Pyhä 17.4.2024

Vuoden parhaat on valittu – Sappee on vuoden hiihtokeskus 2018

Sappeen suorituspaikat ja henkilökunnan palveluasenne ovat saaneet laajalti kiitosta.
Upean laskettelukauden 2017–2018 kruunuksi palkittiin vuoden hiihtokeskus, lähikeskus ja hiihtokoulu. Voittajat julkistettiin 25.4.2018 Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry:n kevätkokouksessa Pyhällä.

Vuoden hiihtokeskus on jälleen julkistettu. Palkitut ovat: Vuoden 2018 hiihtokeskus on Sappeen hiihtokeskus, vuoden lähikeskus Ruskotunturi ja vuoden hiihtokoulu Saariselän hiihtokoulu. Valinnan teki Visit Finlandin johtama raati.

”Kaikki palkitut, Sappeen hiihtokeskus, Ruskotunturi ja Saariselän hiihtokoulu, ovat tehneet hienoa työtä suomalaisen matkailuelinkeinon kasvattamiseksi. Palkittujen määrätietoinen työ sekä kekseliäät innovaatiot ovat kasvattaneet toimialaa ja luoneet hiihtokeskuksiin myös aivan uutta kysyntää”, iloitsee valintaraadin puheenjohtaja ja Visit Finlandin matkailujohtaja Paavo Virkkunen.

Vuoden hiihtokeskus Sappee innostaa uudet ja vanhat laskijat rinteeseen

Pälkäneellä sijaitsevan Sappeen hiihtokeskuksen korkeatasoinen toiminta vakuutti valitsijaraadin. Hyvässä kunnossa pidettävät suorituspaikat sekä henkilökunnan palveluasenne keräsi kiitosta. Erikoissuorituspaikat, kuten snowpark on suunniteltu ja ylläpidetty mallikkaasti. Uusi Family Park tekee laskettelun ja lautailun aloittamisen entistäkin helpommaksi.

Vuoden hiihtokeskus on myös uudistaja. Markkinoinnilla, tuotteistamisella ja hinnoittelulla Sappeen hiihtokeskus on luonut alalle uuden tyyppistä kysyntää. Ensimmäistä kertaa järjestetty kausikorttikampanja toi paitsi uusia harrastajia, myös herätti monen nukkuvan laskijan uudestaan lajin pariin. Sappeen Hiihtokeskus on omalta osaltaan kasvattanut harrastusaktiivisuutta, mistä koko toimiala voi hyötyä.

Sappeen merkittävin rinneuudistus kaudelle 2017–18 oli Family Park.

Oulun Ruskotunturi on vuoden lähirinne

Suomen uusin hiihtokeskus, Oulussa sijaitseva Ruskotunturi tarjoaa oivan mahdollisuuden Oulun alueen laskettelijoille lasketella ja lumilautailla hyvin hoidetuissa rinteissä. Se on hyvä paikka opetella laskettelun alkeet, mutta tarjoaa toimivat suorituspaikat myös parkkilaskuun. Valintaraati kannustaa Ruskotunturia jatkamaan keskuksen kehitystyötä. Myös paikallinen seuratoiminta on virkistynyt Ruskotunturin ansiosta.

Ruskotunturi on noussut nopeasti suosituksi lähikeskukseksi.

Vuoden hiihtokoulu on ennakkoluuloton ja kehittyvä Saariselän hiihtokoulu

Saariselän hiihtokoulu on tuttu näky Saariselän rinteillä. Koulu kehittää toimintaansa sekä palveluitaan tiiviissä yhteistyössä hiihtokeskuksen kanssa. Hiihtokoululla on ollut merkittävä rooli esimerkiksi täysin uuden freestyleparkin suunnittelussa ja rakentamisessa. Lisäksi hiihtokoulu kehittää ja järjestää hiihtokeskuksen tapahtumia.

Saariselän hiihtokoulu on ennakkoluulottomasti kehittänyt erityisesti ulkomaalaisille asiakkaille soveltuvia suorituspaikkoja, opetusmetodeja ja hiihtokoulutuotteita. Näin hiihtokeskuksen merkitys koko alueen matkailulle on kasvanyt entisestään. Saariselän Hiihtokoulun kehitys on viime vuosina ollut nopeaa, mikä näkyy hienosti myös kasvuna liikevaihdossa.

Saariselän hiihtokoululla on merkittävä rooli koko hiihtokeskuksen kehittämisessä.

Valintojen takana raati ja kulttajien ääni

Vuoden hiihtokeskuksen, Vuoden lähikeskuksen ja Vuoden hiihtokoulun valitsi raati, jonka muodostivat Visit Finland – Business Finlandin, lajiliittojen (lumilautaliitto sekä Ski Sport Finland), Suomen hiihdonopettajat ry:n ja median edustajat. Raadin työkaluina oli hiihtokeskusten henkilökunnan sekä kuluttajien ehdotukset. Kuluttajien mielipidettä tiedusteltiin verkkokyselyllä, johon osallistui lähes 2 900 suomalaista laskettelijaa ja lumilautailijaa.

Artikkelia muokattu:

Luitko jo nämä?

Kevät vietetään hyvässä seurassa ja rennolla otteella. Tässä nautitaan Rukan Wappulounaasta.
Apocalyptican Paavo Lötjönen ja Eicca Toppinen ovat suksimiehiä. ”Laskettelussa yhdistyy hyvällä tavalla urheilu, vauhti, ulkoilu ja luonnosta nauttiminen”, Paavo kertoo.
Aurinkoisella kelillä vauhdikasta loskasurffausta kaverin kanssa, mikä voisi olla hienompaa?
Ehdota vuoden hiihtokeskusta ja lähirinnettä. Voit voittaa kausikortin valitsemaasi hiihtokeskukseen!
Pehmeä kevätrinne innostaa laskemaan. Roope Tonteri kävi tutustumassa Swinghillin parkkiin 7.3.2024.
Monen laskettelijan ja lumilautailijan mielestä kevät on talven kruunu. Kerro mielipiteesi kevätlaskuista ja osallistu Bollén lasien arvontaan.
Nyt on aihetta hymyyn, iloon ja riemuun: Iso-Syötteen huipulle pääsee jatkossa nopealla tuolihissillä.
Sirkan kylässä sijaitsevalla Levitunturilla avattiin vuonna 1964 Eturinteen alueella pujottelurinne ja kapulahissi. Levin kehitys kansainväliseksi talvimatkailukeskukseksi oli alkanut. Kuva: Levi Ski Resort
Talvipyöräily antaa kiehtovaa näkökulmaa hiihtolomaan. Tutunkin hiihtokeskuksen ympäristö näyttää erilaiselta ohjaustangon takaa.
Rinteessä harvemmin ollaan yksi. Mitä enemmän väkeä on mäessä, sitä tärkeämpää on noudattaa yhteisiä rinnesääntöjä.

Lumilautaliiton uusimmat

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Sappeelle uusi neljän rinteen perhealue

Keskusuutiset

Suomen pisin parkki: Saariselällä kikkaillaan 1,2 kilometriä

Keskusuutiset

Sappeesta vuoden 2010 hiihtokeskus

Hirvensalo