Vihti Ski Center 28.3.2024

Werneri – maailman hauskin hiihtokoulu lapsille

Werneri on ehkäpä maailman hauskin hiihdonopettaja. Werneri-hiihtokoulut ovat konseptiltaan yhtenäisiä ympäri Suomea. Werneri on ehkäpä maailman hauskin hiihdonopettaja. Werneri-hiihtokoulut ovat konseptiltaan yhtenäisiä ympäri Suomea.
Werneri-kurssit ovat lapsille suunniteltuja hiihtokoulutunteja. Kun varaat lapsellesi Werneri-kurssin, tiedät, että hän saa kannustavaa, vauhdikasta, tarkoin suunniteltua ja vaiheittain etenevää hiihdonopetusta. Lapsi voi aloittaa Werneri-opintonsa yhdessä hiihtokeskuksessa ja jatkaa toisella kurssilla toisessa keskuksessa.

Werneri on hiihtokoulukonsepti, joka mahdollistaa hauskan ja laadukkaan laskettelu- ja lumilautaopetuksen lapsille. Werneri-hiihtokoulukonseptin on kehittänyt Suomen Hiihtokeskusyhdistys, ja se on käytössä ympäri maata. Tällä hetkellä yli 40 hiihtokoulua järjestää viimeisen päälle suunniteltuja Werneri-kursseja lapsiasiakkailleen.

Werneri huomioi lapsen kehitysvaiheen

Werneri-kurssit on jaettu toimintakertoihin ja jokaisella toimintakerralla opitaan ennalta määritetyt taidot. Tuntien sisältö on jokaisessa hiihtokoulussa jotakuinkin sama – harjoitukset voivat hieman vaihdella, mutta tavoiteltava taitotaso ei.

Selkeä konsepti mahdollistaa sen, että lapsi voi aloittaa Werneri- opinnot vaikka lähikeskuksessa ja jatkaa laskutaitojensa kehittämistä toisessa hiihtokoulussa, esimerkiksi hiihtolomalla. Jollei hiihtokoulusta löydy sopivaa ryhmää, lapsesi voi jatkaa Werneri-opintojaan yksityistunnilla.

Werneri-kurssin nimi kertoo, kenelle tuntikokonaisuus sopii. LumiWernerit on tarkoitettu 5–14-vuotiaille aloittelijoille. LumiWernerin jälkeen lapsi voi jatkaa VauhtiWerneri-kurssille. Lisäksi jotkut hiihtokoulut tarjoavat 4-vuotiaille Wernerin Esikoulu -tunteja. LumilautaWernerillä opetellaan lautailun perustaitoja. Lautakursseja suositellaan 7-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Taitojen kehittyessä lapsi voi jatkaa Wernerin ratalasku- tai freestyle-kursseille.

Oppimista juhlistetaan jokaisen Werneri-tunnin jälkeen

Werneri-kurssin opettaja on aina ammattilainen, koulutettu hiihdonopettaja. Opettajalla on apunaan Werneri-opas, jossa on määritelty jokaisen toimintakerran harjoiteltavat taidot ja tunnin rakenne. Harjoitepankista opettaja voi valita sopivat leikit ja harjoitukset.

Parasta Wernerissä on ehkä se, että kurssit on suunniteltu juuri tietyn ikäisille lapsille, heidän kehitystasonsa huomioiden. Tunneilla leikitään, kisaillaan, opitaan ja pidetään yhdessä hauskaa.

Tai no, varsinkin pienimpien lasten mielestä kohokohta koittaa usein tunnin jälkeen, kun he saavat merkinnän rinnepassiinsa ja suoritustarroja.

Tutustu Werneriin ja poimi laskuvinkit Wernerin hiihtokoulu -videoilta Ski.fi:n Youtube-kanavalta. Tarkista myös, mitkä hiihtokoulut tarjoavat Werneri-kursseja täältä.

Pysy ajan tasalla alamäkimaailman tapahtumista, tilaa Ski.fi-uutiskirje!

Artikkelia muokattu:

Luitko jo nämä?

Aurinkoisella kelillä vauhdikasta loskasurffausta kaverin kanssa, mikä voisi olla hienompaa?
Ehdota vuoden hiihtokeskusta ja lähirinnettä. Voit voittaa kausikortin valitsemaasi hiihtokeskukseen!
Pehmeä kevätrinne innostaa laskemaan. Roope Tonteri kävi tutustumassa Swinghillin parkkiin 7.3.2024.
Monen laskettelijan ja lumilautailijan mielestä kevät on talven kruunu. Kerro mielipiteesi kevätlaskuista ja osallistu Bollén lasien arvontaan.
Nyt on aihetta hymyyn, iloon ja riemuun: Iso-Syötteen huipulle pääsee jatkossa nopealla tuolihissillä.
Sirkan kylässä sijaitsevalla Levitunturilla avattiin vuonna 1964 Eturinteen alueella pujottelurinne ja kapulahissi. Levin kehitys kansainväliseksi talvimatkailukeskukseksi oli alkanut. Kuva: Levi Ski Resort
Talvipyöräily antaa kiehtovaa näkökulmaa hiihtolomaan. Tutunkin hiihtokeskuksen ympäristö näyttää erilaiselta ohjaustangon takaa.
Rinteessä harvemmin ollaan yksi. Mitä enemmän väkeä on mäessä, sitä tärkeämpää on noudattaa yhteisiä rinnesääntöjä.
Hiihtokoulu ei ole vain aloittelijoiden koulu, vaan jokainen laskettelija ja lautailija hyötyy tekniikkatunnista.
Suksiseppä Jani Ahvenainen kertoo rinnevinkkinsä ja samalla paljastaa, miten voit voittaa Pusun sukset.

Lumilautaliiton uusimmat

fsa-paracross-pyha

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Haluatko mukaan Werneri-hiihtokouluun?

Hiihtokoulu

Opi laskettelun alkeet – näin pääset kiinni lajiin

Hiihtokoulu
Lumilautailu on hauskaa ja osaavilla helpon näköistä. Katso myös jutussa olevat Wernerin lumilautakoulun videot!

Opi lumilautailun alkeet helposti

Hiihtokoulu