Pyhä 17.4.2024

Sappeesta vuoden 2010 hiihtokeskus

Puhdas hanki ja huollettu rinne. Laskijan nautinto.
Suomen Hiihtokeskusyhdistys palkitsi Vuoden hiihtokeskuksen, Vuoden lähikeskuksen, Vuoden hiihtokoulun ja Vuoden kellokkaan 29.4.2010 kevätkokouksessa Sallassa.

Pälkäneellä sijaitseva Sappee valittiin Vuoden 2010 hiihtokeskukseksi. Asiantuntijaraati kehui Sappeen määrätietoista kehittymistä ja uusia tuoteinnovaatioita. Sappee tuntee asiakkaansa ja osaa viestiä kohderyhmien kielellä. Hiihtokeskus ei lepää kesälläkään, Sappeelta löytyy korkeatasoisen majoituksen lisäksi kaikille sopivat maastopyörärinteet ja -reitit, frisbeegolfrata sekä kesäteatteri. Tapahtumakeskus Huipun esiintyjistä löytyy myös tasokkaita kotimaisia artisteja.

Vuoden 2010 lähikeskukseksi valittiin Hirvensalo. Turun kaupunkialueen saaressa sijaitseva Hirvensalo oli tänä talvena auki yli 100 päivää. Lumetuskapasiteetin lisäksi keskus on investoinut mm. uuteen rinnekoneeseen, lippujärjestelmään, asiakastilojen kunnostukseen sekä erityissuorituspaikkoihin. Aktiivinen toiminta koulujen kanssa on tuonut Suomeen satamäärin uusia laskijoita.

Talma Active on Vuoden 2010 hiihtokoulu. Talman hiihtokoulu on valtakunnallisen Werneri-konseptin esimerkillinen toteuttaja. Asiakastyytyväisyystutkimukset osoittavat vuodesta toiseen häikäiseviä tuloksia. Tyytyväisyyden taustalta löytyy vuoropuhelu lapsiasiakkaiden ja heidän vanhempiensa kanssa. Systemaattinen tuotekehitystyö on mahdollistanut kauden aikana 43,4 prosentin vuosikasvun. Talman hiihtokoulua kävi talven aikana yli 600 lasta.

Vuoden kellokkaaksi valittiin Levin Kari Juuso. Levi Ski Resortin talouspäällikkö on monelle laskijalle tuntematon mies, mutta nauttii toimialalla vankkumatonta arvostusta. Juuso on siitä harvinainen ammattikuntansa edustaja, että hän katselee mieluummin tulevaisuuteen kuin peruutuspeiliin.

Vuoden Hiihtokeskuksen valitsi Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen ja Matkailun Edistämiskeskuksen kokoama raati, johon kuuluu kymmenkunta alan riippumatonta toimijaa. Raadin puheenjohtajana toimii Matkailun Edistämiskeskuksen ylijohtaja Jaakko Lehtonen.

Artikkelia muokattu:

Luitko jo nämä?

Kevät vietetään hyvässä seurassa ja rennolla otteella. Tässä nautitaan Rukan Wappulounaasta.
Apocalyptican Paavo Lötjönen ja Eicca Toppinen ovat suksimiehiä. ”Laskettelussa yhdistyy hyvällä tavalla urheilu, vauhti, ulkoilu ja luonnosta nauttiminen”, Paavo kertoo.
Aurinkoisella kelillä vauhdikasta loskasurffausta kaverin kanssa, mikä voisi olla hienompaa?
Ehdota vuoden hiihtokeskusta ja lähirinnettä. Voit voittaa kausikortin valitsemaasi hiihtokeskukseen!
Pehmeä kevätrinne innostaa laskemaan. Roope Tonteri kävi tutustumassa Swinghillin parkkiin 7.3.2024.
Monen laskettelijan ja lumilautailijan mielestä kevät on talven kruunu. Kerro mielipiteesi kevätlaskuista ja osallistu Bollén lasien arvontaan.
Nyt on aihetta hymyyn, iloon ja riemuun: Iso-Syötteen huipulle pääsee jatkossa nopealla tuolihissillä.
Sirkan kylässä sijaitsevalla Levitunturilla avattiin vuonna 1964 Eturinteen alueella pujottelurinne ja kapulahissi. Levin kehitys kansainväliseksi talvimatkailukeskukseksi oli alkanut. Kuva: Levi Ski Resort
Talvipyöräily antaa kiehtovaa näkökulmaa hiihtolomaan. Tutunkin hiihtokeskuksen ympäristö näyttää erilaiselta ohjaustangon takaa.
Rinteessä harvemmin ollaan yksi. Mitä enemmän väkeä on mäessä, sitä tärkeämpää on noudattaa yhteisiä rinnesääntöjä.

Lumilautaliiton uusimmat

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Vuoden 2018 hiihtokeskukseksi valittiin Sappee ja lähirinteeksi Ruskotunturi. Ketkä pokkaavat himoitut tittelit keväällä 2019? Lähetä oma ehdotuksesi ja voit voittaa kausikortin!

Ehdota vuoden hiihtokeskusta ja voita kausikortti!

Keskusuutiset

Messilä valittiin vuoden hiihtokeskukseksi – Solvalla-Swinghill ja Sotkan hiihtokoulu sarjojensa parhaat

Keskusuutiset

Vuoden hiihtokeskus 2017 on valittu

Kasurila