Vihti Ski Center 28.3.2024

Vuoden 2011 hiihtokeskusvalinnat julkistettiin Sappeella

Puhdas hanki ja huollettu rinne. Laskijan nautinto.
Suomen Hiihtokeskusyhdistys piti perinteisen kevätkokouksensa Sappeella. Tilaisuus päättyi juhlallisesti vuoden ansioituneiden palkitsemiseen.

Vuoden 2011 hiihtokeskus on Pyhä. Toimialan ulkopuolinen valintaraati perusteli Pelkosenniemellä sijaitsevan Pyhätunturin valintaa vuoden hiihtokeskukseksi laajamittaisilla, hiihtokeskuksen ydinpalveluihin kohdistuvilla investoinneilla, joihin kuuluvat mm. FIS-luokiteltu kilparinne, moderni tuolihissi sekä muita hiihtokeskuksen käytettävyyteen liittyviä kehitysprojekteja. Myös pitkäjänteinen ympäristön hyväksi tehty työ nousi esille valintaperusteissa.

Vuoden 2011 lähikeskus on Talma. Sipoon kunnassa sijaitseva Talma on yksi Suomen kansainvälisesti tunnetuimmista hiihtokeskuksista. Suomen kymmenenneksi suurimmaksi hiihtokeskukseksi nousseen Talman suosio perustuu palvelupaketin selkeään kohdentamiseen lapsille ja nuorisolle. Uusi Werneri -lumiparkki tarjoaa palveluita myös niille, jotka eivät liiku suksilla rinteessä. Satojen uusien laskijoiden kasvattaminen on keskeistä toimialan kehitykselle ja tulevaisuudelle.

Vuoden 2011 hiihtokoulu on Turun Partiovaruste. Ennätyksellinen kausi toi Turun Hirvensalossa toimivaan hiihtokouluun 2100 oppilasta, joka on pienen, saarella sijaitsevan kaupunkikeskuksen, osalta osoitus innovatiivisesta toimeen tarttumisesta. Perinteinen haaste hiihtokoulun ja seuratoiminnan välisen työnjaon osalta on hoidettu mallikkaasti ja korkea asiakastyytyväisyys kuvaa toiminnan onnistumisen tasoa.

Kunniamaininnan saivat Ruka SkiBistro sekä Parran hiihtokeskus. Ripeä toiminta helmikuisen Ruka SkiBistron tulipalon jälkeen sai kiitosta. Rukalla ei jääty raunioille murehtimaan, vaan tilapäinen konttiravintola järjestettiin palvelemaan hiihtoloma-asiakkaita ja uusi ravintola rakennetaan paikalle kesän aikana.

Teuvan kunnassa sijaiseva Parran hiihtokeskuksessa on taas tehty pitkään laadukasta ja aktiivista hiihtokeskustyötä sekä koulutettu nuoria aikuisia toimialan palvelukseen. Pitkäjänteisestä perustyöstä valintaraati myönsi hiihtokeskukselle kunniamaininnan.

Kokouksessa kerrottiin myös, että yhdistyksen toiminnanjohtaja vaihtuu. Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen toiminnanjohtajaksi on 1.5.2011 lähtien nimitetty KTM Anne Larilahti. Anne siirtyy tehtävään Nokia Siemens Networksin (NSN) yritysvastuu- ja yhteiskuntasuhdejohtajan paikalta. Edeltäjänä toiminut KTM Sari Tollet palaa takaisin liike-elämän palvelukseen 1.6.2011.

Artikkelia muokattu:

Luitko jo nämä?

Aurinkoisella kelillä vauhdikasta loskasurffausta kaverin kanssa, mikä voisi olla hienompaa?
Ehdota vuoden hiihtokeskusta ja lähirinnettä. Voit voittaa kausikortin valitsemaasi hiihtokeskukseen!
Pehmeä kevätrinne innostaa laskemaan. Roope Tonteri kävi tutustumassa Swinghillin parkkiin 7.3.2024.
Monen laskettelijan ja lumilautailijan mielestä kevät on talven kruunu. Kerro mielipiteesi kevätlaskuista ja osallistu Bollén lasien arvontaan.
Nyt on aihetta hymyyn, iloon ja riemuun: Iso-Syötteen huipulle pääsee jatkossa nopealla tuolihissillä.
Sirkan kylässä sijaitsevalla Levitunturilla avattiin vuonna 1964 Eturinteen alueella pujottelurinne ja kapulahissi. Levin kehitys kansainväliseksi talvimatkailukeskukseksi oli alkanut. Kuva: Levi Ski Resort
Talvipyöräily antaa kiehtovaa näkökulmaa hiihtolomaan. Tutunkin hiihtokeskuksen ympäristö näyttää erilaiselta ohjaustangon takaa.
Rinteessä harvemmin ollaan yksi. Mitä enemmän väkeä on mäessä, sitä tärkeämpää on noudattaa yhteisiä rinnesääntöjä.
Hiihtokoulu ei ole vain aloittelijoiden koulu, vaan jokainen laskettelija ja lautailija hyötyy tekniikkatunnista.
Suksiseppä Jani Ahvenainen kertoo rinnevinkkinsä ja samalla paljastaa, miten voit voittaa Pusun sukset.

Lumilautaliiton uusimmat

fsa-paracross-pyha

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Sappeesta vuoden 2010 hiihtokeskus

Hirvensalo
Vuoden 2018 hiihtokeskukseksi valittiin Sappee ja lähirinteeksi Ruskotunturi. Ketkä pokkaavat himoitut tittelit keväällä 2019? Lähetä oma ehdotuksesi ja voit voittaa kausikortin!

Ehdota vuoden hiihtokeskusta ja voita kausikortti!

Keskusuutiset

Pakohuone on Pyhän uusi elämys

Pyhä