Pyhä 17.4.2024

Ski Patrol kertoo Levin kesän salaisuudet – poimi tästä parhaat palat

Moni Levin kesäaktiviteetti löytyy gondolihissin ympäristöstä. Kuva: Teemu Moisio/PTB-Creative
Levin kesäaktiviteettien ja -tapahtumien tarjonta on lähes hengästyttävän runsas. Mielekästä tekemistä ja tapahtumia riittää aivan kaikille. Pyysimme paikallistuntemusta auttamaan Levin kesän parhaiden palojen poiminnassa.

Levillä on jo vuosia panostettu kesäaktiviteetteihin. Tarjontaa on melkeinpä hämmästyttävän paljon. Tunturissa järjestetään myös runsaasti vauhdikkaita ja hauskoja tapahtumia. Levin Ski Patrol Jari ”Kide” Kiiskinen tuntee Levin ympäristön erinomaisesti. Pyysimmekin häntä kertomaan omat suosikkinsa Levin kesään.

Seikkailupuisto on koko perheen elämys

”Syksyllä 2017 avattu uusi seikkailupuisto on ehdottomasti kokemisen arvoinen. Etenkin lähes kilometrin mittainen vaijeriliukumaraton on todella mukava. Parasta kuitenkin on, että seikkailupuisto on koko perheen yhteinen elämys. Kun ratojen vaikeusasteet ovat erilaisia, niin voi haastaa itseään korkealle – tai pysytellä helpolla reitillä lähellä maan kamaraa. Kokonaisuutena uusittu Acitvity park on todella mukava ja monipuolinen elämysalue.”

Levin uusi seikkailupuisto on suuri ja monipuolinen.

Monen lajin Levi Outdoor Fest

Levi Outdoor Fest on huipputapahtuma, joka kokoaa eri lajit yhteen. Lajien harrastajat pääsevät yhdessä kilpailemaan joko hupimielessä tai aivan SM-tasolla. Tapahtuma alkaa torstaina 26.7.2018 Ylläkseltä Leville poljettavalla maastopyöräkilpailulla. Perjantaina kisataan jo neljättä kertaa enduromaastopyöräilyn SM-osakilpailu. Kestävyyttä vaatii Levi 24-kisa. Siinä ajetaan nimensä mukaisesti maastopyörällä koko vuorokausi yksilökisana, pareittain tai joukkuekilpailuna. Samalla tehdään hyväntekeväisyyttä: Levi 24:n kokonaistuotosta 10 % lahjoitetaan Rovaniemen keskussairaalan lastenosastolle.

Outdoor Fest ei kuitenkaan ole pelkkää pyöräilyä. Levi Up haastaa kilpailijat eturinteellä ylämäkijuoksuun. Rankka elämys on Extreme Finntriatlonin osakilpailu: uintiosuus kauhotaan Immeljärvessä, pyörällä ajetaan Ylläksen maisematien upeissa maisemissa. Juoksuosuudessa noustaan kahden tunturin – Kätkätunturin ja Levin – huipulle. Raskas ja hieno reitti. Ja todella kova kisa!

Yhteinen palkintojenjako ja loppubileet Hullu Poro Areenalla lauantaina 28.7. 2018.”

Kokeile maastopyöräilyä Ylläs–Levi -reitillä

”Talvisin moni käy hiihtämässä Ylläkseltä Leville tai päinvastoin. Reitti on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen juttu myös kesällä. Pyörävuokraamot löytyy niin Leviltä kuin Ylläkseltäkin, eli edes omaa pyörää ei tarvitse olla mukana. Ylläkseltä lähdettäessä ensimmäiset 17 kilometriä on melko teknistä polkua, mutta osan tästä voi vaihtoehtoisesti ajaa hiekkatietä pitkin. Valtaosa matkasta on helppoa ja nautittavaa maastopyöräretkeilyä. Kokonaismatkaa tulee viitisenkymmentä kilometriä. Reissuun kannattaa lähteä retkimielellä nauttimaan ja varata noin kuusi tuntia matkaan aikaa. Halutessasi Kide Adventure auttaa huollossa ja kuljetuksissa.”

Muista myös Levin kesän viikko-ohjelma

”Levin viikko-ohjelma on yllättävän runsas, kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa Levin sivuilta. Ollaan esimerkiksi veden äärellä tai retkeillään monipuolisesti. Varsinkin perheille löytyy niin paljon tekemistä, että pari päivää ei välttämättä lainkaan riitä!”

Nauti luonnosta vaikka marjoja poimien

”Aina ei tarvitse kisata rankasti urheillen, vaan luonnosta voi (ja kannattaa) nauttia leppoisasti – ja samalla vaikka poimia marjoja. Hyviä marjapaikkoja on runsaasti, eikä niiden löytämiseen välttämättä tarvitse edes paikallistuntemusta. Korvasieniä voi löytää alkukesästä, hillaa jo heinä–elokuun vaihteessa. Kalastus ei lopu koskaan; Ounasjokeen laskeutuvat pienet joet ja purot ovat ehdottomasti kokemisen arvoisia.”

Rukan tapaan Levillä kesä vaihtuu vauhdilla talveen, sillä hiihtokeskuksen ensimmäisen rinteen avaustavoite on perjantai 12.10.2018. Melko pian pääsee siis taas nauttimaan Levin rinteistä suksilla ja lumilaudalla!

Jari ”Kide” Kiiskinen on Levillä monen tuntema Ski Patrol ja opas.
Artikkelia muokattu:

Luitko jo nämä?

Kevät vietetään hyvässä seurassa ja rennolla otteella. Tässä nautitaan Rukan Wappulounaasta.
Apocalyptican Paavo Lötjönen ja Eicca Toppinen ovat suksimiehiä. ”Laskettelussa yhdistyy hyvällä tavalla urheilu, vauhti, ulkoilu ja luonnosta nauttiminen”, Paavo kertoo.
Aurinkoisella kelillä vauhdikasta loskasurffausta kaverin kanssa, mikä voisi olla hienompaa?
Ehdota vuoden hiihtokeskusta ja lähirinnettä. Voit voittaa kausikortin valitsemaasi hiihtokeskukseen!
Pehmeä kevätrinne innostaa laskemaan. Roope Tonteri kävi tutustumassa Swinghillin parkkiin 7.3.2024.
Monen laskettelijan ja lumilautailijan mielestä kevät on talven kruunu. Kerro mielipiteesi kevätlaskuista ja osallistu Bollén lasien arvontaan.
Nyt on aihetta hymyyn, iloon ja riemuun: Iso-Syötteen huipulle pääsee jatkossa nopealla tuolihissillä.
Sirkan kylässä sijaitsevalla Levitunturilla avattiin vuonna 1964 Eturinteen alueella pujottelurinne ja kapulahissi. Levin kehitys kansainväliseksi talvimatkailukeskukseksi oli alkanut. Kuva: Levi Ski Resort
Talvipyöräily antaa kiehtovaa näkökulmaa hiihtolomaan. Tutunkin hiihtokeskuksen ympäristö näyttää erilaiselta ohjaustangon takaa.
Rinteessä harvemmin ollaan yksi. Mitä enemmän väkeä on mäessä, sitä tärkeämpää on noudattaa yhteisiä rinnesääntöjä.

Lumilautaliiton uusimmat

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Alamäki kutsuu Sappeen kesään

Bike park -uutiset
Matti Lehikoinen on Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen FMBIA-kouluttaja ja toinen koulutusohjelman rakentajista. Lisäksi hän ohjaa kesäisin leirejä mm. Sappeen bikeparkissa.

Alamäkipyöräily on helpompaa kuin kuvittelit – Matti Lehikoinen kertoo vinkit alkuun

Ajovinkit
Talven 2018–2019 ensilaskut laskettiin Rukalla hienossa kelissä. Viikonloppuna lumisade kuorrutti maiseman ja aurinkokin kävi tervehtimässä laskijoita.

Ensilaskut ei ensilunta vaadi

Keskusuutiset