Vihti Ski Center 28.3.2024

Vuoden hiihtokeskus 2017 on valittu

Pyhä on vuoden hiihtokeskus 2017.
Vuoden hiihtokeskus, lähikeskus ja hiihtokoulu palkittiin 27.4.2017 Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry:n kevätkokouksessa Levillä.

Vuoden parhaat ovat: Vuoden 2017 hiihtokeskus on Pyhä, Vuoden lähikeskus Kasurila ja Vuoden hiihtokoulu Laajiksen hiihtokoulu. Lisäksi Vuokatti palkittiin kunniamaininnalla. Valinnan teki Visit Finlandin johtama raati.

Pyhän persoonallisuus vakuuttaa

Pyhä on rakentanut johdonmukaisesti omaa identiteettiä ja keskuksessa onkin kokonaisvaltainen luontoelämys vahvasti läsnä. Hiihtokeskuksen kehitystyön ytimessä on jo vuosia ollut ”ski in – ski out -konsepti”, jonka myötä Pyhästä on muodostunut helposti lähestyttävä ja kodikas lomakohde.

Hiihtokeskuksen rinteet saavat laskijoilta kiitosta monipuolisuudestaan ja hyvästä kunnostaan. Pyhä on tuonut myös uudenlaisen lähestymiskulman lumilautailijoiden ja freestyle-laskijoiden suorituspaikkoihin, kun perinteinen snow park on muokattu rinteen muotoja hyödyntäväksi seikkailualueeksi. Myös keskuksen juniori-park kerää kiitosta.

Kuluttajien Facebook-kyselyn kommentteja:
”Pyhällä on nöyrä mutta palvelualtis ja ystävällinen asenne. Ja monipuoliset laskumahdollisuudet.”
”Aito hiihtokeskus, jonne mennään hiihtämään eikä vain juhlimaan.”
”Pyhällä on mahtava henki ja upeat puitteet. Sinne on onni palata.”

Kasurila on monipuolinen kasvattajakeskus

Hyvä lähikeskus on helposti saavutettavissa, tarjoaa monipuolista tekemistä ja on hoidettu esimerkillisesti. Näin toimitaan Siilinjärvellä Kasurilassa.

Kasurilassa on esimerkillisesti huomioitu eri tasoiset ja ikäiset laskettelijat. Lisäksi rinteiden kunto ja henkilökunnan ystävällinen asenne keräävät laajalti positiivisia kommentteja. Erityisesti valintaraatia ilahdutti monipuoliset snow parkit, niistä kun löytyy sopivat suorituspaikat aivan pienimmille aloittelijoille kuin kokeneille freestyle-laskijoille sekä lumilautailijoillekin. Keskuksessa kannustetaan ja innostetaan hienosti tulevaisuuden suksi- ja lautataitureita. Kasurila onkin todellinen kasvattajakeskus.

Facebook-kommentti kiteyttää raadin ajatukset:
”Kasurila on monipuolinen lähikeskus: hyvä parkki, mukavat hyppyrit ja lapsetkin mainiosti huomioitu. Kasurila sopii aloittelijoista kisalaskijoihin.”

Laajiksen hiihtokoulu innostaa uusia harrastajia

Laajiksessa hiihtokoulu on keskeinen osa hiihtokeskuksen toimintaa. Laajiksen hiihtokoulu on tehnyt vahvaa työtä houkutellakseen uusia harrastajia laskettelun ja lumilautailun pariin. Hiihtokoulu on esimerkiksi järjestänyt ilmaisia kokeilutapahtumia sekä säännöllisen harrastamisen mahdollistavia kausikursseja.

Laajiksen hiihtokoulu tekee myös yhteistyötä paikallisten seurojen (JFS ja JHS) kanssa ohjaamalla hiihtokoulun käyneitä mukaan seuratoimintaan. Lisäksi hiihtokoulu on tehnyt yhdessä keskuksen ja Jyväskylän Freestyleseuran kanssa parkkien turvaohjeistuksen.

Kunniamaininta Vuokatille

Valintaraati päätti myöntää kunniamaininnan Vuokatin hiihtokeskukselle hiihtokoulun sekä lasten ja aloittelijoiden suorituspaikkojen kehittämisestä. Hiihtokoulun Hupila-rakennus ja sen edustalle rakennettu hiihtokoulualue tarjoaa lapsiperheille sekä aloittelijoille ensiluokkaisen, helpon ja miellyttävän paikan perehtyä laskettelun ja lumilautailun hienoon maailmaan.

”Valintaraati korosti tänä vuonna pitkäjänteistä, suunnitelmallista ja innovatiivista työtä laskettelijoiden suorituspaikkojen kehittämiseksi. Kaikki palkitut – Pyhä, Kasurila ja Laajiksen hiihtokoulu – ovat vahvasti laskettelijoiden asialla, ja tekevät esimerkillistä työtä niin uusien harrastajien innostamisessa huomioiden kuitenkin kokeneiden laskijoiden tarpeet. Tästä työstä hyötyy koko toimiala”, sanoo Visit Finlandin matkailujohtaja Paavo Virkkunen.

Artikkelia muokattu:

Luitko jo nämä?

Aurinkoisella kelillä vauhdikasta loskasurffausta kaverin kanssa, mikä voisi olla hienompaa?
Ehdota vuoden hiihtokeskusta ja lähirinnettä. Voit voittaa kausikortin valitsemaasi hiihtokeskukseen!
Pehmeä kevätrinne innostaa laskemaan. Roope Tonteri kävi tutustumassa Swinghillin parkkiin 7.3.2024.
Monen laskettelijan ja lumilautailijan mielestä kevät on talven kruunu. Kerro mielipiteesi kevätlaskuista ja osallistu Bollén lasien arvontaan.
Nyt on aihetta hymyyn, iloon ja riemuun: Iso-Syötteen huipulle pääsee jatkossa nopealla tuolihissillä.
Sirkan kylässä sijaitsevalla Levitunturilla avattiin vuonna 1964 Eturinteen alueella pujottelurinne ja kapulahissi. Levin kehitys kansainväliseksi talvimatkailukeskukseksi oli alkanut. Kuva: Levi Ski Resort
Talvipyöräily antaa kiehtovaa näkökulmaa hiihtolomaan. Tutunkin hiihtokeskuksen ympäristö näyttää erilaiselta ohjaustangon takaa.
Rinteessä harvemmin ollaan yksi. Mitä enemmän väkeä on mäessä, sitä tärkeämpää on noudattaa yhteisiä rinnesääntöjä.
Hiihtokoulu ei ole vain aloittelijoiden koulu, vaan jokainen laskettelija ja lautailija hyötyy tekniikkatunnista.
Suksiseppä Jani Ahvenainen kertoo rinnevinkkinsä ja samalla paljastaa, miten voit voittaa Pusun sukset.

Lumilautaliiton uusimmat

fsa-paracross-pyha

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Vuoden hiihtokeskus 2019 – Ruka – on tehnyt ennakkoluulotonta työtä suorituspaikkojen kehittämiseksi, kauden pidentämiseksi ja kansainvälisen kiinnostavuuden herättämiseksi.

Vuoden 2019 parhaat hiihtokeskukset on valittu

Keskusuutiset

Vuoden 2014 parhaiksi valittiin Ruka, Laajis ja Granin hiihtokoulu

Grani

Vuoden hiihtokeskukseksi valittiin Salla

Keskusuutiset