Sappee 13.7.2024

Kansallinen bike park -päivä: poimi tutustumistarjoukset!

Bike park -päivä on mainio hetki tutustua laskettelun ja lumilautailun kesäiseen serkkuun, eli alamäkipyöräilyyn. Keskiviikkona 26.6.2024 on useassa keskuksessa tarjouksia lipuista, varusteista ja opastuksesta. Bike park -päivä on mainio hetki tutustua laskettelun ja lumilautailun kesäiseen serkkuun, eli alamäkipyöräilyyn. Keskiviikkona 26.6.2024 on useassa keskuksessa tarjouksia lipuista, varusteista ja opastuksesta.
Alamäkipyöräily on helpompaa ja hauskempaa kuin kuvittelit! Keskiviikkona 26.6.2024 vietetään kansallista bike park -päivää ja silloin on useassa keskuksessa tarjouksia lipuista, varusteista ja opastuksesta.

Alamäkipyöräily on kesäinen vastine laskettelulle ja lumilautailulle. Keskusten rinteet on valjastettu alamäen iloihin ja mäen päälle noustaan hisseillä. Perheenjäsenten tai kavereiden kanssa vietetään liikunnallinen päivä luonnon helmassa.

Reitit on tehty hauskoiksi ja itselleen sopivimman alamäen voi valita talvesta tuttujen väritunnusten avulla: sininen reitti on helppo ja punainen vaatii jo enemmän taitoa.

Bike park -päivä on täynnä tapahtumia ja tarjouksia

Nyt jokaisella on mahdollisuus tutustua huippuhauskaan kesälajiin, sillä keskuksissa vietetään kansallista bike park -päivää keskiviikkona 26. kesäkuuta 2024. Tapahtumassa mukana olevilla keskuksilla on tarjouksia lipuista, varusteista ja opastuksesta.

Alla on listaus bike parkeista ja niiden tarjouksista 26.6.2024:

Ellivuori

Ellivuoressa 26.6.2024 kahden tunnin kokeilu sisältäen lipun, välinevuokran ja ohjauksen maksaa 65 euroa. Päivälippu 25 euroa.

Bike parkissa päivystää FMBIA-ohjaaja, joka auttaa alkuun bike parkiin tutustumisessa.

Laajis

Jyväskylässä kansallista bike park -päivää vietetään happy hour -tunnelmissa. Kahden tunnin hissilippu maksaa 15 euroa ja päivän hissilippu 25 euroa. Happy Hour -paketti sisältää hissilipun, basic-pyörän ja suojasetin kahdeksi tunniksi, hinta on 49 euroa. Huom. tarjoukset eivät sisällä uudelleen ladattavaa KeyCard-lippupohjaa (7 e).

Juhlapäivän päivän kunniaksi Treeniparkki ja mattohissi ilmainen koko päivän ajan!

Lisäksi 26.6.2024 on tarjolla tutustuminen alamäkipyöräilyyn -kurssi hintaan 49 euroa (sisältää kurssin, vuokrapyörän ja -suojavarusteet). Lisätiedot ja varaukset Laajiksen sivuilta.

Levi

Levi tarjoaa juhlapäivänä bike park -paketit (sisältää lipun, pyörän ja välineet) hintaan 54,50 euroa/hlö, sekä yhden päivän bike park -lipun -50 %. Päivälle on myös neljä ryhmää bikepark-ohjauksia ja kurssin tarjoushinta on 10 euroa.

26.6. Virallinen Bike Park päivä Levillä -paketti -50 % ja päivän bike park -lippu -50 %.

Kurssit tulee varata etukäteen Levin verkkokaupasta. Lisätietoja Kansallisesta Bike Park -päivästä löydät Levin sivuilta.

Meri-Teijo Bike Park

Meri-Teijo Bike Park on kansallisena bike park -päivänä auki kello 12–19. Päivälippu on tarjouksessa 25 euroa ja kahden tunnin hissipyöräilypaketti maksaa 35 euroa (sisältää lipun, varusteet & pyörän). Koko päivä paketin hinta on 50 euroa. Hyvä meininkiaina kaupan päälle!

Mustavuori

Mustavuoressa järjestetään bike park -päivänä alkeiskurssi kello 17–19 tarjoushintaan 49 euroa. Hinta sisältää opetuksen, hissilipun ja välineet.

Lisäksi juhlapäivänä aikuisten päivälippu tarjoushintaan 20 euroa (norm. 28 e) ja lasten (2009 ja myöhemmin syntyneet) päivälippu 12 euroa (norm. 18 e).

Bike park avoinna kello 14–20.

Nuuksio Bike Park

Nuuksio Bike Parkissa (talviselta nimeltään Swinghill) 26.6.2024 ohjaus 20 euroa (sisältää myös hissilipun) ja vuokraus 20 euroa (sisältää myös ajovarusteet ja suojat).

Ohjaukset alkavat kello 13.15, 15.15, 17.15 sekä 19.15 ja ne kestävät 1,5 tuntia.

Lisätiedot ja varaukset etukäteen Nuuksio Bike Parkin sivuilta.

Ounasvaara

”Oukulla” on Kansallisena Bike Park päivänä 26.6.2024 kello 11–18 ilmainen hissi bike park -pyöräilijöille ja välinevuokra (enduropyörä + suojavarusteet) kaksi tuntia hintaan 30 euroa. Tarjoukset ja varaukset tulee Ounasvaaran verkkokauppaan avausviikolla. Lisäksi Ounasvaaralla on juhlapäivänä yksi ilmainen kierros kesäkelkkaradalla.

Ruka Bike Park

Kansallisena Bike Park -päivänä 26.6.2024 on Ruka Bike Parkissa koko päivän voimassa seuraavat tarjoukset: hissilippu 10 euroa, kaikki Bike Park -kurssit 10 euroa (Ruka Bike School) ja pyörävuokra 30 euroa.

Lisätietoja päivän ohjelmasta löydät Rukan sivuilta.

Rusko Bike Park

Rusko Bike Park tarjoaa 26.6.2024 kansallisena bike park -päivänä kahden tunnin bike park -paketin (sisältää vuokravälineet, bike park -lipun sekä opastuksen alkuun) hintaan 50 euroa.

Rusko bike park on avoinna 26.6.2024 klo 15–21 ja paketteja tarjotaan kahden tunnin sloteissa klo 15–17, klo 17–19 sekä klo 19–21. Varaa paketti ennakkoon sähköpostitse info@ruskobikepark.fi tai laittamalla viestiä Instagramissa tai Facebookissa @ruskobikepark.

Sappee

Sappee tarjoaa 26.6.2024 edullisen mahdollisuuden tutustua bike park -pyöräilyyn. Tarjolla on Bike Park -paketti, joka sisältää tutustu bike parkiin -kurssin, vuokrafillarin, suojavarusteet sekä hissilipun. Kurssin kesto on kaksi tuntia ja hinta 49,90 euroa. Paketit on ostettavissa Sappeen verkkokaupasta.

Lisäksi tarjolla on maksuton Seven Bikes iskariklinikka, missä ammattitaitoiset mekaanikot auttavat iskareiden säädöissä.

Tahko

Tahkon Mini Mountain alue on 26.6.2024 veloituksetta käytössä ja bike park -ohjaajat opastamassa veloituksetta.

26.6.2024 SkiMac Tirol -vuokraamosta pyörät ja suojat bike parkkiin -50 % ja Hill Ski rentistä kaikki pyörät vuokralla alennettuun -20 % hintaan.

Ylläs

Tervetuloa Ylläs Bike Parkkiin nauttimaan Bike Park -päivästä! Päivälippu, pyörävuokraus ja ohjaus yhteishintaan 50 euroa.

Vuokra koskee Hill Ski Rentin standard-pyöriä. Päivään ei voi tehdä välinevarausta, vaan pyörät jaetaan asiakkaille saapumisjärjestyksessä.

Ohjaukset klo 11.30–13.30 ja 14.30–16.30. Asiakas voi osallistua yhteen ohjaukseen. Ilmoittautuminen ohjaukseen aamulla lipun noudon yhteydessä lipunmyynnissä.

Muutokset mahdollisia, joten kysy tarkemmat lisätiedot suoraan keskuksista. Osoitteet ja yhteystiedot löydät myös Bikeparkfinland.fi-sivuilta.

Luitko jo nämä?

Levillä on jo vuosia pyöräilty myös alamäkeen. Kesällä 2024 tunturissa alkaa kehitysprojekti, jonka tarkoitus on nostaa Levin maastopyöräilytarjonta uudelle tasolle.
Alamäkipyöräily on tempaissut Katja Ståhlin mukaansa. Varsinaisia tavoitteita laji ei kuitenkaan Katjalle aseta. ”Haluan vain nauttia ja vetää mäessä hyvällä fiiliksellä.”
Ylläs Flow -reitti avattiin alkusyksystä 2023 ja siitä tuli heti pyöräilijöiden suursuosikki.
Rukalla on kova tahto saada uusia pyöräilijöitä alamäkeen, joten keskuksessa panostetaan jatkossakin helppouteen ja turvallisuuteen.
Alamäki sopii ihan kaikille. Tahko Mini Mountain innostaa kaiken ikäiset ja kokoiset alamäkipyöräilyyn.
”Laajiksessa on se hyvä puoli, että reiteiltä löytyy mahdollisuuksia rauhalliseen tutustumiseen. Vauhtia voi sitten kasvattaa taitojen karttuessa”, sanoo Laajiksen kantaporukkaan kuuluva Hannu Pohjolainen (kuvassa vasemmalla).
Koko bike parkista löytyy hienosti rakennettuja flow-reittejä.
Sappee Bike Parkissa on panostettu monipuolisiin suorituspaikkoihin ja laajaan palvelutarjontaan pyöräilijöille.
Ellivuori bike park on tunnettu järvimaisemasta ja metsäisistä enduro-reiteistä.
Nuuksio Bike Parkin valtit: upea luonto ja sijainti lähellä pääkaupunkia.

Lumilautaliiton uusimmat

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Matti Lehikoinen on Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen FMBIA-kouluttaja ja toinen koulutusohjelman rakentajista. Lisäksi hän ohjaa kesäisin leirejä mm. Sappeen bikeparkissa.

Alamäkipyöräily on helpompaa kuin kuvittelit – Matti Lehikoinen kertoo vinkit alkuun

Ajovinkit
Hissillä nousu bike park -reittien päälle sujuu nopeasti ja helposti.

Hissin käyttö pyörällä on helppoa

Ajovinkit

Kommentti: Täydellinen yhdistelmä naisille – alamäki ja polkupyörä

Ajovinkit