Vihti Ski Center 28.3.2024

Seikkailupuisto käynnistää Laajiksen kesän

Laajiksen seikkailupuistossa on yhtensä yli kaksi kilometriä kiivettävää. Reittejä kulkee tolpissa ja puissa — kannattaakin kokeilla erilaisten reittien fiilikset.
Samaan aikaan kun innokkaimmat laskijat vielä pitävät kauden viimeisiä reilisessareitaan, käy Laajiksen rinteiden alaosassa kuhina. Neljä vuotta sitten avatun seikkailupuiston kesäkausi on lähtenyt vilkkaasti käyntiin.

Laajiksen rinteiden kupeessa on yli kaksi kilometriä kiivettäviä ratoja. Laajiksen seikkailupuisto onkin yksi Pohjois-Euroopan suurimmista. Köysipuistosta löytyy haasteita kaiken ikäisille ja tasoisille seikkailijoille, sillä ratoja on yhteensä 13 ja tehtävärasteja 117. Vauhdikkaita köysiliukuja on peräti 31 – ja näistä pisimmät yli 100 metriä. Seikkailupuistossa pääsee testaamaan tasapainoaan ja kuntoaan puiden lomassa sekä korkeiden tolppien väliin rakennetuilla köysiradoilla. Radoilla liikutaan itsenäisesti, mutta jokainen seikkailija saa Laajiksen ohjaajilta kattavan opastuksen etukäteen. Ohjaajat opastavat tarvittaessa myös seikkailun aikana. Kaikki radat eivät todellakaan vaadi uskallusta, sillä aloittelijoiden radat kiertävät lähellä maata. Lapsillekin on yhteensä neljä rataa, näistä kaksi yli 110-senttisille ja toiset kaksi yli 140-senttiä pitkille seikkailijoille. Sporttiradalta löytyy varmasti haastetta myös kovakuntoisille. Aikaisempaa kiipeilykokemusta ei seikkailupuistoon tarvita, vaan tärkeintä on innokas mieli ja reipas seikkailuasenne.

Kesäkaudelle 2017 Laajiksen fillarireitit muokataan entistä hienompaan kuntoon.

Laajiksen kesä on vauhdikas

Kesällä Laajiksessa on kiipeilyn lisäksi muitakin aktiviteetteja. Laajis Bikeparkissa on reittejä alamäkiajon lisäksi enduropyöräilyyn sekä perinteisempään maastopyöräilyyn. Hissit pyörivät pyöräilijöiden iloksi neljänä päivänä viikossa. Runsaasta reittivalikoimasta löytyy niin tiukkoja ja vauhdikkaita alamäkiä kuin leppoisampiakin polkuja. Frisbeegolfin ystäville on Laajiksen maastoon rakennettu upea 18-väyläinen pro-rata. Aloittelijoille, vähemmän harrastaneille sekä perheen pienemmille on oma 9-väyläinen amatöörirata. Radat kulkevat helpommassa maastossa ja heittomatkatkin ovat pienempiä kuin pro-radalla.

Frisbeetä voi Laajiksen rinteillä lennättää joko pro- tai amatööriradoilla.

Sekä pyöräilijät että frisbee-golfaajat joutuvat vielä hetken odottamaan kevään edistymistä ja reittien kuivumista. Alamäkipyöräkauden avajaisia vietetään 27.5.2017, jolloin hissiin pääsee ilmaiseksi.

Artikkelia muokattu:

Luitko jo nämä?

Aurinkoisella kelillä vauhdikasta loskasurffausta kaverin kanssa, mikä voisi olla hienompaa?
Ehdota vuoden hiihtokeskusta ja lähirinnettä. Voit voittaa kausikortin valitsemaasi hiihtokeskukseen!
Pehmeä kevätrinne innostaa laskemaan. Roope Tonteri kävi tutustumassa Swinghillin parkkiin 7.3.2024.
Monen laskettelijan ja lumilautailijan mielestä kevät on talven kruunu. Kerro mielipiteesi kevätlaskuista ja osallistu Bollén lasien arvontaan.
Nyt on aihetta hymyyn, iloon ja riemuun: Iso-Syötteen huipulle pääsee jatkossa nopealla tuolihissillä.
Sirkan kylässä sijaitsevalla Levitunturilla avattiin vuonna 1964 Eturinteen alueella pujottelurinne ja kapulahissi. Levin kehitys kansainväliseksi talvimatkailukeskukseksi oli alkanut. Kuva: Levi Ski Resort
Talvipyöräily antaa kiehtovaa näkökulmaa hiihtolomaan. Tutunkin hiihtokeskuksen ympäristö näyttää erilaiselta ohjaustangon takaa.
Rinteessä harvemmin ollaan yksi. Mitä enemmän väkeä on mäessä, sitä tärkeämpää on noudattaa yhteisiä rinnesääntöjä.
Hiihtokoulu ei ole vain aloittelijoiden koulu, vaan jokainen laskettelija ja lautailija hyötyy tekniikkatunnista.
Suksiseppä Jani Ahvenainen kertoo rinnevinkkinsä ja samalla paljastaa, miten voit voittaa Pusun sukset.

Lumilautaliiton uusimmat

fsa-paracross-pyha

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Laajis on aktiivinen kesäkeskus

Bike park -uutiset

Laajikselle uusi rinne ja lisää lunta

Keskusuutiset
Laskukausi vaihtui keväällä 2020 vauhdilla lumilta bike parkeihin. Kuva uusiutuvan Kalpalinnan keväästä.

Alamäkikausi jatkuu – keskusten bike parkeissa on paljon uutta laskettavaa

Bike park -uutiset