Pyhä 17.4.2024

Tahkon kesä on täynnä tapahtumia

Tahkon vauhdikkaaseen kesään mahtuu urheilu- ja festaritapahtumia sekä kulttuuririentoja.
Tahko ei hiljene kesälläkään, vaan talvisesongista tuttu vauhdikas meno jatkuu aina pitkälle syksyyn. Tahkon tapahtumakattaus on suorastaan hämmästyttävän runsas, joten moni päätyy Tahkon rinteille useampaankin otteeseen.

Tahkon kesä on aktiivinen, siitä pitää huolen monipuolinen tapahtumatarjonta. Keräsimme kesän 2017 tärkeimmät, vauhdikkaimmat ja suurimmat tapahtumat yhteen pakettiin.

Tahko Juhannus -festivaaleilla 23.-24.6.2017 esiintyy maamme eturivin artistit.

Tahkon tapahtumakesä starttaa tänä vuonna juhannukselta, jolloin alue täyttyy Tahko Juhannus -festareille saapuvista iloisista. Kolmatta kertaa järjestettävän Tahko Juhannus -festarin lavalle nousevat mm. Basic Element, Dingo, Apulanta, Antti Tuisku, SANNI, Kaija Koo ja Arttu Lindeman.

Tahko MTB on Suomen suurin maastopyöräilytapahtuma.

Viikko juhannuksen jälkeen, 30.6.-1.7.2017 polkaistaan käyntiin Suomen suurin maastopyöräilytapahtuma Tahko MTB, johon osallistuu vuosittain reilusti yli 2 000 ihmistä. Tämän vuoden matkat vaihtelevat 25 kilometristä 180 kilometriin ja tuttuun tapaan mukana on myös Yöttömän yön pyöräily.

Tahkon Kesäteatterishow käynnistyy heinäkuun alussa Tahko Spa Arenalla, jossa yhdeksänä päivänä nähdään sekä Finnvitsien Uudet kujeet -show, että riemukas lastennäytelmä Maukka, Väykkä ja syntymäpäivä. Esitykset 4.-20.7.2017 aina klo 16 ja klo 19.

7.-9.7.2017 järjestettävät Nilsiän Herättäjäjuhlat keräävät Nilsiän ja Tahkon alueelle kolmen päivän aikana jopa 30 000 ihmistä.

Street Hockey SM -kiertueen pelit ratkotaan Ravintola Piazzan edustalla.

Street Hockey SM -kiertue rantautuu Tahkolle viikonloppuna 22.-23.7.2017, jossa kiihkeätunnelmaiset pelit pelataan Ravintola Piazzan edustalle rakentuvalla kisa-areenalla. Piazzalla juhlitaan myös perjantai-illan jatkobileet.

5.8.2017 järjestettävä Finntriathlon Tahko on myös SM -kilpailu.

Elokuun puolelle mentäessä sporttista tunnelmaa tarjoilee 5.8.2017 järjestettävä Finntriathlon Tahko, jossa täydenmatkan kilpailu on tänä vuonna ensimmäistä kertaa samalla SM -kilpailu. Muina matkoina valikoimaan kuuluvat puolimatka, Savolainen perusmatka sekä perjantain lasten triathlon.

Sportax Enduro Series SM4 -osakilpailu poljetaan 26.-27.8.2017.

Tahkonrinteillä ajetaan Sportax Enduro Series SM4 -osakilpailussa 26.-27.8.2017. Kaksipäiväiseen maastopyöräendurokisaan osallistuu perinteisesti noin parisataa vauhdikkaan ja teknisen lajin taitajaa.

Tahko Old Course -golfkentän upeat puitteet taipuvat uudenlaiseen käyttöön 8.-10.9.2017 järjestettävässä frisbeegolftapahtumassa, joka on yksi neljästä NBDG Grand Slam -kiertueen osakilpailusta. Tahkolla tämä on ensimmäinen kerta kun golfkentällä pelataan muuta kuin perinteistä golfia.

Saksalaista oluttunnelmaa ja huippuartisteja tarjoaa syyskuun lopussa Tahko Oktoberfest.

Viihdettä, mallasjuomaa ja baijerilaisruokaa Tahkon syksyyn tuo perinteinen 29.-30.9.2017 järjestettävä Tahko Oktoberfest, jossa tämän vuoden uutuutena on mahdollista ostaa myös VIP -paketteja. Oktoberfest -teltan estradilla nähdään Lauri Tähkä, Virve Rosti, Jimmy Cola sekä tuttu tunnelman luoja Jusba Humaljoki & Sousaphonics.

Ennen pikkujoulukautta ja Tahko 50 v. -juhlakauden avajaisia syksyyn mahtuu vielä aktiivinen syyslomaviikko ja sen päättävä Tahko Vuorijuoksu. Lauantaina 21.10.2017 järjestettävän Vuorijuoksun matkoina ovat kahden kilometrin sprintti sekä 12 km, 21 km ja 42 km pidempien matkojen ystäville.

Artikkelia muokattu:

Luitko jo nämä?

Kevät vietetään hyvässä seurassa ja rennolla otteella. Tässä nautitaan Rukan Wappulounaasta.
Apocalyptican Paavo Lötjönen ja Eicca Toppinen ovat suksimiehiä. ”Laskettelussa yhdistyy hyvällä tavalla urheilu, vauhti, ulkoilu ja luonnosta nauttiminen”, Paavo kertoo.
Aurinkoisella kelillä vauhdikasta loskasurffausta kaverin kanssa, mikä voisi olla hienompaa?
Ehdota vuoden hiihtokeskusta ja lähirinnettä. Voit voittaa kausikortin valitsemaasi hiihtokeskukseen!
Pehmeä kevätrinne innostaa laskemaan. Roope Tonteri kävi tutustumassa Swinghillin parkkiin 7.3.2024.
Monen laskettelijan ja lumilautailijan mielestä kevät on talven kruunu. Kerro mielipiteesi kevätlaskuista ja osallistu Bollén lasien arvontaan.
Nyt on aihetta hymyyn, iloon ja riemuun: Iso-Syötteen huipulle pääsee jatkossa nopealla tuolihissillä.
Sirkan kylässä sijaitsevalla Levitunturilla avattiin vuonna 1964 Eturinteen alueella pujottelurinne ja kapulahissi. Levin kehitys kansainväliseksi talvimatkailukeskukseksi oli alkanut. Kuva: Levi Ski Resort
Talvipyöräily antaa kiehtovaa näkökulmaa hiihtolomaan. Tutunkin hiihtokeskuksen ympäristö näyttää erilaiselta ohjaustangon takaa.
Rinteessä harvemmin ollaan yksi. Mitä enemmän väkeä on mäessä, sitä tärkeämpää on noudattaa yhteisiä rinnesääntöjä.

Lumilautaliiton uusimmat

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Alamäkiajo ja enduropyöräily sopivat mainiosti laskettelijoiden ja lautailijoiden kesään. Tahkolla mäen päälle noustaan tuolihissillä

Hiihtokeskusten kesä on virkeä

Kesäaktiviteetit
Laskukausi vaihtui keväällä 2020 vauhdilla lumilta bike parkeihin. Kuva uusiutuvan Kalpalinnan keväästä.

Alamäkikausi jatkuu – keskusten bike parkeissa on paljon uutta laskettavaa

Bike park -uutiset
Matti Lehikoinen on Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen FMBIA-kouluttaja ja toinen koulutusohjelman rakentajista. Lisäksi hän ohjaa kesäisin leirejä mm. Sappeen bikeparkissa.

Alamäkipyöräily on helpompaa kuin kuvittelit – Matti Lehikoinen kertoo vinkit alkuun

Ajovinkit