkinsä ja samalla paljastaa, miten voit voittaa Pusun sukset.

Lumilautaliiton uusimmat

fsa-paracross-pyha

Ski Sport Finlandin uusimmat