Pyhä 17.4.2024

Uudistunut Iso-Syöte hemmottelee laskijoita

Nyt on syytä riemuun, sillä talvi 2019–2020 tuo Iso-Syötteelle valtavasti uutta: hotellin, areenan, ravintoloita ja monia parannuksia rinteisiin. Nyt on syytä riemuun, sillä talvi 2019–2020 tuo Iso-Syötteelle valtavasti uutta: hotellin, areenan, ravintoloita ja monia parannuksia rinteisiin.
Uusi hotelli eturinteiden alla, upeita näköalasviittejä, uusia ravintoloita, entistäkin paremman laskukokemuksen tarjoavat rinteet. Suomi-neidon vyötäröä kaunistava Iso-Syöte avaa talvikautensa 2019–2020 uutuuttaan hohtavana.

Oletko koskaan ollut hotellihuoneen ensimmäinen asiakas? Nyt siihen on tuhannen taalan mahdollisuus ja vieläpä alennushintaan. Pudasjärvellä sijaitsevan Iso-Syötteen Kide-hotelli avataan marraskuussa, sopivasti laskukauden alla.

Uudet tilat ovat aina luksusta, mutta tämä hotelli on superluksusta, sillä huoneet on suunniteltu erityisesti laskettelijoiden käyttöön.

Marraskuussa 2019 Iso-Syötteellä avataan laskettelijoille suunniteltu Kide-hotelli.
Marraskuussa 2019 Iso-Syötteellä avataan laskettelijoille suunniteltu Kide-hotelli.

Huoneissa on säilytystilat kypärille, monoille sekä suksi- ja lautapusseille – ja tietenkin kuivauskaappi laskuvaatteille. Kaikissa huoneissa on täysin varusteltu keittiö ja parveke tunturimaisemalla. Hotellissa on yhteissaunat, wellness-palveluita, kokoustilat ja kuntosali.

Hotelli sijaitsee vain muutaman askeleen päässä eturinteistä, Lumimaasta, vuokraamosta ja alueen muista palveluista. Kide-hotellin suunnittelussa on otettu huomioon etenkin ekologisuus ja kestävä matkailu.

Jos kaipaat vieläkin hulppeampaa majoitusta, ota suunnaksi Hulhavan alue. Sekin on lähellä kaikkea, eturinteiltä matkaa kertyy ainoastaan 500 metriä. Alueelle rakennetaan parhaillaan Kuuru Tunturilaakso-sviittejä, jotka on varattavissa Kide-hotellin kautta. Luontoelämyssviiteissä on lasinen katto ja ikkunoista koottu taustaseinä. Niiden läpi voit katsella tähtitaivasta, revontulia ja yötöntä yötä.

Kide-hotelli sijaitsee aivan Iso-Syötteen rinteiden juurella. Havainnekuva.
Kide-hotelli sijaitsee aivan Iso-Syötteen rinteiden juurella. Havainnekuva.

Ekoruokaa ja kulttuuria

Uusi hotelli tarkoittaa tietysti uutta ravintolaa. Kide-hotellin yhteyteen avataan Lounge, Lounge bar ja ravintola Tuba.

Tuba on Oulusta Iso-Syötteelle laajentanut eko- ja kierrätyshenkinen kulttuuriravintola. Ravintolassa käytetään paljon lähi-, luomu- ja hävikkiraaka-aineita. Tarjolla on aina myös kasvis- ja vegaaniruokaa. Tuba on myös vilkas tapahtumapaikka. Luvassa on visailua, keikkoja ja kulttuuritarjontaa.

Tuba on eko- ja kierrätyshenkinen ravintola.
Tuba on eko- ja kierrätyshenkinen ravintola.

Hotelliravintolan lisäksi Tuba avaa eturinteeseen konttiravintolan. Siellä tarjoillaan sesonkeina juomia ja street food -annoksia.

Kide-hotellin yhteyteen avataan myös uusi Lumi Areena. Hirsinen areena tarjoaa puitteet keikoille, yritystilaisuuksille, perhejuhlille ja liikuntatapahtumille. Kaudella 2019–2020 areenalla kuullaan useita suomalaisia suosikkiartisteja.

Lumimaata, Snowparkkia ja siirtymäreittiä paranneltu

Makoisien yöunien ja maittavien aterioiden lisäksi Iso-Syöte tarjoaa kaudella 2019–2020 entistä nautittavampia rinteitä. Muun muassa hotellin ja Lumi Areenan rakennustyömailta kasaantui valtava määrä ylijäämämaata, mikä on laskijan onni: suurin osa maa-aineksesta on kärrätty rinteisiin.

Lumimaan kaltevuuksia ja viettoja on korjattu paremmiksi.

Snowparkin kaltevuuksia on tasoitettu ja hyppyreiden nokista tehty pidempiä ja rauhallisempia. Pidemmät nokat antavat laskijalle enemmän aikaa valmistautua ilmalentoon – eikä iso ja heittäväkään nokka ”potkaise alta”.

Siirtymäreittiä on levennetty ja parannettu. Reitille on myös asennettu uudet ledivalot, jotka parantavat näkyvyyttä huomattavasti.

Iso-Syötteen parkit ovat keränneet laajalti kiitosta. Kehitystyö jatkuu, joten Iso-Syötteellä luvataan snowparkin olevan ensi kaudella entistäkin parempi.
Iso-Syötteen parkit ovat keränneet laajalti kiitosta. Kehitystyö jatkuu, joten Iso-Syötteellä luvataan snowparkin olevan ensi kaudella entistäkin parempi.

Pysy ajan tasalla alamäkimaailman tapahtumista, tilaa Ski.fi-uutiskirje!

Artikkelia muokattu:

Luitko jo nämä?

Vappuna kaikki on mahdollista. Jopa saada pandat ja bikinirajat saman päivän aikana.
Kevät vietetään hyvässä seurassa ja rennolla otteella. Tässä nautitaan Rukan Wappulounaasta.
Apocalyptican Paavo Lötjönen ja Eicca Toppinen ovat suksimiehiä. ”Laskettelussa yhdistyy hyvällä tavalla urheilu, vauhti, ulkoilu ja luonnosta nauttiminen”, Paavo kertoo.
Aurinkoisella kelillä vauhdikasta loskasurffausta kaverin kanssa, mikä voisi olla hienompaa?
Ehdota vuoden hiihtokeskusta ja lähirinnettä. Voit voittaa kausikortin valitsemaasi hiihtokeskukseen!
Pehmeä kevätrinne innostaa laskemaan. Roope Tonteri kävi tutustumassa Swinghillin parkkiin 7.3.2024.
Monen laskettelijan ja lumilautailijan mielestä kevät on talven kruunu. Kerro mielipiteesi kevätlaskuista ja osallistu Bollén lasien arvontaan.
Nyt on aihetta hymyyn, iloon ja riemuun: Iso-Syötteen huipulle pääsee jatkossa nopealla tuolihissillä.
Sirkan kylässä sijaitsevalla Levitunturilla avattiin vuonna 1964 Eturinteen alueella pujottelurinne ja kapulahissi. Levin kehitys kansainväliseksi talvimatkailukeskukseksi oli alkanut. Kuva: Levi Ski Resort
Talvipyöräily antaa kiehtovaa näkökulmaa hiihtolomaan. Tutunkin hiihtokeskuksen ympäristö näyttää erilaiselta ohjaustangon takaa.

Lumilautaliiton uusimmat

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Iso-Syöte Airforce – ehkä Suomen suurin ja leppoisin laskutiimi

Iso-Syöte

Iso-Syöte muokkasi hyppyrilinjat

Iso-Syöte

Suomipopin Jenni Alexandrova: ”Rinteeseen mennään laskemaan, ei puhumaan!”

Lumilautailu