Pyhä 17.4.2024

Tahko kasvaa uuteen kokoluokkaan

Tahkon rinteitä on kehitetty pitkäjänteisesti ja esimerkiksi parkissa on laskettu jo vuosia. Seuraava suuri panostus kohdistuu lastenrinteisiin.
Savon ylpeys – Tahko – on vuosien saatossa kasvanut yhdeksi Suomen suosituimmista hiihtokeskuksista. Nyt Tahkolla suunnitellaan suuria, sillä edessä on mittavat investoinnit rinteiden kehittämiseen.

Tahko on yksi Suomen suosituimmista ja suurimmista hiihtokeskuksista. Keskeinen sijainti, hauskat ja vaihtelevat rinteet sekä monipuoliset oheispalvelut ovat laajalti tunnettuja Tahkon valtteja.

Hiihtokeskusta on vuosien saatossa kehitetty pitkäjänteisesti. Nyt Savossa on päätetty ottaa kehityksessä uusi harppaus: Huippupaikat Oy investoi Tahkonrinteille seitsemän miljoonaa euroa vuosina 2018–2020.

Lapsissa on tulevaisuus

Lähivuosina Tahkolle kohoaa uusi palvelurakennus ja rinteille rakennetaan entistä tehokkaampi lumetusjärjestelmä. Suurimmat otsikot todennäköisesti kerää Tahkolle kohoava uusi tuolihissi. Monien mielestä merkittävin investointi on kuitenkin Tahkon lastenrinteisiin tehtävät merkittävät parannukset.

Kehitystyö alkaa heti kauden 2018–19 päätteeksi juuri lastenrinteiltä. Ensimmäisessä vaiheessa nykyistä lastenrinnettä muokataan entistä loivemmaksi. Rinteen alaosaa levennetään järvelle päin. Lisäksi lastenrinteen ja turistirinteen alaosat yhdistetään, ja näin saadaan aikaiseksi yksi suuri ja yhtenäinen laskettelualue lapsille. Alueelle rakennetaan myös 50 metriä ja 200 metriä pitkät katetut mattohissit.

Uusi tuolihissi ja palvelurakennus

Kaksi katettua mattohissi ilahduttavat taatusti perheen pienimpiä mäkihirmuja sekä aloittelevia laskettelijoita. Suurempaa laskijajoukkoa kiinnostanee vielä enemmän vuonna 2020 rakennettava uusi tuolihissi. Tahkon hissikapasiteettia mukavasti parantava tuolihissi nousee nykyisen korpihissin tilalle.

Tahkon rinteiden palvelutaso kohenee taatusti uuden palvelurakennuksen myötä. Kokoa rakennuksella on kunnioitettavat 1 500 neliömetriä. Sisälleen se tulee kätkemään muun muassa lipunmyynnin, välinevuokraamon, varustekaupan ja ensiaputilat. Rakennustyöt aloitetaan keväällä 2019.

Lumetusjärjestelmään panostetaan jo nyt

Vaikka suurin osa kehitystyöstä alkaa Tahkolla vasta kauden 2018–19 jälkeen, on Tahkon kävijöille uutta kivaa luvassa jo nyt tulevalle talvelle. Laskettelijaa ja lautailijaa kiinnostaa eniten lumi, joten rinteille on hankittu lisää lumetuskalustoa. Myös rinteiden sähköistystä on parannettu lumetusjärjestelmää varten.

Seuraavana vuotena turistirinteen keskelle rakennetaan uusi automaattinen lumetusjärjestelmä, joka nostaa huomattavasti Tahkon lumetuskapasiteettia ja -tehokkuutta. Uutta lumetusjärjestelmää varten rakennetaan myös uusi pumppaamo.

Uuden automaattilumetusjärjestelmän myötä pyritään varmistamaan mahdollisimman aikainen kauden aloitus ja turvaamaan joulun pyhien lomasesonki. Entistä vahvemmasta lumetuskapasiteetista hyötyy Tahkon vieraiden lisäksi alppilukion urheilijat.

Artikkelia muokattu:

Luitko jo nämä?

Vappuna kaikki on mahdollista. Jopa saada pandat ja bikinirajat saman päivän aikana.
Kevät vietetään hyvässä seurassa ja rennolla otteella. Tässä nautitaan Rukan Wappulounaasta.
Apocalyptican Paavo Lötjönen ja Eicca Toppinen ovat suksimiehiä. ”Laskettelussa yhdistyy hyvällä tavalla urheilu, vauhti, ulkoilu ja luonnosta nauttiminen”, Paavo kertoo.
Aurinkoisella kelillä vauhdikasta loskasurffausta kaverin kanssa, mikä voisi olla hienompaa?
Ehdota vuoden hiihtokeskusta ja lähirinnettä. Voit voittaa kausikortin valitsemaasi hiihtokeskukseen!
Pehmeä kevätrinne innostaa laskemaan. Roope Tonteri kävi tutustumassa Swinghillin parkkiin 7.3.2024.
Monen laskettelijan ja lumilautailijan mielestä kevät on talven kruunu. Kerro mielipiteesi kevätlaskuista ja osallistu Bollén lasien arvontaan.
Nyt on aihetta hymyyn, iloon ja riemuun: Iso-Syötteen huipulle pääsee jatkossa nopealla tuolihissillä.
Sirkan kylässä sijaitsevalla Levitunturilla avattiin vuonna 1964 Eturinteen alueella pujottelurinne ja kapulahissi. Levin kehitys kansainväliseksi talvimatkailukeskukseksi oli alkanut. Kuva: Levi Ski Resort
Talvipyöräily antaa kiehtovaa näkökulmaa hiihtolomaan. Tutunkin hiihtokeskuksen ympäristö näyttää erilaiselta ohjaustangon takaa.

Lumilautaliiton uusimmat

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Lännen Helppo löytyy Tahkolta

Keskusuutiset

Tahkon kesä on täynnä tapahtumia

Bike park -uutiset

30 vuotta täyteen – Kasurila juhlii retrohengessä

Kasurila